Τι πρέπει να προσέξετε στην ανάκτηση δεδομένων από σκληρό δίσκο

Ζούμε σε μία εποχή που η τεχνολογία ακμάζει και η ανάκτηση δεδομένων από σκληρό δίσκο ή από άλλους χώρους αποθήκευσης γίνεται πλέον πιο εύκολα και αποτελεσματικά. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε όταν προσπαθήσετε να ανακτήσετε δεδομένα που έχουν χαθεί ή καταστραφεί. Τα προγράμματα, ή διαδικασία και οι ειδικοί που θα επιλέξετε για να σας βοηθήσουν, παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία που θα έχετε. Η κάθε συσκευή αποθήκευσης δεδομένων απαιτεί και διαφορετική προσέγγιση όταν επιχειρούμε να ανακτήσουμε χαμένα αρχεία. Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τι πρέπει να προσέξετε όταν προσπαθείτε να ανακτήσετε δεδομένα από σκληρό δίσκο.

Συμβουλές και οδηγίες για να ανακτήσετε τα δεδομένα σας

Αν καταλάβετε πως κάτι δεν κάτι δεν πάει καλά με το σκληρό δίσκο στον υπολογιστή σας, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή.  Δε θα πρέπει να κάνετε καμία ενέργεια από μόνοι σας καθώς αυτό μπορεί να χειροτερέψει την κατάσταση.

Πως γίνεται η ανάκτηση δεδομένων από σκληρό δίσκο

Η ανάκτηση δεδομένων μπορεί να γίνει μόνο από ειδικούς τεχνικούς με εμπειρία στο αντικείμενο και αξιοπιστία στο χώρο της τεχνολογίας και του Data Recovery. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμπιστευτείτε το σκληρό δίσκο σε τρίτους που δεν έχουν επαρκή γνώση για το πως να επαναφέρουν τα αρχεία σας.

Αφού επιλέξετε τον κατάλληλο συνεργάτη για να ανακτήσει τα δεδομένα σας, θα πρέπει να του αποστείλετε τον υπολογιστή ή να του τον παραδώσετε οι ίδιοι. Στην περίπτωση που επιλέξετε να το στείλετε με κάποια εταιρεία courier, θα πρέπει να φροντίσετε η συσκευασία που θα τον κλείσετε να προστατεύει καλά τον υπολογιστή ή το σκληρό δίσκο αν το στείλετε ξεχωριστά.

Το πρώτο βήμα που θα κάνουν οι τεχνικοί που θα αναλάβουν την ανάκτηση δεδομένων, είναι η διάγνωση του προβλήματος και έπειτα θα βρουν την κατάλληλη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί για να το διορθώσουν.

Αν παρουσιαστεί πρόβλημα στα μηχανικά ή στα ηλεκτρονικά μέρη του σκληρού δίσκου, θα πρέπει να γίνει προσωρινή επισκευή, προκειμένου να διαβαστούν τα δεδομένα που υπάρχουν σε αυτόν. Έπειτα, τα δεδομένα που διαβάστηκαν ανά τομέα, αντιγράφονται και αποθηκεύονται σε νέο αποθηκευτικό χώρο.

Τι ποσοστό επιτυχίας μπορούμε να έχουμε όταν πραγματοποιείται ανάκτηση δεδομένων

Το ποσοστό επιτυχίας εξαρτάται από το είδος του προβλήματος στο σκληρό δίσκο. Αν απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας αμέσως μόλις παρουσιαστεί πρόβλημα και δεν επιχειρήσετε μόνοι μας να το διορθώσετε, τότε το ποσοστό επιτυχίας αυξάνεται. Οι ειδικοί που θα επιλέξετε για να σας βοηθήσουν έχουν άμεση σχέση με την επιτυχία που θα έχετε στο να ανακτήσετε τα δεδομένα σας. Μία εταιρία με εμπειρία στο χώρο της ανάκτησης δεδομένων και με μεγάλο εύρος υπηρεσιών, μπορεί να καταφέρει με μεγάλη επιτυχία να ανακτήσει όλα τα χαμένα ή κατεστραμμένα αρχεία σας εως και 95%. Σε κάθε περίπτωση ένας κατεστραμμένος σκληρός δίσκος δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί, ακόμα και μετά την ανάκτηση των δεδομένων. Καλό είναι να ανακυκλωθεί και να τοποθετήσετε εκ νέου έναν άλλο.

Η Datalabs είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες με υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων, με ποσοστό επιτυχίας που ξεπερνά το 95%. Οι εξειδικευμένες λύσεις που σας παρέχουν για την ανάκτηση δεδομένων από σκληρό δίσκο, καθώς και το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, μπορούν να εγγυηθούν για τα αποτελέσματα που θα έχετε.