Ελένη Ψυχάρη: “Η Action Ιn Greece στέλνει ένα δυνατό μήνυμα για την εξέλιξη της Ελλάδας και κινητοποιεί το ξένο κοινό, υπέρ της χώρας μας”

Συνέντευξη της chef κας. Ελένης Ψυχάρη. Εξαιρετικό μέλος της Επιτροπής γευσιγνωσίας του Ανθολογίου της Ελληνικής Γαστρονομίας.

“Η συνεργασία μου με το Ανθολόγιο της Ελληνικής Γαστρονομίας έχει να κάνει με μια αξιόλογη ομάδα με όραμα για την προβολή των Ελληνικών υλών και την αξιοποίηση αυτών για ένα αποτέλεσμα άξιο της ίδιας της ύλης – που παράγει η Ελλάδα – αφού έχει την καλύτερη σε όλο τον κόσμο. Στην ομάδα ηγείται ένας θαυμάσιος άνθρωπος με Παγκόσμια αναγνωριστιμότητα η Σοφία Στάμου – μια απ΄τις καλύτερες chef της χώρας μας, που έχει τη στόφα να αναγνωρίσει πόσο ευαίσθητη και εύθραυστη είναι μια τέτοια προβολή!!”

Ποιος είναι ο τίτλος σας και μιλήστε μας για την επαγγελματική σας πορεία και την εξέλιξή σας μέσα από αυτή. Είμαι τεχνικός μαγειρικής τέχνης ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (Chef) Gourmet techniquer in culinary arts (Pearson & England). Εκτιμώ βαθιά τα γνωστά, τα πεντανόστιμα παλιά πιάτα της προγιαγιάς! Μιλάμε για τη γεύση της πρώτης ύλης ξεχασμένη μέσα στο πέρασμα του χρόνου… Η πορεία μου στη γαστρονομία ακολουθεί τις εξελίξεις με το πάντρεμα του τότε μέχρι το τώρα. Τη δομή της ύλης και τη συντήρησή της με σκοπό μια έκρηξη απόλαυσης του μαγικού κόσμου της γαστρονομίας!!

Πως αισθάνεστε που συμμετέχετε στην επιτροπή γαστρονομίας του Action In Greece; Αισθάνομαι ότι είναι ένα ακόμα μονοπάτι από τα πολλά που έχω περπατήσει στον κόσμο της γαστρονομίας που θα μου δώσει καινούργιες εμπειρίες. Κι εγώ με τη σειρά μου θα έχω βάλει ένα λιθαράκι για το παρακάτω αυτής της εξέλιξης!!

Πόσο ενδιαφέρον υπάρχει τα τελευταία χρόνια στη διδασκαλία της μαγειρικής τέχνης στην Ελλάδα; Πιστεύω ότι υπάρχει ενδιαφέρον από άξιους και έμπειρους καθηγητές, που αγαπούν τα Ελληνικά προϊόντα και τα αξιοποιούν καλλιεργώντας και μεταλαμπαδεύοντας στους νέους… Στους νέους που έχουν μεράκι στη μαγειρική! Κάποτε ένας καθηγητής μου, μου είπε ότι ο μάγειρας θα εξελιχθεί με ό,τι έχει στην ψυχή του ή θα μείνει στάσιμος. Μ’ αυτή τη συμβουλή πορεύομαι τόσα χρόνια κι εγώ!!

Ποιά η συνεργασία σας με το Ανθολόγιο της Ελληνικής Γαστρονομίας; Η συνεργασία μου με το Ανθολόγιο της Ελληνικής Γαστρονομίας έχει να κάνει με μια αξιόλογη ομάδα με όραμα για την προβολή των Ελληνικών υλών και την αξιοποίηση αυτών για ένα αποτέλεσμα άξιο της ίδιας της ύλης – που παράγει η Ελλάδα – αφού έχει την καλύτερη σε όλο τον κόσμο. Στην ομάδα ηγείται ένας θαυμάσιος άνθρωπος με Παγκόσμια αναγνωριστιμότητα η Σοφία Στάμου – μια απ΄τις καλύτερες chef της χώρας μας, που έχει τη στόφα να αναγνωρίσει πόσο ευαίσθητη και εύθραυστη είναι μια τέτοια προβολή!!

Πως αξιολογείτε την ποιότητα και τον αγώνα των ανθρώπων που υπηρετούν την παραγωγή και τη μεταποίηση προϊόντων με αυθεντική Ελληνική υπογραφή; Είναι αμέριστη η αξιολόγηση και η ποιότητα των ανθρώπων αυτών που ασχολούνται μ΄ ένα τρόπο αυθεντικότητας και σεβασμού στο Ελληνικό προϊόν!! Μεγάλος ο αγώνας τους … και δύσκολος !!!

Τι κάνει μια επιχείρηση μαζικής εστίασης να ξεχωρίσει όσον αφορά τη δική σας κρίση; Μια επιχείρηση μαζικής εστίασης που σέβεται την εξέλιξή της με τίμιο τρόπο θα ξεχωρίσει μόνο με την επαγγελματική συμπεριφορά – τόσο στην πρώτη της ύλη όσο και στην παρουσίασή της. Χρειάζεται φυσικά πάντα να έχει και την ανάλογη καλή στάση απέναντι στους εργαζόμενους.

Ποιό είναι το κριτήριο του καταναλωτή για να επιλέξει την καλύτερη γι΄αυτόν εξυπηρέτηση από επιχειρήσεις μαζικής εστίασης; Τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο, όπως και η ιδία παρουσία… κάνουν τον καταναλωτή πιο υποψιασμένο και να μπορεί να κρίνει πιο σύνθετα τη γεύση, την οπτική, την υφή, τη σύνθεση.

Θέλετε να μας πείτε ποιό πιάτο έχετε να θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια και ποιο ξεχωρίζετε τώρα ως αγαπημένο σας; Αγαπημένο μου πιάτο, που συνδυάζει θάλασσα και γη… Σουπιές με σπανάκι!!!

http://www.sigmamedia.com.gr/

https://sigmagroup.com.gr/

https://actionsigmawebtv.com.gr/

http://actioningreece.com.gr/

Ποιό πιστεύετε ότι είναι γενικά το μήνυμα που στέλνει Παγκόσμια το Action In Greece; Η Action Ιn Greece στέλνει ένα δυνατό μήνυμα για την εξέλιξη της Ελλάδας και κινητοποιεί το ξένο κοινό, υπέρ της χώρας μας. Αυτό θα είναι το ασύγκριτο έργο της Action Ιn Greece… Κι αυτό παρακολουθώ απ΄το 2015 που έχει ξεκινήσει αυτή η πρωτοβουλία…