Κατερίνα Βασιλείου: “Πηγή έμπνευσής μου η ίδια η ιστορία που άλλωστε έγραψαν οι δύο λαοί μέσα απο αγώνες, πάθη αλλά και έμπρακτη αλληλεγγύη”

Στα χέρια των καλλιτεχνων της Ε.Τ. μορφές κ ιδανικά ξαναζωντανεύουν μέσα από τη καλλιτεχνική τους μεταμόρφωση. Ιδέες επίμονων καλλιτεχνών που είναι έτοιμες να ζήσουν αξιοποιημένες ως έργα τέχνης. Συμμετέχετε κι εσεις σε αυτό το εικαστικό ταξίδι με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ τι έχετε να δηλώσετε για τον επόμενο σταθμό σας;

Επόμενος σταθμός Γκαλερί de Colombieur στο κεντρο του Παρισιού. 23 καλλιτεχνες στηρίζουν την ελληνογαλλική φιλία. Ενα πρότζεκτ διαφορετικό και όπως πάντα επίμονο στην αναζήτηση νέων προορισμών.

Τα εργα σας ταξιδεύουν με εξαιρετικά επίμονα αξιολογους σταθμούς δίχως τέλος. Ποια είναι η πηγή έμπνευσης σας σε αυτό το πρότζεκτ της Ε.Τ και ποια η τεχνοτροπία σας;

Πηγή έμπνευσης η ίδια η ιστορία που άλλωστε έγραψαν οι δύο λαοί μέσα απο αγώνες και πάθη αλλά και έμπρακτη αλληλεγγύη. Υφος ιμπρεσιονιστικο με έντονες αντιθέσεις ψυχρών και θερμών χρωμάτων.

Επόμενος σταθμός στην καρδιά του Παρισιού. Γκαλερί du Colombieur τιμώντας τον πολυδιάστατο Γάλλο πρόξενο Philippe Ray και εμπνεόμενοι από την αύρα της ΕλληνοΓαλλικης Φιλίας. Πότε θα λάβει χώρα το προτζεκτ και ποια είναι για εσας προσωπικά σημαντικά πρόσωπα τα οποία ενεπνευσαν ώστε να εδραιωθεί επιπλεον η δυνατή φιλία ανάμεσα στους πολιτισμούς μας;

Στις 28 Φεβρουαρίου στην Γκαλερί de Colombieur στις 7.30. Ο μεγάλος ζωγράφος Ευγένιος ντε Λακρουά ρομαντικός ζωγράφος ηταν ένας απο τους πολλους φιλέλληνες που εκδήλωσαν συναισθηματική αλλά και έμπρακτη αλληλεγγύη.

28 Φεβρουαρίου 23 εικαστικοί στο πρότζεκτ της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ τιμούν με έργα τους την μακρά φιλία των δύο χωρών μέσα από τον άνθρωπο που πρεσβεύει πολιτισμό και έχει εμπνεύσει με την αξιολογη δράση του. Πιστεύετε ότι άνθρωποι όπως ο αξιότιμος Philippe Ray, στον βαθμό που τους αναλογεί, μπορούν να ωθήσουν τον κόσμο προς το καλύτερο;

Ο αξιότιμος Philippe Ray είναι ένας σύγχρονος φιλέλληνας που μέσα απο τη δραση του αφήνει μηνύματα αισιοδοξίας, τρέφει και δυναμώνει τη φιλια αυτή.

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ τι σημαίνει για εσάς;

Επίμονη Τέχνη για μένα είναι η επιμονή για αναζήτηση νέων πηγών έμπνευσης και προορισμών με ελεύθερο πνεύμα και όμορφη διαθεση.

Πείτε μου αν θέλετε ποιο χρώμα αγαπάτε πρισσοτερο;

Αγαπημένο χρωμα το μπλε και όλες οι αποχρωσεις του.

Πείτε μας τέλος συμφωνείτε με την επιστροφή των μαρμάρων στη χώρα μας από το βρετανικό μουσείο;

Ναι Συμφωνώ! Είναι κάτι το οποίο ηδη έπρεπε να έχει γίνει.