Δημήτρης Παπαδόπουλος: «Η Τέχνη δεν είναι χόμπυ. Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν πρέπει να κλείνει τα αυτιά στις φωνές των ανθρώπων της Τέχνης..»

Ο ηθοποιός Δημήτρης Παπαδόπουλος σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στο polismagazino.gr.

Πόσες ημέρες ήσασταν σε καραντίνα; Όσο χρειάστηκε ήμουν σε καραντίνα, όπως όλος ο κόσμος.

Πώς περάσατε κατά την περίοδο αυτή; Τα πράγματα είναι πάντα δύσκολα, όταν είσαι μακριά από αυτούς που αγαπάς αλλά και από το θέατρο. Ωστόσο, μού δόθηκε η ευκαιρία να σκεφτώ τις επόμενες θεατρικές κινήσεις μου αλλά και χρόνος για διάβασμα.

Πώς νιώθετε ως ηθοποιός που το Θέατρο σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο πλήττεται; Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω τα συναισθήματά μου. Αισθάνομαι σαν τον γιο που βλέπει τον πατέρα του βαριά άρρωστο στο κρεβάτι και δεν μπορεί να τον βοηθήσει. Το Θέατρο και γενικά ο Πολιτισμός ήταν, είναι και θα είναι, σε κάθε στιγμή της ζωής μας, κοντά μας. Να μας συντροφεύει, να μας διασκεδάζει αλλά το κυριότερο να μας μορφώνει. Με την ευκαιρία λοιπόν της «πάσας» που μου δίνετε, θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού: Εκτός από τον τουρισμό, βαριά βιομηχανία αποτελεί και ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Μην κλείνει τα αυτιά το αρμόδιο Υπουργείο στις φωνές των ανθρώπων της Τέχνης. Πρέπει άμεσα να πάρει μέτρα που θα επουλώσουν ουσιαστικά την «πληγή» που έχει δεχθεί ο Πολιτισμός μας. Θα είναι, άλλωστε, και μια ευκαιρία, για πρώτη φορά, το αρμόδιο Υπουργείο να «σκύψει» ουσιαστικά στον ταλαίπωρο Πολιτισμό μας. Η χώρα μας δίδαξε Τέχνη, δίδαξε Πολιτισμό. Η Τέχνη δεν είναι χόμπυ.

Ποιές είναι οι σκέψεις σας για το θεατρικό μέλλον της χώρας; Θα απαντήσω με μια ευχή: Να πάνε όλα καλά, να επουλωθούν οι «πληγές» του Πολιτισμού μας και να βάλουμε μπρος τις «μηχανές» για νέα και ωραία πράματα!

Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας; Ενωμένοι κερδίζουμε περισσότερα. Η ξαστεριά θα ξανάρθει. Υγεία πάνω απ’ όλα.