Δημήτρης Νέζης: “…Ευτυχώς κάτα τη διάρκεια της καραντίνας, τα καλλιτεχνικά σχέδια δεν σταματούν, με σημαντικότερο απ’ όλα την κυκλοφορία ολοκαίνουργιων τραγουδιών… λίαν συντόμως”

Ο Τραγουδιστής Δημήτρης Νέζης απαντάει στις ερωτήσεις της δημοσιογραφικής ομάδα του polismagazino.gr για τον Κορονοϊό, την καραντίνα και την κανονικότητα.

Κοινωνία και υποχρεωτική καραντίνα. Ποια κατά τη γνώμη σας θα είναι η επόμενη ημέρα του «απεγκλωβισμού»; Η επόμενη ημέρα του απεγκλωβισμού και αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης που ολόκληρη η ανθρωπότητα έζησε, θα μας βρει σιγουρα μουδιασμένους, όμως ελπίζω οτι θα μας βρει και περισσότερο μονιασμένους, συνειδητοποιημένους και δυνατούς.

Πολιτισμός και κορωνοϊός. Άλλο ένα «χτύπημα» για τον πολιτισμό ή μια «ευκαιρία» για πολιτιστική επικοινωνία μέσω του διαδικτύου; Πιστεύω ότο όλα βρίσκονται κάπου στην μέση. Η “χρυσή τομη” επιφέρει εξέλιξη. Όταν η ζυγαριά τείνει μόνο προς την μια πλευρά, εύλογο είναι να υπάρχει ανισορροπία και έτσι μια ευκαιρία για ενα καλύτερο αύριο για όλους μας, μπορεί να πάει χαμένη.

Ο Τουρισμός, λόγω της θετικής εξέλιξης στη χώρα μας ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, πιστεύετε ότι θα αυξηθεί ή πληγεί; Τις πρώτες ημέρες λόγω του οτι ολόκληρος ο πλανήτης θα προσπαθήσει να ανασκουμπωθεί σε εσωστρεφές επίπεδο, πιστεύω και ο ελληνικός τουρισμός θα βρίσκεται σε χαμηλά, συγκριτικά με το παρελθον, επίπεδα. Σιγά σιγά όμως η θετική μας στάση απέναντι στην πανδημία και ο παγκόσμιος τύπος που μας χειροκροτεί, θα βοηθήσουν σίγουρα ώστε ο τουρισμός να επανέλθει σε φυσιολογικά, αν όχι σε καλυτερα επίπεδα.

Η «καραντίνα» είναι η «αρχή» ενός «ελέγχου» της κοινωνίας, της οικονομίας και της καθημερινότητάς μας; Θα μου επιτρέψετε να έχω τις επιφυλάξεις και αμφιβολίες επί του θέματος, και να πιστεύω οτι τίποτα δεν γίνεται τυχαία και σίγουρα τα νήματα σε όλους τομείς τα κινούν οι “ισχυρότεροι” στα σημεία. Βέβαια “έλεγχος” &  κοινωνική “φακελοποιηση” υπάρχει με διάφορους τρόπους εδώ και χρόνια, άρα συνειδητά δεν θα μας φανεί και καμιά μεγάλη διαφορά. Υποσυνείδητα μας έχουν χρόνια καθοδηγήσει σε επιθυμητά  για εκείνους μονοπάτια, που μόνο οι έχωντες τη γνώση κατανοούν.

Ποια είναι τα σχέδια σας την επόμενη ημέρα της κανονικότητας; Ήδη κάτα την διάρκεια της καραντίνας, τα καλλιτεχνικά σχέδια δεν σταματούν να τρέχουν με σημαντικότερο από όλα την κυκλοφορία ολοκαίνουργιων τραγουδιών λίαν συντόμως.

Ακολουθείστε το Δημήτρη Νέζη:

facebook.com/dimitrisnezisofficial

instagram.com/dimitrisnezis

twitter.com/dimitrisnezis