Δημήτρης Γεωργάκης “Not Me” Έκθεση φωτογραφίας

Οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της ειδικότητας “Τέχνη Φωτογραφίας” του ΔΙΕΚ Κηφισιάς (Δ2), υπό την επιμέλεια της εκπαιδεύτριάς τους Ιουλίας Λαδογιάννη www.facebook.com/ioulia.ladogianni, διοργανώνουν στο Matchpoint ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Not Me” και διάρκεια από 11 έως και 18 Ιουνίου 2021, με ελεύθερη είσοδο.

www.facebook.com/notme.exhibition

Η ερμηνεία του τίτλου “Not Me” είναι διττή, αφού ο φωτογράφος (συμ)μετέχει στο κάδρο είτε ως πρόσωπο είτε ως προσωπικότητα. Οι σπουδαστές που εκθέτουν τις φωτογραφίες τους, χρησιμοποιούν το λεξιλόγιο του περιβαλλοντικού πορτρέτου για να δώσουν τη δική τους σύγχρονη προσέγγιση και ερμηνεία: είτε μέσω της δικής τους μορφής (φυσικής παρουσίας) είτε όχι, αποκαλύπτουν και αποκαλύπτονται, (προσ)καλώντας τον θεατή να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς τους και να “δει” πέρα από όσα κοιτάζει.

Στοιχεία – Πληροφορίες
Πού: Matchpoint – Αινιάνος 1, Αθήνα (Πεδίον Άρεως)
Διάρκεια: 11-18 Ιουνίου 2021 και ώρες 11:00 -00:30
Είσοδος: Ελεύθερη

Εγκαίνια: Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 στις 20:00 (για την ημέρα των εγκαινίων η είσοδος της έκθεσης θα είναι από την οδό Ιουλιανού & 28ης Οκτωβρίου – πρώην Πατησίων)

Εκθέτουν οι: Γαβριέλα Αποστόλου, Ανάργυρος Αραβανής, Μιχάλης Ασκοξυλάκης, Δημήτρης Γεωργάκης, Παναγιώτα Γεωργιλή, Σπύρος Καλύβας, Αλέξιος Καπετανάκης, Αθανασία Κατσή, Γιώργος Κελεμένης, Βιβή Κωτούλα, Ρία Λομβαρδία, Μάνος Νούσης, Ερμιόνη Ξηρού, Ελένη Σιάμη, Νάνσυ Σταυροπούλου, Γιώργος Τόφαλος

Επιμέλεια έκθεσης: Ιουλία Λαδογιάννη
Χορηγός χώρου: Matchpoint
Υποστηρικτής: ZAF Engineering & Solutions

FB Page: https://fb.me/notme.exhibition
Instagram: @notme.photography.exhibition

Σας παρουσιάζουμε το Δημήτρη Γεωργάκη.

Γεννημένος το 2001 στην Αθήνα όπου και ζω, η ενασχόλησή μου με τη
φωτογραφία ξεκίνησε πολύ φυσικά, έχοντας κατά βάση αναμνηστική υπόσταση, όταν απέκτησα το πρώτο μου κινητό. Στα τέλη του λυκείου συνειδητοποίησα πως το ενδιαφέρον μου για την εικόνα είχε μείνει σταθερό από μικρή ηλικία ως ένας τρόπος να εκτονώνω τη δημιουργικότητά μου και να εκφράζομαι, είτε ενσυνείδητα είτε
υποσυνείδητα.

Έτσι κατάλαβα ότι θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με την εικόνα και επέλεξα ως αφετηρία των σπουδών μου το ΔΙΕΚ Κηφισιάς στο οποίο ξεκίνησα να φοιτώ το 2019 μετά την λήξη των σχολικών μου χρόνων και τώρα αποφοιτώ.

(ΔΙ)ΑΦΑΝΕΙΑ
Μια σειρά φωτογραφιών με βασικό πυρήνα τη διαφάνεια της κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Σε μία κοινωνία που το να εκθέτεις τον εαυτό σου, τη ζωή σου και κάθε ασήμαντη λεπτομέρεια έχει γίνει το σύνηθες, πρέπει ίσως να αναρωτηθούμε αν αυτή η υπερβολική διάθεση για προβολή οδηγεί κάπου, αναλογιζόμενοι φυσικά και το ποσοστό αλήθειας μέσα σε αυτό. Διαφάνεια λοιπόν, μέχρι εκεί που ο καθένας επιλέγει αφήνοντας τα υπόλοιπα στην αφάνεια.

Χορηγός επικοινωνίας: polismagazino.gr