Γιάννης Παπαδόπουλος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμμάτισε ο Σύλλογός μας για την επέτειο των διακοσίων χρόνων από το κοσμοϊστορικό γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, είναι και η Έκθεση Ζωγραφικής στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, που θα τελεστεί υπό την Αιγίδα του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης και η θεματογραφία της θα είναι σχετική με την επανάσταση του 1821.
Στην Έκθεση συμμετέχουν περισσότερα από 70 μέλη και τα εγκαίνιά της θα γίνουν την Παρασκευή 14-05-2021 και 7 μ.μ. αν η πανδημία μάς το επιτρέψει. Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει μια απλή έναρξη και η γιορτή των εγκαινίων θα γίνει σε ημερομηνία που θα γίνει γνωστή από το Δ.Σ. εν ευθέτω χρόνο.

Χορηγός επικοινωνίας το πολιτιστικό site http://www.polismagazino.gr


Σας παρουσιάζουμε το ζωγράφο Γιάννη Παπαδόπουλο

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, γεννήθηκε στη Δάφνη – Κοζάνης, το 1962.
Αποφοίτησε από το Δημοτικό Σχολείο Δάφνης το 1974 και απο το Γυμνάσιο και Λύκειο Τσοτυλίου το 1977 και 1980 αντίστοιχα.

Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, της Σχολής Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού (Πολιτικός Δομικών Έργων), του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ και της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής & Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Είναι παντρεμένος με την Όλγα Κοσκερίδου και πατέρας δύο παιδιών, της Μαρίας και του Χρυσοβαλάντη.
Ασχολείται με τις Εικαστικές Τέχνες από το 1998. Ασχολείται κυρίως με το ψηφιδωτό και την αγιογραφία καθώς και με τα εγχάρακτα ψηφιδωτά (ξυλόγλυπτα σε μορφή ψηφιδωτού), που είναι δημιουργία δικής του επινόησης και με τη ζωγραφική.
Διακονεί τα παραπάνω είδη της τέχνης από κοινού με τη σύζυγό του. Το εργαστήρι τους βρίσκεται στην Πτολεμαϊδα και ο εκθεσιακός τους χώρος (διαρκής έκθεση) βρίσκεται στην Δάφνη Βοΐου.

Έχει κάνει 12 ατομικές εκθέσεις (στη Νεάπολη, στη Σιάτιστα, στον Αυγερινό, στη Δάφνη (δύο φορές), στο Τσοτύλι Βοΐου, στην Πτολεμαΐδα, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσ/νίκης, στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης, στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στη Γέφυρα Θεσ/νίκης, στο Ναύπλιο (στην πρώτη βουλή των Ελλήνων) και στο Λουτράκι Κορινθίας (στο ξενοδοχείο Beau Rivage).
Έχει πάρει μέρος και σε περισσότερες από 35 ομαδικές εκθέσεις, τις περισσότερες με τον Σύλλογο Φίλων Εικαστικών Τεχνών Εορδαίας και με τον Σύλλογο Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Εικαστικών Τεχνών Εορδαίας «Άρης Γαρουφαλίδης», για τρεις συνεχόμενες θητείες και είναι επίσης μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος. Έχει διδάξει το αντικείμενο του ψηφιδωτού στο Σύλλογο Φίλων Εικαστικών Τεχνών Εορδαίας και στα σεμινάρια ψηφιδωτού των Δήμων Βοϊου, Πτολεμαϊδας και Εορδαίας καθώς και στα σεμινάρια της Διεθνούς Συνεργασίας για τον Πολιτισμό και τις Τέχνες «Μέθεξη».

Επικοινωνία
email: [email protected] http://ergastiri-psifidotou-agiografias.blogspot.gr/
Fb: https://www.facebook.com/deutero.prophil.92


Σύντομο Ιστορικό του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος.

Ο “Σύλλογος Επαγγελματιών Ζωγράφων” έως το 2008 και “Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας” στη συνέχεια, είναι καρπός μιας ομάδας ιμπρεσσιονιστών που ξεκινάει από το 1978-1979 για να πάρει συλλογική οντότητα το 1984-1985 συσπειρώνοντας μια μεγάλη μερίδα γνωστών ζωγράφων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.
Με ορμητήριο το χώρο του, στην Αλεξάνδρου Σβώλου 40, πραγματοποίησε ένα πλήθος εκδηλώσεων εικαστικού, πολιτιστικού, κοινωνικού περιεχομένου, δικαιώνοντας εν πολλοίς τους λόγους της ίδρυσής του, οι οποίοι λόγοι είναι και θα είναι κυρίως η συμβολή στην πολιτιστική ανέλιξη της πόλης, αλλά και να προσφέρει στη Ζωγραφική τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες του.
Οι αντιξοότητες αντί να τον πτοήσουν, τον χαλύβδωσαν. Αδιάψευστο τεκμήριο αποτελεί το γεγονός ότι από το 2005 θα αποκτήσει στην οδό Εδμόνδου Ροστάν 6 ιδιόκτητο χώρο, αναβαθμίζοντας όνειρα, προσδοκίες και διάθεση για περισσότερη ανιδιοτελή προσφορά στον πολιτισμό, τον άνθρωπο και στη ζωή.
Από ένα πλήθος σημαντικών εκδηλώσεων αξίζει ίσως να αναφέρουμε εδώ δειγματοληπτικά δύο από κάθε δεκαετία.
1984-1990: κορυφαίες εκδηλώσεις είναι το πρωτόκολλο συνεργασίας με τους εικαστικούς της Φιλιππούπολης και οι εκατέρωθεν εκθέσεις.
Ιούνιος ’87 οι Βούλγαροι στη Θεσσαλονίκη, Ιούνιος ’88 ο Σύλλογος μας στη Φιλιππούπολη.
1990-2000: 1) ήταν η έκθεση του Συλλόγου μας στην Κύπρο (Ιούνιος ’88), 2) ήταν ο επιτυχημένος τηλεμαραθώνιος για την οικονομική ενίσχυση των Ιμβρίων αδελφών μας (Νοέμβρης 1999)
2000-2010: 1) ήταν η συμμετοχή μας στα Δημήτρια και η έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη (Δεκέμβρης-Ιανουάριος 2002-2003), 2) ήταν η προσφορά (63) έργων στο ΑΧΕΠΑ (Νοέμβριος 2007).
2010-2017: 1) ήταν το εικαστικό 10ήμερο για τα 25 χρόνια ζωής του Συλλόγου μας στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς το 2010, 2) ήταν η έκθεση για τα επαγγέλματα σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (2014).
Και η ζωή συνεχίζεται πάντα με όνειρα, προσδοκία, φιλοδοξία για περισσότερη ανιδιοτελή προσφορά στην Τέχνη, τον Πολιτισμό και τη Ζωή.