Η Μαρία Παπαμιχαήλ συμμετέχει στα “Art Awards” της Dreamteam

Η Dreamteam με γνώμονα, ότι οι καλλιτέχνες αξίζουν τα δικά τους μοναδικά βραβεία, για πρώτη φορά θεσπίζει έναν εικαστικό διαγωνισμό πανελλαδικής εμβέλειας, τα Art Awards, με στόχο την ανάδειξη και την καταξίωση των καλλιτεχνών ανά κατηγορία. (ζωγραφικη- φωτογραφία-γλυπτική-mixed media), στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, αιγίδα Ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων και International Action Art στις 6-7-8 Φεβρουαρίου 2023!

Ως καλλιτέχνης, τι είναι αυτό που επιθυμείτε να δείξετε ή να μεταφέρετε στο κοινό με τα έργα σας; Στα έργα μου, θέλω να φαίνονται τα συναισθήματά μου (δηλαδή με πόσο αγάπη δουλεύω το έργο). Είμαι πολύ συγκεντρωμένη και με απορροφά το θέμα, μπαίνω μέσα στο έργο.

Πιστεύετε πως η τέχνη είναι ικανό μέσο ή εργαλείο ώστε η κοινωνία, το σύνολο των ανθρώπων, να προοδεύσει και να εξελιχθεί; Και εάν ναι, με ποιό τρόπο; Πιστεύω ότι η Τέχνη, σού ανοίγει άλλους δρόμους, να βλέπεις, με ξεκάθαρη ματιά και ευαισθησία όσα συμβαίνουν γύρω σου. Θεωρώ ότι η Τέχνη πρέπει να βρίσκεται από τα πρώτα μαθητικά βήματα του παιδιού. Να αγαπήσουν την δημιουργία κάθε είδους Τέχνης.

Τον Φεβρουάριο 2023 λαμβάνετε μέρος στα Πανελλήνια Βραβεία Τέχνης “ART AWARDS” της Dreamteam, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ανάμεσα σε δεκάδες καλλιτέχνες. Τι είναι αυτό που πιστεύετε πως θα κάνει τον κάθε καλλιτέχνη να προσεγγίσει το βραβείο; Θεωρώ ότι η πολυσύνθετη παλέτα χρωμάτων, να είναι καλοδουλεμένο ένα έργο. Να παρυσιάζει ένα θέμα ή και περισσότερα. Η σωστή δομή.

Ποιο θεωρείτε πως είναι το χάρισμα ή το πλεονέκτημα του εκάστοτε καλλιτέχνη που τον κάνει να ξεχωρίζει και να καταφέρνει να πουλάει τα έργα του; Ο καλλιτέχνης να καταφέρνει τον θεατή, να στρέψει την προσοχή του, μέσα στο χρόνο και στο χώρο που βρίσκονται οι συλλογές του.

Τί είναι η Τέχνη για εσάς; Τέχνη για εμένα είναι η δημιουργία, η χαρά, η αναζήτηση, η αισθητική, όλα αυτά που αποκαλύπτονται μέσα από την δημιουργία.

Καλλιτεχνικά, ποιος είναι ο στόχος σας; Ο δικός μου στόχος είναι τα έργα μου, να τραβήξουν το ενδιαφέρον του θεατή. Να έχω τη δυνατότητα μέσα από εκθέσεις να παρουσιάζω τη δουλειά μου. Επίσης να επικοινωνώ με άλλους καλλιτέχνες. Να αγαπήσουν τη δουλειά μου και να γίνει γνώριμη. Που νομίζω μετά από τόσα χρόνια που ασχολούμαι, αυτό το έχω κερδίσει.

Πληροφορίες για τα Art Awards στα τηλέφωνα: 6985015875 – 6989283000

Ευχαριστώ το PolisMagazino, που μου δώσατε την ευκαιρία να μιλήσω για την Τέχνη και για τις προσδοκίες μου.

Ασφαλώς και τα “ΑΡΤ ΑWARDS” της DREAMTEAM, στον ξεχωριστό αυτόν χώρο όπως είναι το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Καλή Επιτυχία σε όλους τους αγαπητούς Καλλιτέχνες.

Facebook & Instagram: dreamteam.org.gr www.dreamteam.org.gr
Χορηγός Επικοινωνίας
http://polismagazino.gr