Γιάννης Μαυρίδης: Στη δραματική σχολή έμαθα από τους δασκάλους μου “πρώτα να γίνεις καλύτερος για εσένα και μετά για όλους τους άλλους”

“Ένας ηθοποιός θεωρώ ότι εκφράζεται καλύτερα στο θέατρο όπου οι θεατές βλέπουν καθαρά τις εκφράσεις και τα συναισθήματα που βγάζει πάνω στη σκηνή”

Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός; Ανακάλυψα ότι θέλω να ασχοληθώ με το θέατρο από τα 13 μου που άρχισα να πηγαινω πιο ενεργά τα καλοκαίρια σε περιοδεύουσες παραστάσεις που ερχόντουσαν στο δηπεθε των Σερρών από οπου είναι η καταγωγη μου. Πήγα στην μια μετά ξαναπηγα μετά ξαναπηγα και σκέφτηκα μέσα μου ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο όλο αυτό είναι σημάδι ότι πρέπει να ασχοληθώ με το θέατρο.

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε; Ο καλλιτέχνης που θαυμαζω πιο πολύ από όλους είναι η αγαπημένη μου η Μαρία Σολωμού την θαυμαζω εκτός από το υποκριτικο της ταλέντο και για το χαρακτήρα της γιατί δεν μασάει καθόλου τα λόγια της και ό,τι έχει να πει δεν ντρέπεται καθολου το λέει στα ίσια. Ένας πολυ αληθινος και ακομπλεξάριστος άνθρωπος.

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε; Κοιτάξτε η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει ο Κινηματογραφος αρκετά και η ολη διαδικασία πριν από το γύρισμα και τα περισσότερα που εχω κάνει είναι στην κάμερα. Αλλά ενας ηθοποιός θεωρώ ότι εκφράζεται καλύτερα στο θέατρο όπου οι θεατές βλέπουν καθαρά τις εκφράσεις και τα συναισθήματα που βγάζει πανω στην σκηνή.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς; Καριέρα και επιτυχία για μένα είναι να είσαι πρώτα καλος ανθρωπος και μετα καλος ηθοποιος. Η αναγνώριση αν έρθει δεν θα της κλείσω την πόρτα αλλά δεν είναι και κάτι που πρέπει με το οποιο πρέπει να τρελαινομαστε να το αποκτήσουμε και ενα από τα πράγματα που έμαθα στην δραματικη σχολή απο το καθένα από τους δασκάλους μου ξεχωριστά είναι πρωτα να γινεις καλυτερος για σενα και μετά για όλους τους άλλους

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Καλλιτέχνης δεν γεννιέται κάποιος. Καλλιτέχνης γίνεται με πολύ σκληρή δουλειά και κυνήγι. Σε αυτό το χώρο τα δύο σημαντικότερα πράγματα για να γίνει κάποιος καλλιτέχνης είναι το ήθος και το ύφος του ανθρώπου. Αν χαθούν αυτά τα δύο δεν υπάρχει ο καλλιτέχνης.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη; Η λεξη που με εκφράζει σαν καλλιτέχνη είναι το πάθος. Ένας καλλιτέχνης πρέπει να παθιάζεται και να καταθέτει όλη του την ψυχή σε ό,τι και να κάνει ότι τον περιβάλλει ακόμα και αν αυτό το κάτι δεν του αρέσει.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε; Πάντα μου έρχεται έμπνευση πριν δημιουργησω. Η έμπνευση μπορεί να είναι το οτιδήποτε τριγύρω μας. Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή θεάτρου.

Βιογραφικό. Γιάννης Μαυρίδης Ηλικία 22
Τόπος διαμονής Θεσσαλονίκη
Τόπος καταγωγής Σέρρες

Σπουδές
Ανώτερα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος 2015-2018

Εργαστήρι θεάτρου της Βαρβάρας Δουμανίδου 2018-2019
Διδασκαλία

Υποκριτική
Βαρβάρα Δουμανίδου
Μαρία Καραμήτρη
Ιορδάνης Αϊβάζογλου
Ευανθία σωφρονίδου
Κώστας Σαντάς
Νικόλας Μαραγκόπουλος
Δήμητρα Λαρεντζακη
Γρηγόρης Παπαδόπουλος
Θωμάς Βελλισαρης
Χρήστος Στυλιανού
Μιχάλης συριοπουλος
Κλειω Δανάη ωθωναιου
Πάνος δεληνικοπουλος

Χορός-Κίνηση
Μαριάνθη Ψωματάκη
Ευανθία Σωφρονίδου
Χάρης Πεχλιβανίδης
Δημήτρης Βασιλειάδης

Σκηνογραφία-Ενδυματολογία
Μαρία Μυλωνά
Μαρία Καραδελόγλου
Δανάη Πανά

Ορθοφωνία
Γρηγόρης Παπαδόπουλος

Ξιφασκια
Ίριδα Γκαζου Φαρμάκη
Σόνια Ψωμιάδου

Ιστορία Θεάτρου-Δραματολογία-Λογοτεχνία
Κατερίνα Μαυροφρύδου
Γιώργος Φράγκογλου
Ζαφειρης Νικήτας
Πάνος Δεληνικόπουλος

Μουσική-Τραγούδι
Βασιλική Αλεξίου
Μαριάννα Ντίνου
Χρυσά Τουμανίδου

Μακιγιάζ
Αλεξανδρα Κωνσταντινίδου
Μαρία Θεοδωσιάδου

Κινηματογράφος
Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος
Ηλίας Παπαδόπουλος

Σεμινάρια

Υποκριτική
Ξένια καλογεροπούλου
Μενέλαος Πρόκος
Βαρβάρα Δουμανίδου

Μουσική
Ελεονώρα Ζουγανέλη

Κινηματογράφος
Ρεϊνα Εσκενάζυ
Παντελής Βούλγαρης
Δουλειές

Θέατρο
Μαϊος 2017 Δεσποινις Τζούλια Θέατρο Αθηναιον 5,6,7/5/2017 Σκηνοθεσία Βασίλης Μπισμπικης

Κινηματογραφος
Stringless Documentary φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2017 σκηνοθεσία άγγελος κωτσοβος

Φεβρουάριος 2019 the cigar factory ταινία μικρού μήκους στο τμήμα Κινηματογραφου σχολή καλών τεχνών σκηνοθεσία Βασίλης Φρογκάκης

80s graze ταινία μικρού μήκους σκηνοθεσία δόμνα καστανακη

Το κλουβί ταινία μικρού μήκους