Δημήτρης Κρητικός: “Η επιτυχία πιστεύω με σωστούς χειρισμούς και λίγη πείρα δεν είναι ποτέ λόγος φόβου”

“Έχω υιοθετήσει με το δικό μου τρόπο τα καλά στοιχεία των καλλιτεχνών που θαυμάζω αλλά και προσπαθώ πάντα να μαθαίνω από τα λάθη μου και τα λάθη των άλλων”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μου μουσική ανάμνηση είναι η μουσική που έπαιζε στο σπίτι μου. Τα ακούσματα μου από το σπίτι είναι λαϊκά κυρίως όπως ο Βασίλης Καρρας και ο Σταμάτης Γονιδης.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Με το Θανάση Βασιλόπουλο. Τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους κλαρινιστες της Ελλάδας.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Ανοδική θα την χαρακτηριζα καθώς ξεκίνησα από το μηδέν και μόνος. Υπήρξαν φυσικά και αρνητικές και θετικές επιρροές στην πορεία μου. Έχω υιοθετήσει με τον δικό μου τρόπο καλά στοιχεία καλλιτεχνών που θαυμάζω αλλά και προσπαθώ πάντα να μαθαίνω από τα λάθη μου και τα λάθη των άλλων.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Με τρομάζει η αποτυχία. Η επιτυχία πιστεύω με σωστούς χειρισμούς και λίγη πείρα δεν είναι ποτέ λόγος φόβου.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Η τηλεόραση είναι σίγουρα ένα μεγάλο μέσο προβολής. Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον δεν προωθούν καθόλου το λαϊκό τραγούδι το οποίο υπηρετώ, οπότε είναι κάτι το οποίο δεν με αφορά. Σίγουρα κερδίζεις κάποια προβολή η οποία κρατάει για λίγο. Εγώ θεωρώ πως μπορείς και μόνος να κατακτήσεις μια θέση στο στερέωμα, απλά με πολλή περισσότερη δουλειά.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Με την Πάολα Φωκά.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Εαν θέλουμε να μιλήσουμε για την αυθεντική έννοια του management, υπηρχε κάποτε κάποιος…. Δυστυχώς έγινε δήμαρχος.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Ετοιμάζω το καινούργιο τραγούδι μου για το οποίο είμαι πολύ χαρούμενος. Και όταν με το καλό περάσει η δύσκολη περίοδος που διανύουμε θα συζητήσω και την καινούργια συνεργασία μου.

Bio. Ο Δημήτρης Κρητικός γεννήθηκε 7 Οκτωβρίου 1986 στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με την μουσική σε ηλικία 20 ετών.
Το πρώτο του επίσημο τραγούδι κυκλοφόρησε το 2013 και έφερε τον τίτλο “Αγάπη μου” σε μουσική και στίχους του Γιάννη Κρητικού. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε τα τραγούδι “Δεν πάει άλλο”, το 2014 το “Σε χρειάζομαι”, το 2015 το τραγούδι “Κάνε κάτι” και το 2016 το ”Πριν να είναι αργά” τα οποια γνωρισαν μεγάλη επιτυχία. Θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες στην Βόρεια Ελλάδα της γεννίας του τα τελευταία χρόνια, με συνεργασίες με πολύ καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Νίκος Κουρκούλης, Κέλλυ Κελεκίδου, τον Αντύπα κ.α.
Απο την αρχή της καριέρας του έχει πρωταγωνιστήσει σε διάφορα μαγαζία της Βορείου Ελλάδος. Απο αυτές τις εμφανίσεις του, ξεχωρίζουν οι συνεργασίες που είχε με το ”Aβαντάζ” και ”Chic live” και ”Prova live”. Την τελευταία επταετία έχει μεγάλη σειρά live εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία.