Βασίλης Τριάντης «Σεϊτάν Παζάρ»

Ο λαουτίστας Βασίλης Τριάντης κυκλοφορεί το καινούριο ορχηστρικό κομμάτι του, με τίτλο «Σεϊτάν Παζάρ», το οποίο παραπέμπει στο ομώνυμο πανέμορφο καλντερίμι στον τόπο καταγωγής του, την Πρέβεζα, το οποίο κρύβει ιδιαίτερους συμβολισμούς που αφορούν  κυρίως στη μουσική ιστορία και τον λαϊκό πολιτισμό του τόπου μας.

Από τα μουσικά καφενεία που υπήρχαν κατά μήκος του πέρασαν προπολεμικά και μεταπολεμικά και δραστηριοποιήθηκαν μερικοί από τους πιο σημαντικούς λαϊκούς οργανοπαίχτες και τραγουδιστές της δημοτικής μουσικής παράδοσης.

Το μουσικό κομμάτι «Σεϊτάν Παζάρ» κρύβει και αυτό τους συμβολισμούς του. Τόσο στη σύσταση της ορχήστρας, η οποία αποτελείται κατά βάση από παραδοσιακά όργανα, όσο και στην σύνθεση και ενορχήστρωση  της ίδιας της μουσικής. Πρόκειται για ένα αργό συρτό σε μακάμ Χιτζάζ, παιγμένο με τη σύγχρονη ματιά των μουσικών, που σε παραπέμπει στη μουσική παράδοση της περιοχής, συνδέοντας το χθες με το σήμερα!

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Τριάντης … «Το Σεϊτάν Παζάρ αποτελεί στέκι και τόπο αναφοράς στην Πρέβεζα. Μεγαλώνοντας εκεί είναι  δύσκολο να απαριθμήσω  πόσα γλέντια κάναμε, πόσες μουσικές παίξαμε, πόσες συζητήσεις και αναζητήσεις είχαμε με  φίλους και συνοδοιπόρους, με παλιούς και νέους μουσικούς, με γνωστούς και αγνώστους…».

Παίζουν οι μουσικοί:

Βασίλης Τριάντης μουσική/ ενορχήστρωση/ λαούτο

Δημήτρης Γάσιας        βιολί

Αντώνης Καλιούρης    κλαρίνο

Βαγγέλης Καρίπης       νταούλι

Γιώργος Βεντουρής     όρθιο μπάσο

Η ηχογράφηση έγινε στο Summit Studio

Ηχογράφηση – Μίξη ήχου: Πασχάλης Παπαζούδης

Mastering: Νάσος Νομικός VU PRODUCTIONS

Artwork:    N.W

Μπορείτε να ακούσετε το κομμάτι στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Βασίλης Τριάντης – Σεϊτάν Παζάρ / Vassilis Triantis Seytan Pazar (Official Video)