Βαγγέλης Στεφανόπουλος: Πρώτη επίσημη παρουσίαση του album “Meditations”

Αγγλικανική Εκκλησία του Αγ. Παύλου, Σύνταγμα – Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Μια ατμοσφαιρική παρουσίαση του καινούριου  album Meditations” ετοιμάζει ο συνθέτης και πιανίστας Βαγγέλης Στεφανόπουλος. Οι μουσικοί διαλογισμοί θα πλημμυρίσουν την Αγγλικανική Εκκλησία του Αγ. Παύλου στο Σύνταγμα, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου.

Χρησιμοποιώντας ακουστικά και ηλεκτρονικά μέσα, ο Βαγγέλης Στεφανόπουλος αυτοσχεδιάζει μουσικά ποιήματα που αγγίζουν την καρδιά και ηρεμούν το  μυαλό μας, περιγράφοντας με μουσικό τρόπο τη διαδικασία του διαλογισμού με ένα ποιητικό χαρακτήρα.

Ο Στεφανόπουλος ξεχωρίζει για τη μουσικότητα και την υψηλή αισθητική του, όπως και για την ευχέρεια που κατέχει να ελίσσεται μέσα από πολλά διαφορετικά μουσικά ιδιώματα. 

Παραθέτει την τεχνική και τον ήχο που απέκτησε από τις σπουδές του στο κλασικό πιάνο, καθώς και την εμπειρία και τις γνώσεις από την τριβή με πληθώρα στιλ που εκτείνονται από την τζαζ στην ποπ και από την αφρικανική μουσική μέχρι την πειραματική ηλεκτρονική.

Οι προηγούμενες δουλειές του Στεφανόπουλου αναπτύσσονται από τρίο σε κουιντέτα μέχρι την προ τελευταία, η οποία είναι ένα έργο για ορχήστρα εγχόρδων και τζαζ οκτέτο αποτελούμενη από ένα σύνολο είκοσι-τριών μουσικών.

Στο Meditations” ο πιανίστας παρεκκλίνει από αυτή την τροχιά και κάνει μια ηχογράφηση μόνος του, προκειμένου να βρεθεί σε ένα πιο ελεύθερο και ανοιχτό μουσικό σύμπαν … Μια μινιμαλιστική κατάθεση από έναν βιρτουόζο, ο οποίος δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει, αλλά να ευχαριστήσει και να εμψυχώσει. Η αύρα της συλλογής περιγράφεται εύλογα από το ρητό του Alan Watts στο εσώφυλλο του CD  “Τα μάτια βλέπουν και τα αυτιά ακούν καθώς ο αέρας φυσάει και το νερό κυλάει”.

To album, το οποίο κυκλοφορεί από το record label ΠΚmusic είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και σε λίγες μέρες και στα δισκοπωλεία.

Photo credit: Panagiota Lampropoulou

Πληροφορίες παρυσίασης:

Ώρα προσέλευσης: 21:00

Ώρα έναρξης: 21:30

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 20 λεπτά

Εισιτήρια: 15€, 12€ (μειωμένο)

Προπώληση:

https://www.viva.gr/tickets/music/tour/vagelis-stefanopoulos-meditations-live/

Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου

Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα

τηλ: 2107234567