“Η ιστορία της τέχνης σε 21 γάτες” Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία της τέχνης όπως το αφηγούνται… γάτες

H Felis catus, η αλλιώς η γνωστή σε όλους μας οικόσιτη γάτα, υπήρξε πολύτιμη σύντροφος του ανθρώπου σε όλη την ιστορία της ζωής του. Οι γάτες-σύμβολα ταυτότητας είχαν εξάψει τη φαντασία των αρχαίων Αιγυπτίων και υπήρξαν θαμώνες στα στούντιο πολλών καλλιτεχνών, όπως του Πάμπλο Πικάσο, του Κλοντ Μονέ και της Τζόρτζια Ο’ Κιφ. Γι’ αυτό θα ζητήσουμε από 21 καλλιεργημένες γάτες να μας ταξιδέψουν στον κόσμο της ιστορίας της τέχνης!

Ανακαλύψτε πώς γεννήθηκαν τα πλέον γοητευτικά καλλιτεχνικά ρεύματα στον κόσμο μέσα από 21 γάτες! Από τη Βυζαντινή Εποχή στην Αναγέννηση και από εκεί στην Ποπ Αρτ και ακόμα παραπέρα, αυτές οι γάτες, θεματοφύλακες φινέτσας, παρουσιάζουν την ιστορία της τέχνης στις πιο μεγαλειώδεις της στιγμές. Ο Ιμπρεσιονισμός, ο Κυβισμός, ο Σουρεαλισμός και τόσα άλλα σημαντικά κινήματα της τέχνης προσεγγίζονται με τον πιο απλό και κατανοητό τρόπο, έτσι όπως μόνο οι γάτες θα μπορούσαν. 

“Η ιστορία της τέχνης σε 21 γάτες” είναι ένα πρωτότυπο, κατατοπιστικό και διασκεδαστικό βιβλίο για να ανακαλύψετε την ιστορία της τέχνης από μια εντελώς γατίσια προσέγγιση και σκοπιά. Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία της τέχνης για μικρούς και μεγάλους! 

Δημιουργοί του η Diana Vowles, συγγραφέας και εκδότρια που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο και η συγγραφέας Joselyn Norbury. Την καταπληκτική εικονογράφηση έκανε η Αγγλίδα εικονογράφος Νia Gould που σπούδασε γραφιστική στο Πανεπιστήμιο του Famlouth.

“Η ιστορία της τέχνης σε 21 γάτες” κυκλοφορεί σε σκληρόδετη έκδοση 96 σελίδων από τις Εκδόσεις Φουρφούρι

Πρωτότυπος τίτλος : A history of art in 21 cats
Συγγραφείς : Diana Vowles, Joselyn Norbury
Μεταφραστής : Θάνος Καραγιαννόπουλος