Βάσω Κανιώτη: “Εύχομαι να βγούμε μέσα από αυτή τη περιπέτεια με μεγαλύτερη σοφία εφευρετικότητα και πρωτίστως ποιότητα”

“Ετοιμαζω την έκδοση της ποιητικής  μου συλλογής συνεχίζω τις ραδιοφωνικές μου εκπομπές στον joy-radio και ασφαλώς την ενασχόλησή μου με τη ζωγραφική και τη συμμετοχή μου σε εκθέσεις και διαγωνισμούς!”

Ποια είναι τα συναισθήματά σας για το 2021; Ανάμεικτα συναισθήματα καθώς από τη μια η πανδημία μας έβαλε σε μονοπάτια άγνωστα για εμάς από την άλλη όμως μας ανέδειξε αξίες όπως η οικογένεια η αφιέρωση στον εαυτό μας και η ποιοτική εκμετάλλευση του ελεύθερου μας χρόνου.

Συμφωνείτε με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας; Σε καθετί στη ζωή κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις… πόσο μάλλον σε πρωτοφανείς καταστάσεις όπως αυτές που ζούμε λογικό και επόμενο να έγιναν και αστοχίες και να πάρθηκαν αποφάσεις δυσνόητες και πολλές φορές προκλητικές για τον απλό κόσμο. Θέλω να πιστεύω πως όπως όλοι μας, έτσι και η κυβέρνηση στόχο είχαν να πάρουν τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις για τον δαμασμό αυτής της πανδημίας.

Ποιο θα είναι το μέλλον του Πολιτισμού το 2022; Ευοίωνο θέλω να πιστεύω. Αν και ο πολιτισμός καλά τα ψεμματα, έχει κλονιστεί αφόρητα εύχομαι να βγούμε μέσα από αυτή τη περιπέτεια με μεγαλύτερη σοφία εφευρετικότητα και πρωτίστως ποιότητα.

Ως καλλιτέχνης και άνθρωπος του πολιτισμού, τι θα προτείνατε για την επιστροφή στην κανονικότητα; Πίστη στην επιστήμη και κυρίως αυτοσυγκράτηση και προσοχή στη προσωπική μας υγιεινή.

Κοινωνία, Απομόνωση, Κανονικότητα. Πώς θα είναι η επόμενη ημέρα; Η αλήθεια είναι πως την απομόνωση τη βιώσαμε τα τελευταία δύο χρόνια πολύ έντονα. Οι άνθρωποι κλειδώθηκαν στα σπίτια τους και πραγματικά κάτι τέτοιο ήταν προτωγνωρο…Η μετάβαση θέλω να πιστεύω πως θα είναι ομαλή και πάνω απ’ ολα πιο σοφή για όλους μας.

Ποια είναι τα καλλιτεχνικά σχέδιά σας για το 2022; Ετοιμαζω την έκδοση της ποιητικής  μου συλλογής συνεχίζω τις ραδιοφωνικές μου εκπομπές στον joy-radio και ασφαλώς την ενασχόλησή μου με τη ζωγραφική και τη συμμετοχή μου σε εκθέσεις και διαγωνισμούς!