Ευγενία Μπεγγλή: “Οι άμυνές μου που ονομάζονται τέχνη και δημιουργικότητα, άφησαν πολλά συναισθήματα χαράς και αισιοδοξίας τη χρονιά που μας πέρασε”

Η Dreamteam σε συνεργασια με το Polismagazino.gr, στην έναρξη του νέου Χρόνου και με δράσεις #giaenankaliterokosmo, δίνει βήμα σε καλλιτέχνες για να εξωτερικεύσουν συναισθήματα, έργα και απόψεις:

“Θα συνεχίσω να δημιουργώ ως γραφίστρια και ως εικαστικός στοχεύοντας στην εξέλιξη του έργου μου. Μέσα στο 2022 θα συμμετέχω σε κάποιες ομαδικές εκθέσεις”

Ποια είναι τα συναισθήματά σας για το 2021; Η πανδημία διατάραξε αρκετές από τις σταθερές, αλλάζοντας την καθημερινότητα η  οποία  είναι ακόμη ρευστή. Τα συναισθήματα ρευστότητας και ανασφάλειας είναι έκδηλα στους περισσότερους. Σε προσωπικό επίπεδο οι άμυνές μου που ονομάζονται τέχνη και δημιουργικότητα, άφησαν πολλά συναισθήματα χαράς και αισιοδοξίας τη χρονιά που μας πέρασε παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Πως αντιμετωπίζετε την καθημερινότητα με την πανδημία και τα μέτρα για τον covid; Οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι όταν αναπτύσσουν τις εσωτερικές τους δυνάμεις και ικανότητες. Η ενασχόληση και αφοσίωση με κάτι δημιουργικό δημιουργεί μια ψυχική ευδαιμονία που έχει μεγάλη διάρκεια στο χρόνο. Οπότε η ενασχόλησή μου με τη ζωγραφική ήταν καταλυτική για την ψυχική μου ισορροπία.

Ποια πιστεύτε ότι θα είναι η εξέλιξη του Πολιτισμού το 2022; Για να είμαστε ρεαλιστές θα αργήσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Αν όλα πάνε καλά είναι στο χέρι του Πολιτισμού πως θα ενεργοποιήσει τον κόσμο. Το κοινό επίσης έχει βιώσει και ξέρει τι σημαίνει ζωή χωρίς ζωντανό Πολιτισμό.

Ως καλλιτέχνης και άνθρωπος του πολιτισμού, τι θα προτείνατε για την επιστροφή στην κανονικότητα; Ηρεμία, αντοχή και υπομονή είναι το κλειδί για την επιστροφή στην καθημερινότητα. Είναι φυσιολογικό κανείς να αισθάνεται ευάλωτος όλο αυτό το διάστημα. Η ζωή είναι συνυφασμένη με την αβεβαιότητα και το άγνωστο. Δεν πρέπει να κλειστούμε στον εαυτό μας, να μην εγκλωβιστούμε, να είμαστε δημιουργικοί και ευρηματικοί.

Κοινωνία, Απομόνωση, Κανονικότητα. Πώς θα είναι η επόμενη ημέρα; Η επόμενη μέρα θα μας βρει διαφορετικούς, θα χρειαστεί χρόνος για κάποιους να βρουν τις ισορροπίες  τους. Ένας αριθμός συνανθρώπων αφυπνίζεται συνειδητοποιώντας την εφήμερη ζωή μας, το πόσο ευάλωτοι και τρωτοί είμαστε και τι είναι σημαντικό στη ζωή και τι δίνει νόημα.

Ποια είναι τα καλλιτεχνικά σχέδιά σας για το 2022; Θα συνεχίσω να δημιουργώ ως γραφίστρια και ως εικαστικός στοχεύοντας στην εξέλιξη του έργου μου. Μέσα στο 2022 θα συμμετέχω σε κάποιες ομαδικές εκθέσεις.