Αντώνης Μιτζέλος «Μνημούρια»

Ερμηνεύει η Στέλλα Βαλάση και
αφηγείται η Ασπασία Τζιτζικάκη.

«Μνημούρια» είναι ο τίτλος του καινούργιου τραγουδιού του Αντώνη Μιτζέλου, σε ποίηση Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και ερμηνεία της Στέλλας Βαλάση.

Η μουσική του Αντώνη Μιτζέλου αγκαλιάζει και επενδύει με τέτοιο τρόπο το λόγο του κόσμο καλόγερου της Πεζογραφίας, ώστε η συνύπαρξη των δυο Σκιαθιτών δημιουργών να μας χαρίζει ένα εντυπωσιακό αντάμωμα του τώρα με το χθες, ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με πυξίδα τον απέριττο και ουσιώδη λόγο του Παπαδιαμάντη.

«Μνημούρια του Φερίκ-κιοΐ κι’ ολόρθα κυπαρίσσα…
Έχασα την αγάπη μου και λαχταρώ περίσσα»

Το τραγούδι που κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group αποτελεί προπομπό του ολοκληρωμένου album που θα κυκλοφορήσει μέσα στην Άνοιξη, τιμώντας και εορτάζοντας την συμπλήρωση 170 χρόνων από τη γέννηση και 110 από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (1851-1911).

Πρόκειται για ένα νέο εμβληματικό έργο βασισμένο στο Παπαδιαμαντικό διήγημα «Της Κοκκώνας το σπίτι» (1893) και τη μουσική του Αντώνη Μιτζέλου, με την αφήγηση της Ασπασίας Τζιτζικάκη, την ερμηνεία και το σαντούρι της Στέλλας Βαλάση και ασφαλώς με την ηλεκτρική κιθάρα του συνθέτη. Το σκίτσο του εξωφύλλου είναι της ζωγράφου Δέσποινας Μιτζέλου.

«Μνημούρια»

Ποίηση: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Μουσική: Αντώνης Μιτζέλος

Γιάννης Παπαδήμος: Βιολί
Γιώργος Αβραμίδης: Πλήκτρα, Μπάσο, Κρουστά Αντώνης Μιτζέλος: Ηλεκτρική Κιθάρα και Ενορχήστρωση

Ηχογράφηση, μίξη, mastering: Γιώργος Αβραμίδης – 101 Sound Studios – Αθήνα

Ζωγραφική εξωφύλλου: Δέσποινα Μιτζέλου
Art work: Design m

Δείτε το Official Audio Video στο YouTube ΕΔΩ

Ακούστε τα Μνημούρια στο Spotify ΕΔΩ