Αλήθεια γνωρίζετε ποιος γνωστός ηθοποιός έχει διαβάσει τα Άγια Ευαγγέλια της Μεγάλης εβδομάδας σε CD που κυκλοφορεί;

Τον Στέλιο Καλαθά τον γνωρίσαμε από τους ρόλους του στο θέατρο και την τηλεόραση. Γνωρίζαμε επίσης τις εξαιρετικές δράσεις του, με την Συναισθηματική Διαλεκτική την   μέθοδο  που με επιτυχία τόσα χρόνια διδάσκει (synaisthimatikhdialektikh.com).

Ίσως όμως δεν γνωρίζατε ότι  έχει μεταγλωττίσει για χρόνια, πολλούς αγαπημένους μας ήρωες σε καρτούν και ξένες σειρές, αλλά κυρίως έχει κάνει εκατοντάδες αφηγήσεις σε ντοκιμαντέρ αφήνοντας με τη φωνή του την προσωπική του σφραγίδα. Μέσα σ αυτό το πλαίσιο, του ζητήθηκε από δισκογραφική εταιρία να αφηγηθεί με τον δικό του τρόπο, τα Ευαγγέλια της Μεγάλης Εβδομάδας στο cd «Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ», όπου τα έσοδα διατίθενται ήδη σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Ανάμεσα σε ύμνους και ψαλμωδίες του π. Νικόδημου Καβαρνού η φωνή του γνωστού ηθοποιού, μας μεταφέρει όλη την ατμόσφαιρα του θείου Πάθους. Για τη φετινή χρονιά που οι εκκλησίες παραμένουν κλειστές, αυτές οι αφηγήσεις ίσως να αποτελούν ένα καλό τρόπο, να αισθανθούμε την ιερότητα των ημερών. Ένα δείγμα από αυτή την προσπάθεια θα ακούσετε παρακάτω, ή μπορείτε να βρείτε της αφηγήσεις και στο YouTube. https://youtu.be/LscCUQvPmGY?t=425

Όταν ζητήσαμε μια ευχή από τον Στέλιο Καλαθά μας είπε… “Εύχομαι μέσα από αυτό το έργο, να καταφέρω  να δώσω λίγη γαλήνη, στις ταραγμένες μας ψυχές, μέσα απο τον Θείο λόγο, να αποκτήσουν περισσότερη πίστη και δύναμη. Και το Άγιο Φως της Ανάστασης του Κυρίου, να φέρει μαζί του φέτος και την λύση, σ’ αυτόν τον αόρατο πόλεμο που βιώνει όλη η ανθρωπότητα. Να μπορέσουμε και πάλι να πάρουμε αγκαλιά τους ανθρώπους και να δώσουμε το φιλί της Αγάπης, μένοντας μακριά από τους φόβους και τις αγωνίες που είναι πάντα κακοί σύμβουλοι».

Στέλιος Καλαθάς
Ηθοποιός, Σκηνοθέτης
Facebook: http://www.facebook.com/theatro33
Blog: http://synaisthimatikhdialektikh.com

https://instagram.com/stelioskalathas?igshid=cdbdjijjpk2g