Αθανασία Κιφοκέρη: “Ό,τι ονειρευτείς μπορείς να το πραγματοποιήσεις”

Τί σημαίνει το θέατρο για σένα; Θέατρο σημαίνει για μένα μαγεία, παραμύθι, παιχνίδι. Αποτελεί ένα μαγικό ταξίδι σε κόσμους μαγικούς και χρωματιστούς και εγώ μια ταξιδιώτης που γεμίζω εμπειρίες και γνώσεις.

Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο ρόλος του θεάτρου στη σημερινή κοινωνία και ειδικότερα στην ελληνική πραγματικότητα; Πρέπει οι άνθρωποι να πηγαίνουν συχνά στο θέατρο; Θεωρώ το θέατρο μια τέχνη πολύ αναγκαία στη ζωή των ανθρώπων καθώς μόνο οφέλη προσφέρει και γνώσεις. Είναι μια ευκαιρία για ψυχαγωγία, για επικοινωνία, μια κλήση για παιχνίδι, μια δυνατότητα για να νιώσει το κοινό μια κοινή αλήθεια συνεπώς θα πρέπει όλοι να αφιερώνουν λίγο από τον χρόνο τους και να παρακολουθούν παραστάσεις καθώς επιδρά πάνω τους λυτρωτικά και γεμίζει το κοινό με συναισθήματα.

Μιλήστε μας για την παράσταση «Πενηντάρηδες με Πάθος» που συμμετείχατε και ανέβηκε πριν λίγες ημέρες στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μοσχάτου. Πρόκειται για μια θεατρική διασκευή του κ. Βασίλη Τραιφόρου. Σκηνοθεσία ανέλαβε η κ. Πηνελόπη Χαλκιά η παράσταση τέλεσε υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς και Νήσων και του International Action Art και του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου. Επρόκειτο για μια κωμωδία που χάρισε πολύ γέλιο στο κοινό που μας τίμησε με την παρουσία του και υπάρχουν συζητήσεις να παρουσιάσουμε την παράσταση και σε κάποια θέατρα  της επαρχίας. Στο τέλος της παράστασης έλαβα τιμητικό έπαινο για την συμμετοχή μου στην παράσταση από τον πρόεδρο της Unesco Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννη Μαρωνίτη.

Μιλήστε μας και για το βιβλίο σας «Μικροί θεατρίνοι εν δράσει»; Πρόκειται για ένα βιβλίο με θεατρικά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέφαλος και είναι υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς και Νήσων. Περιλαμβάνει θεατρικά για παιδιά και επίσης περιέχει ένα θεατρικό από τον κ. Χρήστο Σούκα και ένα παραμύθι από τον κ. Βασίλη Τραιφόρο.

Αγαπημένη παράσταση; Η ποντικοπαγίδα της Αγκάθα Κρίστι και το αθώος ή ένοχος του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα Jeffrey Archer.

Με ποια φράση θα θέλατε να κλείσετε; Το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι να βρει ο καθένας τον εαυτό του, να έχει πίστη στο όνειρό του και να παλεύει για αυτό χωρίς να αποσπάται από τίποτα και από κανέναν. Όπως είπε και ο Disney “If you can dream it, you can do it”.