Έργα της Μαρίας Καφτάκη στις «700 μέρες -19» της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στη Myró Gallery

Η Ελληνική Ένωση Ιατρικού Δικαίου & Βιοηθικής σε σύμπραξη με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ υποδέχτηκε την πρώτη εκδήλωση για το έτος 2022, με θεματική: «ΠΑΝΔΗΜΙΑ & ΤΕΧΝΗ»

Στις 10/02/2022 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ “700 μέρες -19” υπό την επιμέλεια της εικαστικού Χρύσας Μπαρζόκα. Η καλλιτεχνική ομάδα παρουσιάζει στην γκαλερί ΜΥΡΟ έργα εποχής 2020-2022, 700 ημερών πανδημίας με την πεποίθηση ότι «η Τέχνη πρέπει να παρεμβαίνει σε κρίσιμους καιρούς και να διέπεται από απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία».

Η εικαστική έκθεση θα έχει διάρκεια από 10/02/2022 – 19/02/2022. Τα έργα των καλλιτεχνών θα συνεχίσουν να εκτίθενται έως την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.

Ώρες επίσκεψης: Τρίτη έως Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σάββατο 10.30 – 14.00.

Art project by Chris Barzoka https://www.facebook.com/chris.alevra

Μαρία Καφτάκη: “Μέσα από την τέχνη νομίζω τώρα επικοινωνώ και δείχνω τα συναισθήματά μου περισσότερο από πριν”

Τι αφορά το έργο σας που παρουσιάζει η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην έκθεση «700 μέρες -19»; Το έργο μου είναι ένα αφιέρωμα στη σύγχρονη γυναίκα. Μια γυναίκα λαβωμένη που όμως πάντα καταφέρνει να βρίσκει διέξοδο. Ενιοτε σκληρή, φαινομενικά άτρωτη. Αναγεννάται και γεννά… Επιβιώνει και ανθίζει. Ανθίζει επίμονα.

Τι νοσταλγείτε απο τα καλλιτεχνικά σας προ covid χρόνια; Από τα προ covid χρόνια νοσταλγώ την ανθρώπινη επαφή την επαφή με το κοινό και με άλλους δημιουργούς.

Πόσο επηρεάστηκε η χρωματική σας παλέτα και η θεματολογία σας; Και η χρωματική μου παλέτα και η θεματολογία μου, έχουν πιστεύω, επηρεαστεί έντονα από την πανδημία και από τον περιορισμό ενεργειών και συναισθημάτων. Παρόλα αυτά με επιμονή συνεχίζω να δημιουργώ και να αναπνέω μέσα από τα έργα μου.

Η εσωστρέφεια της καραντίνας, σας δημιούργησε την ανάγκη να γίνετε περισσότερο εξωστρεφείς ή το αντίθετο; Παρά την εσωστρέφεια της καραντίνας εγώ νομίζω ότι έχω γίνει πιο εξωστρεφής. Το ίδιο πιστεύω για όλους τους δημιουργούς. Μέσα από την τέχνη νομίζω τώρα επικοινωνώ και δείχνω τα συναισθήματα μου περισσότερο από πριν.

Αποτελεί καλλιτεχνική έμπνευση για εσάς η αισιόδοξη πλευρά της ζωής; Σίγουρα ναι. Σε όλα μου τα έργα την περίοδο της καραντίνας υπάρχει αναγέννηση, η ελπίδα, το φως που αρνείται να δεσμευτεί στην καταπίεση των καιρών

Με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος; Έχω έντονα μέσα μου την πίστη ότι από οποιαδήποτε συνθήκη μπορεί να βγει κάτι καλό, αρκεί να είμαστε επίμονα δημιουργικοί και αισιόδοξοι.

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr
Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στο χώρο της GALLERY MYRO, Νικηφόρου Φωκά 8.
www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube