Ένοχη συνείδηση: Αστυνομικό μυθιστόρημα της Έλενας Κορδέλλα από τις εκδόσεις Μίνωας

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Έπειτα από το επιτυχημένο αστυνομικό μυθιστόρημα Ο θεριστής της Κυψέλης, η Έλενα Κορδέλλα επιστρέφει με ένα ακόμα καθηλωτικό βιβλίο, με τίτλο Ένοχη Συνείδηση. Ένα εκρηκτικό́ αστυνομικό, γεμάτο ανατροπές, αλλά και μια ενδελεχή διερεύνηση της αλήθειας, της πραγματικής δικαιοσύνης αλλά και της Θείας Δίκης…

Ο αστυνόμος Δημήτρης Χατζηλαδάς και η ομάδα του καλούνται για μια ακόμη φορά να διαλευκάνουν μια νέα υπόθεση που σχετίζεται με τρία φαινομενικά εξιχνιασμένα εγκλήματα του παρελθόντος.

Κείμενο οπισθόφυλλου:

«Το έχω πει και θα το ξαναπώ: εάν δεν σε τιμωρήσει η δικαιοσύνη για τις πράξεις σου, θα φροντίσει να το κάνει η ίδια σου η συνείδηση. Και σε περίπτωση που αποτύχει κι αυτή, τότε υπάρχει η Θεία Δίκη. Και από αυτήν, φίλε μου, δεν ξεφεύγει κανείς…»

Δώδεκα χρόνια πριν, τρία αποτρόπαια εγκλήματα, σε ένα ορεινό χωριό της Βόρειας Ελλάδας, συνταράσσουν το πανελλήνιο. Τα στοιχεία που ανακαλύπτει η ομάδα του Δημήτρη Χατζηλαδά είναι αδιάσειστα και η σύλληψη του ενόχου, λίγες μέρες αργότερα, ανακούφιση για όλους.

Σήμερα, στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης επικρατεί αναβρασμός όταν η Παρασκευή Μαραγκού δραπετεύει από το Ειδικό Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης όπου κρατείται.

Παλιοί και νέοι αστυνομικοί καλούνται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να την εντοπίσουν.

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Και τι είδους δικαιοσύνη μπορεί να αποδοθεί όταν ο πραγματικός ένοχος έχει ήδη τιμωρηθεί;

Έγραψαν για το βιβλίο

«Η ευχή κάθε βιβλιόφιλου λάτρη του αστυνομικού. Η ανατροπή, οι καλά δομημένοι χαρακτήρες, η άνετη ροή μού θύμισαν ολίγον αστυνόμο Βίστιν… Το ελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα στα καλύτερά του!»- www.proteino.gr , Δήμητρα Παπαχρήστου

«Ένα αγωνιώδες αστυνομικό μυθιστόρημα που διαβάζεται… απνευστί!»-  www.paron.gr, Άρης Μπερζοβίτης

«Ένα δυνατό αστυνομικό ψυχολογικό θρίλερ. Ένα έργο που έχει να πει πολύ περισσότερα από ένα “βρες τον δολοφόνο”. Περιέχει σκηνές έντονης αγωνίας, ενδιαφέροντες χαρακτήρες, προβληματισμό για την κοινωνία, για αυτούς που εγκαταλείπουν την ιδεολογία τους, τις αρχές τους και εγκλωβισμένοι σε λάθος και άδικες συμπεριφορές, υποφέρουν ηθικά και συνειδησιακά».- Βιβλίων Ορίζοντες, Καλλιόπη Γιακουμή

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Έλενα Κορδέλλα γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και μεγάλωσε σε μια μικρή γειτονιά της Κυψέλης. Κατέχει πτυχίο Νομικής και μεταπτυχιακό στην Ποινική Δικαιοσύνη και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Τα τελευταία 14 χρόνια είναι μάχιμη δικηγόρος και ασκεί το επάγγελμά της στη Ρόδο, όπου διαμένει πλέον μόνιμα με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της.

Από πολύ μικρή τη συνάρπαζε το παιχνίδι με τις λέξεις. Της άρεσε να δημιουργεί φανταστικούς κόσμους και ήρωες στους οποίους έδινε πνοή και διέξοδο στο χαρτί, αφήνοντάς τους να ζήσουν τις περιπέτειές τους στο έπακρο.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημά της Ο Θεριστής της Κυψέλης (2021), ενώ ασχολείται ενεργά και με τη σεναριογραφία.

ISBN:  978-618-02-2341-5, Σελίδες:  560, Ημ. Έκδοσης: 01/11/2022, Τιμή: 17,70€