View Master: “Αυτό που φιλοδοξούμε να καταφέρουμε είναι για κάθε μας τραγούδι να κυκλοφορεί και μια ταινία κλιπ”

“…Δεν κάνουμε κάτι που μουσικά δεν έχει ξαναγίνει. Ίσως το ότι έχουμε δυο κατηγορίες τραγουδιών στο πρόγραμμα μας είναι κάτι διαφορετικό. Από τη μια έχουμε τραγούδια που παραπέμπουν σε ένα συναισθηματικό ψυχεδελικό ταξίδι κι από την άλλη έχουμε τραγούδια που δημιουργούν χαβαλέ ατμόσφαιρα με έντονο αυτοσαρκασμό… αλλά κι αυτά είναι αρκετά εγκεφαλικά οπότε σίγουρα συνδέονται. Το βίντεο και παράγωγη εικόνας και ταινιών από το γκρουπ ίσως είναι κάτι που δε συναντάμε στην Ελλάδα…”

Τι έχουν να μας παρουσιάσουν οι View Master μέχρι στιγμής; Επίσημα έχουμε κυκλοφορήσει δυο τραγούδια – βίντεο κλιπ και μια ταινία (και τα τρία κυκλοφορούν ελεύθερα στο ιντερνέτ). Στις συναυλίες το πρόγραμμα μας αποτελείτε από 20 περίπου πρωτότυπα τραγούδια, δικές μας συνθέσεις δηλαδή τα οποία έχουμε ηχογραφήσει αλλά θα κυκλοφορήσουν σιγά σιγά και οπτικοποιημένα.

Πως θα χαρακτηρίζατε τη μουσική σας; Ατμοσφαιρική groove, με συναίσθημα, με ιδιαίτερο χιούμορ κ παιχνίδι αρκετές φορές.
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσουμε όρους, τότε ποπ με ηλεκτρονική βάση, και alternative κιθάρες…. Μαζί με αυτά, μέσω στίχων, κάποιων μουσικών οργάνων και φωνητικών, αγγίζουμε κάποιες πιο αρχέγονες χορδές.

Πως δημιουργήθηκε το συγκρότημα; Επειδή ο βασικός κορμός του γκρουπ κιθάρα – φωνή προϋπήρχε σε ένα παλαιότερο σχήμα (Vorlike) ουσιαστικά οι View Master δεν είναι νέο δημιούργημα. Είναι μια επανασύνδεση σε πρώτη φάση. Αφού περάσαμε αρκετά χρόνια δημιουργικής σιωπής μαζεύτηκαν μέσα μας συναισθήματα, ιδέες , εικόνες κι άλλα πράγματα ίσως πιο ακατανόητα που κάποια στιγμή καταλάβαμε ότι πρέπει να τα δώσουμε μορφή. Σε δεύτερη φάση με την προσθήκη νέων μελλών πειραματιζόμαστε και εξελίσσουμε τον ηχο μας.

Ποιο το εσωτερικό σας κίνητρο για να το κάνετε όλο αυτό; Ισως είναι μια έξτρα ανάγκη να κάνουμε την καθημερινότητα μας λίγο πιο ενδιαφέρουσα. Η διαδικασία και μόνο τη δημιουργίας ενός τραγουδιού η ενός κλιπ ή μιας ταινίας αρκεί να σε κάνουν να νιώσεις ότι οι μέρες δεν περνούν και φεύγουν αλλά ότι αφήνουν πίσω τους κάτι, ένα ίχνος. Και μετά όλο αυτό συνδέεται και από μια έντονη κοινωνικοποίηση, πολύ σημαντικό για τις μέρες μας. Φίλοι παλιοί συμμετέχουν και φίλιες καινούργιες δημιουργούνται από όλες αυτές τις ιστορίες των γυρισμάτων και των συναυλιών.

Τι διαφορετικό κομίζουν οι View Master; Σε κάθε συνθέτη σε κάθε ερμηνευτή σε κάθε δημιουργό που έχει ανάγκη να εκφραστεί υπάρχει μια διαφορετικότητα. Δεν κάνουμε κάτι που μουσικά δεν έχει ξαναγίνει. Ίσως το ότι έχουμε δυο κατηγορίες τραγουδιών στο πρόγραμμα μας είναι κάτι διαφορετικό. Από τη μια έχουμε τραγούδια που παραπέμπουν σε ένα συναισθηματικό ψυχεδελικό ταξίδι κι από την άλλη έχουμε τραγούδια που δημιουργούν χαβαλέ ατμόσφαιρα με έντονο αυτοσαρκασμό… αλλά κι αυτά είναι αρκετά εγκεφαλικά οπότε σίγουρα συνδέονται. Το βίντεο και παράγωγη εικόνας και ταινιών από το γκρουπ ίσως είναι κάτι που δε συναντάμε στην Ελλάδα..

Κάνατε αναφορά σε μια ταινία, μας το εξηγείτε αυτό; Ναι. Η παραγωγή και δημιουργία εικόνας – βίντεο είναι η δεύτερη και βασική ιδιότητα που έχουμε ως γκρουπ. Είναι μάλιστα και η ενασχόληση την οποία συνεχίσαμε όσο διάστημα δεν γράφαμε μουσική. Αυτό που φιλοδοξούμε να καταφέρουμε είναι για κάθε μας τραγούδι να κυκλοφορεί και μια ταινία κλιπ. Όλες αυτές οι ταινίες θα αποτελούν μέρος ενός συνολικού προτζεκτ που το ονομάζουμε THE LOST TRAIN PROJECT. Η πρωτη μας ταινία κλιπ έχει τίτλο «ΤΟ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΡΤΥ» έχει διάρκεια 52 λεπτά και μπορείτε να την δείτε στο you tube

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Συνεργαζόμαστε ήδη με τους ΜΠΛΕ στο οπτικό κομμάτι όμως. Ουσιαστικά η δημιουργία του νέου τους κλιπ με τίτλο «Σ’ αγάπησα κρυφά» έχει την δικιά μας υπογραφή. Πέρα από αυτό υπάρχει πολύ καλή χημεία και ίσως στο μέλλον προεκτείνουμε τη συνεργασία μας και στο μουσικό κομμάτι μιας και υπάρχει συγγένεια στον ήχο.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Κοίτα όλοι θέλουν την επιτυχία και κανείς δεν αγαπά την αποτυχία. Αλλά στην δική μας περίπτωση όπως και των περισσότερων σχημάτων που κίνητρο τους είναι η δημιουργία αυτό που τρομάζει είναι η στασιμότητα. Αυτό φυσικά σίγουρα έχει να κάνει με την ανταπόκριση του κόσμου.

Τι θα ευχόσασταν στους View Master για 10 χρόνια μετά; Πριν λίγο καιρό ξεκινήσαμε την αναζήτηση του ΧΑΜΕΝΟΥ ΤΡΕΝΟΥ που αντιπροσωπεύει τη ζωή , τα συναισθήματα και τα όνειρα που θα θέλαμε να ζήσουμε αλλά δε τα καταφέραμε. Ευχόμαστε σε 10 χρόνια να συνεχίσουμε να το αναζητάμε όπως τώρα.

https://www.youtube.com/watch?v=LYGJ6sCFAgk&t=309s
https://www.youtube.com/watch?v=DogC37CcTDo

Bio. Οι View Master δημιουργήθηκαν τους Τόμη Βρακά (programming,φωνή) και Γιώργο Ρουθουνά (κιθάρα) στη Θεσσαλονίκη και έχουν δύο καλλιτεχνικές υποστάσεις
Από τη μία είναι το μουσικό συγκρότημα με τι δικές του ολόφρεσκες συνθέσεις
Από την άλλη ένας ανεξάρτητος κινηματογραφικός πυρήνας όπου γύρω του συσπειρώνονται, ομάδες , ηθοποιοί και αυθεντικές φιγούρες της πόλης.
Στην δημιουργική ομάδα προστέθηκε γρήγορα και η Νατάσα Κοψαχείλη που με τις φωνητικές της ικανότητες διεύρυνε τον ήχο του γκρουπ σε πιο ατμοσφαιρικά μονοπάτια
Σε ένα ταξίδι μας καλούν οι View Master όπου όχημα είναι η μουσική και διαδρομή το επεξεργασμένο οπτικό υλικό και οι ιστορίες στις οποίες η πραγματικότητα μπερδεύεται με τη μυθοπλασία.
Για τον δε προορισμό… ούτε κουβέντα
Στο σχήμα πέρα από βασικά μέλη του συμπράττουν μουσικοί με τη χρήση φυσικών και παραδοσιακών οργάνων καθώς η αρχική δημιουργία βασίζεται κυρίως σε programming και κιθάρες.

View Master
Τόμης Βρακάς : Στίχοι, σύνθεση, φωνή, πλήκτρα, programming
Γιώργος Ρουθουνάς : Σύνθεση, κιθάρα, μπάσο, πλήκτρα
Νατάσα Κοψαχείλη : Φωνή
Ιάσων Γερεμτζές : Κρουστά
Δημήτρης Ρόμπος : Τύμπανα
Αλέκος Παναγόπουλος : Σαξόφωνο
Κώστας Παπαποστόλου : Φλάουτο, Νέι