Πόσο συχνά πρέπει να ανακαινίζετε το σπίτι σας;

Όταν ακούει κανείς τη φράση ανακαίνιση σπιτιού, το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό είναι η ολική ανακαίνιση σπιτιού, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ξύλωμα όλων των εγκαταστάσεων και την εκ νέου κατασκευή τους.

Αυτό είναι εν μέρει αλήθεια. Ωστόσο, η ανακαίνιση σπιτιού περιλαμβάνει και μικρότερες εργασίες, οι οποίες εκτός από την μικρή αναβάθμιση του σπιτιού, συμβάλλουν στη συντήρηση του. Αυτές τις εργασίες, αν τις επαναλαμβάνετε ανά χρονικά διαστήματα, θα γλιτώσετε την ταλαιπωρία της ολικής ανακαίνισης σπιτιού.

Το ερώτημα που δημιουργείται είναι το εξής: Πόσο συχνά πρέπει να ανακαινίζετε το σπίτι σας; Αυτό μας το απαντάνε παρακάτω οι ειδικοί στις ανακαινήσεις MECHA Engineering.

Βάψιμο και αλλαγές πατωμάτων

Η λύση σε αυτό το ερώτημα κρύβεται πίσω από την επιλογή των χρωμάτων και το είδος του πατώματος που έχετε. Ενώ τα ουδέτερα χρώματα δεν απαιτούν συχνή ανανέωση, δεν ισχύει το ίδιο για τις έντονες αποχρώσεις. Βέβαια, όποια και να είναι η επιλογή σας στην χρωματική σας παλέτα, η ανανέωση του χρώματος κάθε 5-10 χρόνια θα εξασφαλίσει τη φρεσκάδα τους και τη μείωση της πιθανότητητας εμφάνισης υγρασίας. Παρομοίως, όσον αφορά το δάπεδο, σε περίπτωση που είναι ξύλινο, το γυάλισμα, και ο βαθύς καθαρισμός από ειδικούς μια με δύο φορές τον χρόνο είναι απαραίτητος.

Ανακαίνιση μπάνιου και κουζίνας

Η κουζίνα του σπιτιού και του μπάνιου αποτελούν χώρους που τους χρησιμοποιούμε καθημερινά. Συνεπώς, είναι πολύ πιθανό η φθορά να κάνει την εμφάνιση της, ιδιαίτερα στα σπίτια με πολλούς κατοίκους. Έτσι, η ανακαίνιση των χώρων αυτών ανά 10-15 χρόνια, θα αναβιώσει την καλή λειτουργία τους. Μην σας τρομάζει όμως αυτό το νούμερο. Η καλή συντήρηση των χώρων αυτών παρατείνει αυτό το διάστημα.

Διακοσμητικά στοιχεία

Τα διακοσμητικά στοιχεία και οι αλλαγές τους αποτελούν αλλαγές που αφορούν ναι μεν τη λειτουργικότητα ενός χώρου, αλλά κυρίως την προσωπική σας αισθητική. Αν προτιμάτε κάτι πιο κλασικό, ίσως δε χρειάζεται να αλλάζετε συχνά το χώρο. Τα πράγματα είναι διαφορετικά αν επιθυμείτε να αλλάξετε τη διαρρύθμιση του σπιτιού. Σε περίπτωση που επιθυμείτε κάτι τέτοιο, ή επιθυμείτε απλά να δώσετε μια πιο μοντέρνα νότα στο σπίτι σας, τότε οι αλλαγές σε ψευδοροφές, κρυφούς φωτισμούς, δημιουργία εντοιχισμένων ντουλαπιών και άλλες μικροαλλαγές σε έναν χώρο κάθε 5 περίπου χρόνια, θα σας βοηθήσουν να ενσωματώσετε τα νέα trends στο σπίτι σας.

Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις

Κάθε νοικοκυριό υποχρεούται ανά τακτά χρονικά διαστήματα να κάνει έλεγχο των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, και να προχωρά στην επισκευή τυχών προβλημάτων που θα προκύψουν. Ο τακτικός έλεγχος τους όχι μόνο μειώνει τον κίνδυνο κάποιας πυρκαγιάς ή άλλου κινδύνου, αλλά βοηθά και στην εξοικονόμηση ενέργειας.  Φυσικά, ο έλεγχος αυτός θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από πεπειραμένους ειδικούς, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές χωρίς τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων στο μέλλον.

Το κάθε πότε πρέπει να ανακαινίζετε το σπίτι σας μπορεί να διαφέρει από σπίτι σε σπίτι. Το μυστικό για τη λήψη μιας απόφασης είναι να αναρωτηθείτε αν δε φαίνεται σωστά διατηρημένο, αν εμφανίζει προβλήματα, ή αν σκοπεύετε να το παραχωρήσετε σε ενοικιαστές. Σε περίπτωση που δεν είστε βέβαιοι σχετικά με το ποιες είναι οι αλλαγές που έχει ανάγκη  το σπίτι σας, μια εξειδικευμένη ομάδα στον χώρο των ανακαινίσεων θα σας δώσει τις απαντήσεις που ζητάτε.

Πληροφορίες απο MECHA Engineering