Τα πλεονεκτήματα του στοιχήματος μέσω κινητού

Κάθε μέρα, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή υπάρχει μία αθλητική αναμέτρηση την οποία μπορείς να παρακολουθήσεις. Σε έναν πλανήτη με διαφορετικές ζώνες ώρας, διαφορετικές κουλτούρες και τόσα πολλά διαθέσιμα αθλήματα και διοργανώσεις, μπορεί κάποιος να διασκεδάσει σε ένα αθλητικό γεγονός ακόμη και στην αλλαγή του έτους ή στις μεγαλύτερες παγκόσμιες εορταστικές ημέρες. Φυσικά, διασκέδαση σημαίνει να παρακολουθείς έναν αγώνα ή ακόμη και να μπορείς να προβλέψεις το αποτέλεσμά του.

Για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, το αθλητικό στοίχημα είναι μία εξαιρετική ασχολία, κυρίως επειδή γνωρίζουν το άθλημα που τους αρέσει και προσπαθούν να βρουν τον νικητή πριν ακόμη τελειώσει μια αναμέτρηση. Το αθλητικό στοίχημα άλλαξε λοιπόν τον τρόπο με τον οποίο διασκεδάζουμε, αφού οι επιλογές είναι απεριόριστες εξαιτίας της πληθώρας επιλογών αγώνων, διοργανώσεων και σπορ, ανά πάσα στιγμή. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μάλιστα, το στοίχημα γνώρισε μία τεράστια ανάπτυξη και το «παμε στοιχημα» μεταφράζεται πια κυριολεκτικά «αυτόματη πρόσβαση και διασκέδαση από οπουδήποτε και οποτεδήποτε», συνήθως μέσω φορητής συσκευής.

Σήμερα, λοιπόν, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να παίξεις στοίχημα και μπορείς να είσαι σίγουρος ότι το παιχνίδι online είναι ο πιο ασφαλής από αυτούς. Για άμεση πρόσβαση στο online παιχνίδι, ο πιο εύκολος τρόπος είναι το κινητό. Τα οφέλη της χρήσης του κινητού για να απολαύσεις το αθλητικό στοίχημα είναι πολλά και στα παρουσιάζουμε παρακάτω.

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι αυτό που αναφέρθηκε ήδη: η ασφάλεια. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ και υπάρχουν απίθανες προοπτικές εξέλιξης, παρότι πριν από 20 χρόνια ελάχιστοι φαντάζονταν πόσο εύκολη θα ήταν η δυνατότητα συναλλαγών, χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο. Το online και, κυρίως, το mobile στοίχημα έχει γίνει πια εξαιρετικά ασφαλές, ίσως ακόμη περισσότερο κι από εκείνο μέσω σταθερού υπολογιστή, αφού οι δικλείδες ασφαλείας είναι εντυπωσιακές. Το πρωτόκολλο SSL έχει αλλάξει τον τρόπο των συναλλαγών, φροντίζει ώστε η διασύνδεση με τις τράπεζες ή τα e-wallets να είναι κρυπτογραφημένη από την αρχή ως το τέλος και κανείς δεν μπορεί να συνδέσει τα κομμάτια.

Αν όμως χρειάζεται, ο παίκτης μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει και έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2-factor authentication) είτε μέσω κωδικού μίας χρήσης είτε μέσω βιομετρικών στοιχείων. Από την άλλη πλευρά της γραμμής, οι mobile ιστοσελίδες φροντίζουν να προστατεύουν τα δεδομένα σου με ειδικά τείχη προστασίας, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός σου να είναι απόλυτα ασφαλής. Ως εδώ τα στοιχεία αφορούσαν το σοβαρό κομμάτι της διαδικασίας, αλλά από εδώ κι έπειτα αρχίζει η διασκέδαση.

Αφού διασφαλίσεις ότι έχεις επιλέξει την πιο σοβαρή, αξιόπιστη και βολική για τις ανάγκες σου εταιρεία, μπορείς να αρχίσεις το παιχνίδι. Στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείς να επιλέξεις να το κάνεις είτε μέσω του browser στο κινητό σου είτε μέσω της εφαρμογής που διαθέτει η εταιρεία για εσένα, για όλα τα λειτουργικά συστήματα. Στην πρώτη περίπτωση κάνεις σύνδεση και παίζεις όπως ακριβώς κάνεις σε έναν σταθερό υπολογιστή. Το πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζονται λήψη ή εγκατάσταση κάποιου λογισμικού και ότι χαρακτηρίζονται από σταθερότητα στην εμπειρία χρήσης.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι εφαρμογές για κινητό αποτελούν ουσιαστικά μία ξεχωριστή πλατφόρμα. Είναι πλήρως παραμετροποιημένες για τις γενικές ανάγκες των παικτών, ενώ στις περισσότερες από αυτές έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις τα δικά σου στοιχεία, τα οποία βελτιώνουν την εμπειρία χρήσης ανάλογα με τις ανάγκες σου. Οι εφαρμογές κινητού δεν έχουν καθυστερήσεις και στις απίθανες περιπτώσεις που υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αυτό λύνεται χάρη στις συχνές ανανεώσεις της έκδοσης από εξειδικευμένους τεχνικούς.

Οι εφαρμογές, επίσης, καταναλώνουν ελάχιστα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, ενώ μπορείς να επιτρέψεις τις ειδοποιήσεις απευθείας στο κινητό σου προκειμένου να ενημερώνεσαι άμεσα και υπεύθυνα. Ανάμεσα στις ειδοποιήσεις που θα παίρνεις υπάρχει ένα ακόμη πλεονέκτημα του στοιχηματισμού μέσω κινητού τηλεφώνου: οι προσωποποιημένες προσφορές. Οι εταιρείες γνωρίζουν πολύ καλά τις συνήθειές σου, γι’ αυτό και φροντίζουν να ανταμείβουν το παιχνίδι σου με προσφορές εκπλήξεις προκειμένου να κάνουν ακόμη πιο διασκεδαστική την εμπειρία σου.