STORM String Quartet: “Η μουσική για εμάς είναι ένας τεράστιος ωκεανός, με ομορφιές και προκλήσεις”

“Όνειρό μας είναι να φτάσουμε τη μουσικη στις πιο απάτητες γωνιές… Να δοθεί η ευκαιρία σε κάθε άνθρωπο του πλανήτη να γνωρίσει τη μουσική και να επιλέξει ελεύθερα εάν θέλει να τη βάλει στη ζωή του…”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Ένα κουρδιστό παιχνιδάκι στην κούνια μου να παίζει ξανά και ξανά το ίδιο αγαπημένο τραγουδάκι… Ένα κλασικό κοντσέρτο που μελετούσε η μαμά μου, την ώρα που εγώ έπαιζα με τα παιχνίδια μου… Ένα παιδικό τραγούδι που μαθαίναμε στο σχολείο για να δώσουμε εξετάσεις… Μια συναυλία που διηύθυνε ο πατέρας μου και εγώ ως τρίχρονος θεατής προσπαθούσα να τον μιμηθώ με μεγάλη επιτυχία… Τόσο διαφορετικές πρώτες αναμνήσεις… Ευλογία και τύχη για μας, να μπορούμε σήμερα να δημιουργούμε μαζί κοινές για όλους μας!

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Η αλήθεια είναι ότι μας αρέσει πολύ η συνύπαρξη με άλλους καλλιτέχνες, το επιδιώκουμε και το κάνουμε με κάθε ευκαιρία! Η μουσική για μας είναι ένας τεράστιος ωκεανός, με ομορφιές και προκλήσεις. Διασκευάζουμε και ερμηνεύουμε με το ίδιο πάθος και δυναμική, από κλασική μουσική, κινηματογραφική, ποπ, ροκ, μέταλ, παραδοσιακή μουσική και γενικά ό,τι άλλο ακούσουμε και μας αρέσει. Για μας λοιπόν θα ήταν χαρά και τιμή να συνεργαστούμε με μουσικούς που υπηρετούν κάθε είδος μουσικής με πάθος και αγάπη!

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Είμαστε τέσσερις άνθρωποι που ξεκίνησαν από διαφορετικά σημεία και ακολούθησαν ο καθένας τον δικό του δρόμο μουσικά. Μοιραζόμαστε αρκετά κοινά, αλλά ταυτόχρονα και πολύ διαφορετικά μονοπάτια όσον αφορά τη μουσική. Με μεγάλη μας χαρά συναντηθήκαμε πριν κάποια χρόνια, άλλοι νωρίτερα, άλλοι λίγο αργότερα και από τότε χαράσσουμε πια παρέα μία κοινή μουσική διαδρομή. Θετικές και αρνητικές επιρροές, σίγουρα υπήρξαν για όλους μας. Μετουσιώθηκαν και μετουσιώνονται σε πληροφορίες που βοηθούν την κοινή μας πορεία να γίνει πιο πλούσια και ενδιαφέρουσα! Σαν να αντλούμε από την εμπειρία και τη γνώση ο ένας του άλλου! Αυτό είναι σίγουρα μια πολύ θετική επιρροή τώρα που το σκεφτόμαστε!

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Στο σημείο που έχουμε φτάσει, με τις εμπειρίες που έχουμε, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι η επιτυχία και η αποτυχία ουσιαστικά δεν υπάρχουν. Υπάρχει ένα επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε. Για να γίνει αυτό, ακολουθούμε έναν δρόμο που μας δίνει πληροφορίες για το τι λειτουργεί και τι όχι. Αν μας οδηγήσει στο αποτέλεσμα που θέλουμε, έχει καλώς. Αν όχι, πάλι έχει καλώς! Ξέρουμε τι δε λειτουργεί. Άλλωστε και ο Έντισον ανακάλυψε 10.000 διαφορετικούς τρόπους για το πως δεν ανάβει μία λάμπα, πριν βρει τον έναν που την ανάβει!!!

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολλά όνειρα και ιδέες. Αν πρέπει να διαλέξουμε μία για τώρα, αυτή θα είναι να συνεργαστούμε με μια συμφωνική ορχήστρα! Έχουμε όλοι κλασική παιδεία, την αγαπάμε και αναγνωρίζουμε την καταλυτική επιρροή και σημασία της στη μουσική μας δεξιότητα και ταυτότητα. Αγαπάμε τον κλασικό ήχο, μας αρέσει να τον παντρεύουμε με άλλους ήχους και να μεταμορφώνουμε διάφορα είδη μουσικής σε κάτι ξεχωριστό.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Ανάλογα με το είδος της μουσικής που υπηρετεί κανείς, το κοινό στο οποίο απευθύνεται και τους μουσικούς στόχους τους οποίους θέτει, σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν. Σε περιπτώσεις όπως η δική μας, που είναι κάτι διαφορετικό και όχι τόσο “δοκιμασμένο” τα πράγματα δυσκολεύουν στη χώρα μας!

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Εκτός από τις συναυλίες και τις εμφανίσεις μας γενικότερα, το μεγάλο μας όνειρο είναι να φτάσουμε τη μουσική μας στις πιο απάτητες γωνιές… Να δοθεί η ευκαιρία σε κάθε άνθρωπο του πλανήτη να γνωρίσει τη μουσική και να επιλέξει ελεύθερα αν θέλει να τη βάλει στη ζωή του… Να φτάνουν στη μουσική όλοι όσοι το επιθυμούν χωρίς εμπόδια, φυσικά ή νοητικά… Είναι μεγάλο στοίχημα και θέλουμε πραγματικά να το κερδίσουμε!

Σύνδεσμοι