SKY express: Πάντα δίπλα στη Θεσσαλονίκη

Η σταθερή σχέση εμπιστοσύνης δυναμώνει ακόμη περισσότερο.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η SKY express γιόρτασε μαζί με συνεργάτες από το χώρο ταξιδιωτικών γραφείων, αξιωματούχους εκπροσώπους του δημόσιου τομέα, παραγωγικούς φορείς της πόλης, καθώς και εκπροσώπους Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής, τη σταθερή, δυναμική και αδιάλειπτη παρουσία της στη Βόρεια Ελλάδα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Θάνος και οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Τουρισμού των Δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, κυρίες Μαρία Καραγιάννη και Βάσω Νικολέτου αντίστοιχα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ Ηelexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, κ. Λουκία Σαράντη.

Σχεδόν δύο χρόνια πριν η SKY express εγκαινίασε την εποχή των AIRBUS και των jet routes από τη Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας πραγματικές επιλογές για τα ταξίδια των κατοίκων της πόλης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Από τότε μέχρι σήμερα και συγκριτικά με το 2019, τα δεδομένα είναι εντυπωσιακά και αντικατοπτρίζουν πλήρως τη δυναμική της ανάπτυξη.

Ειδικότερα για το 2022 η SKY express από και προς τη Θεσσαλονίκη:

 • Μετέφερε  περισσότερους επιβάτες σε σχέση με το 2019 
 • Σημείωσε αύξηση επιβατών από 33,600 σε 584,500
 • Αύξησε το μερίδιο στους επιβάτες εσωτερικού στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από 1,5% το 2019 σε σχεδόν 30% το 2022

Αντίστοιχα το 2023 η SKY express από και προς τη Θεσσαλονίκη:

 • δεκαπενταπλασίασε τις προσφερόμενες θέσεις από 64,000 σε σχεδόν 1,000,000

Η σημασία της πόλης της Θεσσαλονίκης είναι μεγάλη για τη SKY express και για το λόγο αυτό έχει επενδύσει μεταξύ άλλων και σε ανθρώπινο δυναμικό. Ο Όμιλος IOGR απασχολεί στην τοπική κοινωνία περισσότερους από 400 εργαζομένους, που κατοικούν μόνιμα στην πόλη κι εργάζονται ως πληρώματα θαλάμου, πληρώματα διακυβέρνησης, call center agents, αλλά και προσωπικό επίγειας εξυπηρέτησης μέσω της Skyserv.

Από τη Θεσσαλονίκη η SKY express ταξιδεύει σε 10 προορισμούς

Η SKY express ενώνει την πόλη της Θεσσαλονίκης με 10 προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ τη φέρνει πιο κοντά με την Κύπρο μέσω απευθείας πτήσεων στη Λάρνακα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το πτητικό της έργο ενδυναμώνεται ακόμα περισσότερο δίνοντας στους κατοίκους της Βορείου Ελλάδας τη δυνατότητα να ταξιδεύουν εύκολα στους πιο μαγευτικούς προορισμούς της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα:

 • ΑθήναΘεσσαλονίκη: έως 6 καθημερινές πτήσεις
 • Ηράκλειο Θεσσαλονίκη: καθημερινά έως δυο πτήσεις
 • Λάρνακα: 4 φορές την εβδομάδα. Φέτος, για πρώτη φορά το δρομολόγιο ΘεσσαλονίκηΛάρνακα θα διατηρηθεί και το καλοκαίρι
 • Μυτιλήνη: έως 4 φορές την εβδομάδα
 • Χίος:  έως 3 φορές την εβδομάδα
 • Σάμος: έως 3 φορές την εβδομάδα
 • Σκύρος: 2 εβδομαδιαίες πτήσεις
 • Πάρος: 3 εβδομαδιαίες πτήσεις από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο
 • Μύκονος: οι πτήσεις ξεκινούν στα τέλη Ιουνίου 2023. 3 εβδομαδιαίες πτήσεις μέχρι τον Οκτώβριο
 • Κέρκυρα: 2 εβδομαδιαίες πτήσεις

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεράσιμος Σκαλτσάς, Chief Commercial Officer της SKY express: «Ακόμα και κατά την περίοδο της πανδημίας, η SKY express κέρδισε το στοίχημα ως η μοναδική εταιρεία που συνέχισε να πετά διατηρώντας την αεροπορική σύνδεση όλων των προορισμών της. Η SKY express δημιούργησε για τους Θεσσαλονικείς με πραγματικά ανταγωνιστικές τιμές μία ποιοτική, σύγχρονη ταξιδιωτική εμπειρία προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους. Η δυνατή σχέση μας με την πόλη της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώθηκε το 2021, όταν  δώσαμε σε ένα από τα πρώτα μας τότε Airbus A320neo, το όνομα «My Thessaloniki», προς τιμήν της πόλης. Η σχέση αυτή συνεχίζεται και παραμένουμε με πράξεις δίπλα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στους φορείς της, τους συνεργάτες μας, τους ανθρώπους της.  Απτή απόδειξη της υποστήριξής μας αποτελεί η πρόσφατη δωρεάν μεταφορά φοιτητών από και προς τη Θεσσαλονίκη, αλλά και η υποστήριξη σημαντικών θεσμών για την πόλη, όπως τα Ποσειδώνια, αλλά και ο Διεθνής Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος”.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2023 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ SKY express

Τα στοιχεία του 1ου τριμήνου του 2023 που παρουσίασε η SKY express στο πλαίσιο της εκδήλωσης επιβεβαιώνουν την ισχυρή λειτουργική ανάπτυξη της εταιρείας:

 • Οι συνολικές πτήσεις αυξήθηκαν κατά 11% (συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2022)   ξεπερνώντας τις 10.000. Συγκρίνοντας με το α’ τρίμηνο του 2019 (περίοδος προ πανδημίας Covid-19) η αύξηση των πτήσεων φτάνει το 69%.
 • Οι επιβάτες της εταιρείας αυξήθηκαν 50% (σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2022) , φτάνοντας τους 730.000. Σε σχέση με την προ πανδημίας αντίστοιχη περίοδο η αύξηση φτάνει το 390%
 • Tα συνολικά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν 73% (σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2022)  φτάνοντας τα €48 εκ., οδηγούμενα από την υψηλότερη ανάπτυξη των πτήσεων εξωτερικού. Σε σχέση με την προ πανδημίας αντίστοιχη περίοδο η αύξηση φτάνει το 489%.

Σχετικά με τη SKY express

H SKY express, μέλος του Δ.Σ. της ERA, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία. Έχει το μεγαλύτερο δίκτυο εγχώριων προορισμών (34), ενώ εξυπηρετεί 24 διεθνείς προορισμούς. Έχει συνάψει σημαντικές συμφωνίες interline με παγκόσμιους αερομεταφορείς, όπως Air France, KLM, Qatar Airways, easy jet, Delta, Emirates, American Airlines, Air Transat, Condor κ.α.

Τα τελευταία δύο χρόνια προέβη στον εκσυγχρονισμό του στόλου της με την απόκτηση 8 καινούργιων AIRBUS A320neo, ενός AIRBUS A320ceo και 6 ATR 72-600, πραγματοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις παγκοσμίως στο χώρο των αερομεταφορών. Με την προσθήκη εντός του 2023 δύο AIRBUS A321neo, ο στόλος της SKY express πρόκειται να απαριθμεί 23 αεροσκάφη, συνεχίζοντας να διαθέτει το νεότερο και πιο «πράσινο» στόλο στην Ελλάδα και έναν από τους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον στην Ευρώπη.

W: www.skyexpress.com

FB: https://www.facebook.com/SKYexpressAirlinesGreece

IG: https://www.instagram.com/skyexpressgreece/

LI: https://www.linkedin.com/company/sky-express-airlines/

YT: https://www.youtube.com/c/SKYexpressAirlineGreece