Sidetrack: “Ονειρευόμαστε να ακούσουμε τα τραγούδια μας εμπλουτισμένα από μια ολοκληρωμένη κλασική ορχήστρα σε ένα όμορφο θέατρο…”

“Τους Sidetrack αποτελούν 4 άνθρωποι που ο καθένας είχε την δική του πορεία στη μουσική, μέχρι να ενταχθεί στην μπάντα. Είτε σαν session μουσικός είτε σαν μέλος κάποιας άλλης μπάντας…”

Ποια είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση; Συνήθως η πρώτη μουσική ανάμνηση έρχεται από την δισκοθήκη των γονιών ή τα κινούμενα σχεδια που βλέπει ένα μικρό παιδί λαμβάνοντας το στοιχείο της χαράς συνοδευόμενο από μελωδίες.  Μετά από το πρώτο έναυσμα είσαι για πάντα “παγιδευμένος” στον κόσμο της μουσικής.

Με ποιόν μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Εκτιμούμε καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν συνοχή και συνέπεια στο έργο τους. Συνήθως οι άνθρωποι που θαυμάζουμε είναι εξίσου σημαντικοί και “μεγάλοι” και εκτός σκηνής. Τα ονόματα είναι πάρα πολλά για να αναφερθούμε ξεχωριστά αλλά και από διαφορετικά μουσικά πεδία.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Ας ξεκινήσουμε απο την δεύτερη σε σειρά ερώτηση, αν μας επιτρέπεις. Τους Sidetrack αποτελούν 4 άνθρωποι που ο καθένας είχε την δική του πορεία στην μουσική, μέχρι να ενταχθεί στην μπάντα. Είτε σαν session μουσικός είτε σαν μέλος κάποιας άλλης μπάντας κλπ. Ως εκ τούτου, οι επιρροές είναι πολλές αλλά ως καθοριστικές θα χαρακτηρίζαμε τις θετικές καθώς πιστεύουμε ότι αυτές σε βοηθάνε να προχωρήσεις ουσιαστικά. Σε ότι αφορά την πορεία μας, αρχικά να αναφέρουμε ότι το γκρουπ σχηματίστηκε το 2017. Μέχρι σήμερα έχουμε ηχογραφήσει 3 albums και έχουμε κάνει αρκετές ζωντανές εμφανίσεις τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις, αλλά και σημαντικές συνεργασίες με καλλιτέχνες που αγαπάμε και εκτιμούμε. Για όλα τα παραπάνω νιώθουμε ευτυχείς.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Η αποτυχία και η επιτυχία αποτελούν εξίσου σημαντικά κομμάτια της ζωής. Κανείς δεν μπορεί να απομονώσει το ένα η το άλλο. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου κρύβει η επόμενη παράγραφος ή η επόμενη σελίδα αυτή είναι και η ομορφιά της αλλωστε. Αν μας ρωτάς το αν μας τρομάζει η ζωή, σίγουρα όχι.

Ποια είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Τα τηλεοπτικά προγράμματα εστιάζονται στις κριτικές επιτροπές περισσότερο από τους ίδιους τους διαγωνιζόμενους. Βλεπουμε λοιπόν την ανάγκη που έχει το μέσον να στοχεύσει στο περαστικό και στο εφήμερο και όχι σε κάτι που θέλει να κάνει μια διαδρομή με αρχή, μέση και τέλος. Επίσης διακρίνουμε μια “επένδυση” στο ατομικό ταλέντο αλλά ποτέ σε ομάδες ή σε σύνολα που συνήθως έχουν περισσότερο “χαρακτήρα” και άποψη.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Ονειρευόμαστε να ακούσουμε τα τραγούδια μας εμπλουτισμένα από μια ολοκληρωμένη κλασική ορχήστρα σε ένα όμορφο θέατρο και δεν σου κρύβουμε ότι κάποια στιγμή θα το τολμήσουμε.

Πείτε μας λίγα λόγια για το πρόσφατο single σας «Παραμιλάς» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group και για το ΕΡ σας «Όσο σκέφτεσαι το αύριο». Το παραμιλάς είναι το τρίτο τραγούδι που παρουσιάζουμε από το ep που κυκλοφόρησε από το OGDOO MUSIC GROUP και ηχογραφήθηκε κατά την διάρκεια της καραντίνας μιας και αυτό ήταν η διέξοδος μας στο να παραμείνουμε σε μια κανονικότητα.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με το Κοινωφελές Σωματείο «Φροντίζω»; Η αφορμη για την συνεργασία μας με το κοινωφελές σωματείο “Φροντιζω” προέκυψε από τους στίχους του “Παραμιλάς”  το οποίο είναι ένα βιωματικό και βιογραφικό τραγούδι. Ωστοσο όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπους που με αυταπάρνηση έχουν δώσει και δίνουν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους σε αυτό τον σκοπό που στόχο δεν έχει μόνο την φροντίδα των ανθρώπων που πάσχουν από την ασθένεια αλλά και την ενημέρωση όλων των υπολοίπων, τα δικά μας λόγια φαντάζουν πολύ “μικρά”. Θα ήθελα να διαβάσετε το δελτίο τύπου για το κομμάτι μας, που σε ένα μεγάλο βαθμό επιμελήθηκαν οι άνθρωποι του σωματείου αλλά και στα δικά τους λόγια. Είναι πιο σημαντικά.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Τα μελλοντικά μας σχέδια περιλαμβάνουν ζωντανές εμφανίσεις παρουσιάζοντας το – μέχρι τώρα- υλικό μας. Σίγουρα η νέα σεζόν θα μας βρει και πάλι στο στούντιο ηχογραφώντας και προσπαθώντας να πάμε ένα βήμα παρακάτω και σαν μουσικοί και σαν άνθρωποι.

Sidetrack: «Παραμιλάς»

Κυκλοφορεί στο youtube το τρίτο τραγούδι μέσα από το EP «Όσο σκέφτεσαι το αύριο»

Οι Sidetrack των Μιχάλη Κεχαγιά και Στέργιου Δήμπα αποτελούν ένα από τα πιο αξιόλογα και συνεπή ελληνόφωνα γκρουπ της pop – rock σκηνής, αναφορικά με το αποτύπωμα που αφήνουν στη ελληνική δισκογραφία.

Στο πλαίσιο της κυκλοφορίας από το Ogdoo Music Group του τελευταίου τους ψηφιακού EP με τίτλο «Όσο σκέφτεσαι το αύριο», παρουσιάζουν το τραγούδι τους «Παραμιλάς», ένα βιωματικό συγκινητικό τραγούδι που πραγματεύεται το σοβαρό πρόβλημα της άνοιας, το οποίο εξελίσσεται σε μάστιγα κυρίως για τον δυτικό κόσμο.

Σε συνεργασία με το Κοινωφελές Σωματείο «Φροντίζω» στην Πάτρα και με όχημα το «Παραμιλάς» οι Sidetrack στοχεύουν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η άνοια, τόσο στους ασθενείς, όσο και στους φροντιστές τους.

Το Κοινωφελές Σωματείο «Φροντίζω» στη Πάτρα, έχοντας μελετήσει τις ιδιαίτερες ανάγκες της τρίτης ηλικίας αλλά και το πως η άνοια οδηγεί στην κοινωνική απομόνωση τους ασθενείς καθώς και στην οικονομική και ψυχοσωματική εξουθένωση τα μέλη των οικογενειών που έχουν αναλάβει την φροντίδα τους, αποφάσισε να αναλάβει δράση με μία σειρά ειδικών προγραμμάτων, προκειμένου τα πάσχοντα άτομα να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και καλή ποιότητα ζωής σε καθημερινή βάση παρέα με τα οικεία τους πρόσωπα.

Στο σύντομο κείμενο που συνοδεύει την κυκλοφορία του «Παραμιλάς» οι άνθρωποι του Σωματείου «Φροντίζω» χαρακτηριστικά αναφέρουν:

«Η άνοια είναι μια από τις συχνότερες παθήσεις στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας παγκοσμίως ενώ στην χώρα μας υπολογίζεται πως περισσότερα από 200.000 άτομα πάσχουν από κάποια νευρογνωστική διαταραχή, αριθμός που αναμένεται τα τριπλασιαστεί μέχρι τα 2050. Σ’ αυτά τα άτομα αντιστοιχούν 1 με 2 οικογενειακοί φροντιστές οι οποίοι έχουν το ρόλο της καθημερινής φροντίδας του αγαπημένου τους ανθρώπου.

Η εμφάνισης της νόσου αποτελεί μια ξαφνική κατάσταση για τον ίδιο τον πάσχοντα και την οικογένεια του, οι οποίοι καλούνται να προσαρμοστούν σε μια διαφορετική πραγματικότητα, μιας και το άτομο δυσκολεύεται να πραγματοποιήσει τις αγαπημένες του δραστηριότητες ενώ σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να χάσει την επαφή του με φίλους και πρόσωπα από το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, ζώντας με έντονο της συναίσθημα μοναξιάς και της εγκατάλειψης.

Είναι υποχρέωση όλων μας να ενημερωθούμε γύρω από τις ανάγκες των ατόμων με άνοια και των οικογενειών τους και να δημιουργήσουμε μια κοινωνία που θα είναι περισσότερο φιλική προς τα άτομα αυτά, με συνθήκες αναγνώρισης και αποδοχή της νόσου.»

Εξαιρετικά σημαντική είναι όμως και η ψυχική ισορροπία των φροντιστών στην οποία αναφέρεται το κείμενό της κοινωνικής λειτουργού Μαίρης Καλύβα η οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«…Το ζητούμενο για τους φροντιστές είναι να μπορέσουν να συνειδητοποιήσουν ότι για να ανταποκριθούν στο νέο ρόλο τους δεν πρέπει να παραμελήσουν τον εαυτό τους και ένας φροντιστής μπορεί να φροντίσει καλά, μόνον όταν και ο ίδιος φροντίζεται. Η φροντίδα τους λοιπόν αποτελεί κύριο μέλημα αλλά και τρόπο πρόληψης πιθανόν προβλημάτων ψυχικής υγείας που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν στο ταξίδι αυτό της φροντίδα.»

Το τραγούδι «Παραμιλάς» κυκλοφορεί στο youtube όπου είναι διαθέσιμα και τα music videos των τραγουδιών του EP του των Sidetrack, «Όλα αλλιώς» και «Διαδρομή».

Ακούστε το τραγούδι στο YouTube: https://bit.ly/3Hllh1g

Ολοκληρωμένο το EP «Όσο σκέφτεσαι το αύριο» κυκλοφορεί ψηφιακά και είναι διαθέσιμο σε όλες τις υπόλοιπες ψηφιακές πλατφόρμες: https://orcd.co/ososkeftesaitoavrio

Καλή ακρόαση,

Ogdoo Music Group