Perseptik: “Επιτυχία για εμας είναι να γράφουμε δυνατά κομμάτια, να κάνουμε δυνατές εμφανίσεις και να έχουμε θετική και ενθουσιώδη ανταπόκριση από τον κόσμο”

Το 2018 κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλειά με τίτλο Zero, μιλήστε μας λίγο για τη δουλειά αυτήν.

Ήταν μια μακρόχρονη διαδικασία αν μη τι άλλο. Συγκεντρώσαμε αρχικές ιδέες από όλα τα μέλη της μπάντας, κάναμε μια πρώτη ενορχήστρωση στα σπίτια μας με plugins στο rhythm section και ολοκληρώσαμε όλοι μαζί την ενορχήστρωση και τις δυναμικές στις πρόβες. Κατόπιν μπήκαμε στα Underground Music Studios με το Τζίμη Κατσαρό στην κονσόλα και ηχογραφήσαμε τα μέρη μας χωριστά, ενώ και η μίξη και το mastering έγιναν στον ίδιο χώρο. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να δοθεί στα πολλά στρώματα φωνητικών που προσθέσαμε με την καθοδήγηση του Τζίμη, πράγμα που οδήγησε σε ένα ζοφερό αποτέλεσμα, ειδικά κατά τις νυκτερινές ακροάσεις. Φυσικά λόγω των επαγγελματικών μας υποχρεώσεων όλα αυτά έγιναν σιγά σιγά τα απογεύματα, σαββατοκύριακα ή και κάποιες φορές μετά τα μεσάνυχτα. Φιλοδοξούμε λόγω της όποιας εμπειρίας αποκτήσαμε και τις πιο σταθερής σύνθεσης μελών πλέον, το δεύτερο άλμπουμ να πάρει λιγότερο χρόνο.

Σας τρομάζει η επιτυχία ή η αποτυχία;

Η επιτυχία, ή αποτυχία, προσδιορίζεται σε σχέση με στόχους. Αυτό που μας έχει φέρει κοντά, αυτό που μας ενώνει και μας κάνει μπάντα, είναι η αγάπη για μουσική και καλλιτεχνική δημιουργία. Η εμπορική επιτυχία δεν ήταν ποτέ πρωταρχικός σκοπός. Επιτυχία για μας είναι να γράφουμε δυνατά κομμάτια, να κάνουμε δυνατές εμφανίσεις και να έχουμε θετική και ενθουσιώδη ανταπόκριση από τον κόσμο – αυτό αποζητούμε, για αυτό εργαζόμαστε και φυσικά δεν μας τρομάζει. Κάποιες φορές φυσικά και αναπόφευκτα, τα πράγματα δεν θα σου έρθουν ευνοϊκά. Ακόμα όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορείς να χειριστείς την κατάσταση και να μάθεις από αυτήν, να προσαρμοστείς και να βελτιωθείς.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show;

Είναι πια πολύ περισσότερο τηλεοπτικά προϊόντα παρά μουσικά, και επιπλέον, έχει επέλθει υπερκορεσμός. Φυσικά, υπάρχουν καλές φωνές και ικανότατοι ερμηνευτές – δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά, όταν το τηλεοπτικό κοινό βομβαρδίζεται με αυτόν τον καταιγισμό τέτοιων show κάθε χρόνο, μπορεί ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης να αφήσει ένα αποτύπωμα διαρκείας ή είναι απλά η γεύση του μήνα;

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού;

Δεν είμαστε απολύτως σίγουροι γι’ αυτό, τουλάχιστον όσο αφορά σε παγκόσμια προώθηση. Άλλωστε είναι πλέον πολλά τα επίπεδα management για μια ροκ μπάντα. Bookers, δισκογραφικές, promoters όλοι χρειάζονται για να πάει το πράμα μακριά και επαγγελματικά. Σίγουρα όταν ανήκεις σε συγκεκριμένα παρακλάδια που τυγχάνουν μεγαλύτερης εμπορικής απήχησης, τα πράγματα είναι πιο εύκολα και ακόμα και ελληνικές εταιρίες μπορούν να βοηθήσουν όντως.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια;

Συνεχίζουμε τις εμφανίσεις παίζοντας κομμάτια από το πρώτο μας album, ‘Zero’ που κυκλοφόρησε πέρυσι, αλλά και διασκευές κομματιών αγαπημένων στο metal κοινό. Ταυτόχρονα, ήδη γράφουμε νέες συνθέσεις για το δεύτερο album, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη της δικής μας προσωπικής ταυτότητας και ήχου ως μπάντα. Φέτος, το κοινό θα έχει την ευκαιρία δηλαδή να ακούσει και κάποια νέα πράγματα στα live μας

Τα ερεθίσματα σας όταν γράφετε τους στίχους σε κάποιο τραγούδι ποια είναι;

Η ίδια η ζωή κατά κύριο λόγο. Ο άνθρωπος, η ψυχική και διανοητική του κατάσταση, η κοινωνία, και η αλληλεπίδρασή τους. Ακόμα και όταν σπάνια γράφουμε σε πιο φαντασιακό λόγο υπάρχει αλληγορία με την πραγματικότητα. Πώς λοιπόν ο σημερινός άνθρωπος μπορεί να κινηθεί όσο πιο ελεύθερα θα μπορούσε, πώς αντιμετωπίζει εσωτερικά και εξωτερικά την καταπίεση, πώς σπάει τα δεδομένα.

Στα χρόνια που είστε στην σκηνή, τι είναι αυτό που αγαπάτε και τι αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο στην Ελληνική μουσική πραγματικότητα;

Δε μπορώ να πω ότι υπάρχει κάτι στο οποίο ακόμα υστερεί ιδιαίτερα η μουσική πραγματικότητα στην Ελλάδα για να μας ενοχλήσει τόσο πολύ πλέον. Άπειρες συναυλίες από δικά μας ή ξένα γκρουπ, άπειρα ελληνικά σχήματα με τρομερούς δίσκους. Οκ ίσως μας χαλάει ότι μερικοί συναυλιακοί χώροι και μέταλ/ροκ μπαρ ακόμα δεν έχουν σωστό ήχο, και λίγο το ότι απέχουμε κάπως από την κεντρική Ευρώπη ώστε να μπορεί κάποιο σχήμα να βγει στο δρόμο για μέρες με αυτοκίνητο.

https://www.youtube.com/watch?v=9QhaybB2Wrw

https://www.youtube.com/watch?v=9v9F3FqTf8M

https://www.youtube.com/channel/UCcBZ-V79nQp-tAY4_3oYFkA

https://www.facebook.com/Perseptik/

Perseptik – βιογραφικό

Οι Perseptik είναι ένα νέο συγκρότημα από την Αθήνα που επιχειρεί να συγκεράσει τις dark-wave/post-punk και gothic/doom metal επιρροές του, διατηρώντας, την ίδια στιγμή, την αυθεντικότητα και επιθετικότητα του ήχου του.
Δημιουργήθηκαν το 2012, με τα τότε μέλη να ψάχνουν το μουσικό προσανατολισμό της μπάντας, παίζοντας διασκευές από διαφορετικά ιδιώματα του σκληρού ήχου – από Smashing Pumpkins και Faith No More μέχρι Slayer και Sepultura – ενώ παράλληλα αρχίσανε να προβάρουν και τα πρώτα δικά τους τραγούδια και κάνανε τις πρώτες συναυλίες.
Το φθινώπορο του 2013 περάσανε στην επόμενη φάση, της σύνθεσης και ενορχήστρωσης κομματιών, με απώτερο σκοπό την κυκλοφορία του πρώτου τους δισκογραφικού εγχειρήματος.
Τον Απρίλιο του 2018, κυκλοφορούν το πρώτο τους album με τίτλο “ZERO” και κάνουν μια σειρά συναυλιών για να το παρουσιάσουν στο κοινό. Κάποιες διασκευές έκπληξη πάντα περιλαμβάνονται το σετ τους.