Γουλιέλμος Άδωνις: “Η πορεία μου μέσα στη μουσική έχει έντονες αναμνήσεις”

“…η γενιά μου μπορεί να μην είναι βιρτουόζοι μουσικοί αλλά έγιναν μουσικοί με άποψη και αισθητική”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μουσική ανάμνηση ήταν το πρώτο live που είδα στο “σκιάχτρο” στο Φάληρο όταν ήμουν 16 περίπου χρόνων.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Τους αγαπημένους μουσικούς θα ήθελα να τους βλέπω σαν θεατής.. Και όχι να είμαι στην σκηνή μαζί τους.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Η πορεία μου μέσα στην μουσική έχει έντονες αναμνήσεις. Το 1988 ξεκίνησα σαν αυτοδίδακτος μουσικός σε διάφορα punk rock σχήματα.
Υπήρχε πολύ ενέργεια… Οι συναυλίες ήταν αυτοσχέδιες. Δεν παίζαμε για τα χρήματα. Κάναμε, και κάνω ακόμα., όλοι πρωινές δουλειές. Έχω περάσει από σούπερ μάρκετ, οικοδομή, αποθήκες μέχρι και σε τυπογραφείο. Όπου είχε ένα οχτάωρο.. Για να μας αφήνει την υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για πρόβες. Οι περισσότεροι προερχομασταν από εργατική τάξη. Θυμάμαι τις πρόβες των κυρίων Rockin Bones… Κάθε Τρίτη ή Τετάρτη, δεν θυμάμαι, 11 με 1 το βράδυ… Για 9 χρόνια. Και οι προβες των Swing Shoes εδώ και 11ή 12 χρόνια είναι Τρίτη 9 με11 το βράδυ….
Έτσι νομιζω η γενιά μου μπορεί να μην έγιναν βιρτουόζοι μουσικοί αλλά έγιναν με άποψη και αισθητική.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Η μουσική αποτυχία δεν με ενδιαφέρει…. Η μουσική είναι για εμένα.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Για τους μάνατζερ στην Ελλάδα δεν ξέρω. Ο μόνος που έχω δουλέψει είναι ο Μωυσής. Μας έχει βοηθήσει για να μην πω απογειώσει πάρα πολύ (Swing Shoes.. L. C. Tribute). Αλλά η γνώμη μου δεν μετράει γιατί είναι πολύ φίλος…

Βιογραφικό.

Γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από τους πιο δραστήριους μουσικούς της εναλλακτικής σκηνής έχει ιδρύσει και παίξει κιθάρα σε διάφορα εναλλακτικά μουσικά σχήματα. Cosmic Teds. (1988-1993) δύο LP. Rockin ’Bones (1994 -2004) ένα LP και δύο 7’’. Παράλληλα ιδρύει το μουσικό σχήμα ΦΕΛΛΑ και αρχίζει να πειραματίζεται με ηλεκτρονικούς ήχους. Jitter Bags (2003 – 2005), DR. Atomik (2004-2011) δυο LP. Το 2005 συν ιδρύει τους Swing Shoes με τους οποίους έχει ηχογραφήσει τρία album και παίξει σε περισσότερες από 300 συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2018 συμμετέχει στο σχημα Leonard Cohen tribute. Το τελευταίο χρόνο είναι μέλος στο σχήμα Babi Bone Project (serf music). Παράλληλα Ο Άδωνις είναι ένας από τους κατασκευαστές χειροποίητων gypsy και λαϊκών και προπολεμικων (parlor), κιθάρων στην Ελλάδα.
Ξεκίνησε να δουλεύει δίπλα στον οργανοποιό Κώστα Κωτζαμποπουλο πριν περίπου 20 χρόνια.. Μετά από 2 χρόνια συνέχισε να δουλεύει σαν τεχνικός εγχόρδων σε ένα μεγάλο μουσικό οίκο.. Για 9 χρόνια…. Τα τελευταία 11 χρόνια διατηρεί το δικό του εργαστήριο εγχόρδων στο κέντρο της Αθήνας..