Penelope Nelly Tsiakiridou: Διαδραστική Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο “Το Άναρχο χρώμα”

H Penelope Nelly Tsiakiridou παρουσιάζει την Ατομική της Διαδραστική Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο “Το Άναρχο χρώμα” στη Gallery Thermaikos στη Θεσσαλονίκη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 30 Μαρτίου στις 20:00 μμ, και η έκθεση θα διαρκέσει έως 8 Απριλίου 2023.

Μια διαδραστική έκθεση που το Άναρχο χρώμα αντιστρέφει τους ρόλους μεταξύ του καλλιτέχνη και του θεατή ως δημιουργού και βάζει στη διαδικασία το κοινό να δημιουργήσει αυτή τη φορά τα έργα .

Το Άναρχο χρώμα είναι εκτός των τάσεων που σου ορίζουν ,είναι αυτό που νιώθεις εσύ τη χρονική στιγμή που δημιουργείς στο καμβά και αφορά στο κάθε συναίσθημα – κατάσταση – συνθήκη που βρίσκεσαι. Έτσι γεννιέται κάτι καινοτόμο που διαφέρει από όλα τα αλλά γιατί είναι δικό σου, είναι μοναδικό δεν είναι το χρώμα που σου όρισε κάποιος άλλος .

Ο θεατής και ο δημιουργός είναι πομπός και δέκτης. Το Άναρχο χρώμα είναι μανιφέστο το οποίο υποστηρίζει να είσαι ο εαυτός σου. Ποιος άλλος έχει περισσότερα προσόντα για να το κάνει αυτό;  Κάθε άνθρωπος είναι ένα ιδιαίτερο είδος καλλιτέχνη. 

Ο καθένας μας δίνοντας  ένα πραγματικό στοιχείο του εαυτό του μπορεί να δημιουργήσει  κάτι καινοτόμο και να υπάρχει μοναδικότητα και εξέλιξη . Ενα έργο τέχνης που θα δημιουργηθεί από ανθρώπους που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους . Μέσω του “Εσύ” ένας άνθρωπος γίνεται “Εγώ” ώστε τελικά να πετύχουμε τη μαγική λεξη “Εμείς ” Τα χρώματα μπορούν να αλλάξουν την αντίληψή μας, να αλλάξουν τις αισθήσεις μας, να μας ενθουσιάσουν και να επηρεάσουν τον τρόπο που αντιδρούμε στο περιβάλλον μας με μοναδικούς και συναρπαστικούς τρόπους. Το καλύτερο χρώμα στον κόσμο είναι το χρώμα που  βιωματικά  εκφράζει τον εσωτερικό κόσμο του κάθε ανθρώπου.

Στην Έκθεση θα παρουσιάσει τα έργα – artprojects:

THE WALTZ OF BLACK AND WHITE CAVIAR GLASSWING FLIRT 

VIRTUAL GARDEN 

ΦΛΕΡΤ 

GLASSWING 

PATHOS AND POTHOS 

ΑΝΑΡΧΟ ΧΡΩΜΑ το οποίο θα δημιουργηθεί στα πλαίσια της Διαδραστικής Έκθεσης και κατά τη διάρκεια αυτής .

Καθώς και το Video art THE BIRTH OF VENUS,  μια συνεργασία της Penelope Nelly ως Designer με τους Visual Artists & Creative Directors Μενέλαο Πριμεράκη και Δημήτρη Καρδόγερο σε μουσική του Fuku Cosmonaut.

Την ημέρα των εγκαινίων θα πλαισιώνουν μουσικά η Dj και μουσικός παραγωγός Κική Μποτονάκη καθώς και ο Bartender-Cocktail connoisseur Αλέξανδρος Σουρμπάτης.

Penelope Nelly Tsiakyridou

Fashion & Fine Art Designer 

Designer & Creative Director of Kuro 

Painter 

Musician & Singer 

Sound producer, Fashion Editor in chief, tv presenter

Η καλλιτέχνις Penelope Nelly Tsiakiridou γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου το 1990  στην Θεσσαλονίκη Greece. Από τριών ετών ασχολείται με την μουσική και από έξι ετών με την ζωγραφική. Σπούδασε Σχέδιο Μόδας Μουσική και Fine arts. Από μικρή ηλικία έχει καινοτόμες ιδέες, οι οποίες την εμπνέουν να δημιουργήσει πίνακες, ρούχα, κοσμήματα, φωτογραφίες, μουσικη ,video art και οτιδήποτε της κεντρίζει το ενδιαφέρον και την εμπνέει. Ένας καλλιτέχνης δημιουργεί εξ’ολοκλήρου και δηλώνει παθιασμένος συλλέκτης πολυπολιτισμικών ιδεών. Λατρεύει τις διαδραστικές εκθέσεις. Τα έργα παίρνουν μορφική τελειότητα από τις ενέργειες των ανθρώπων που τα περιβάλλουν. Της αρέσει  το στοιχείο της έκπληξης και του αυθορμητισμού. Οι τάσεις είναι για την ίδια κάτι σαν την διαίσθηση.

EXHIBITIONS (ΕΚΘΕΣΕΙΣ) 

2023 “EROS” Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης Casa Bianca , Επίμονη Τέχνη με Artwork “PATHOS AND POTHOS “

2022 “ΦΛΕΡΤ” Gallery MYRO Θεσσαλονίκη , Ατομική έκθεση Penelope Nelly / KURO x Empneysis 

2021 “Θ-έρως” Αίθουσα Καλογερά – Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, Επίμονη Τέχνη με το έργο “GLASSWING FLIRT” 

2021 “GLASSWING FLIRT”  Γυάλινο περίπτερο του Κήπου των Γλυπτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, Επίμονη Τέχνη 

2021  “ΕΙΣΒΟΛΗ” Αίθουσα Πυλη Α, με το έργο “GLASSWING FLIRT”, Επίμονη Τέχνη 

2020 “THE BIRTH OF VENUS ” Empneysis x Kuro Video Art στα εξής :

Sweden Film Awards (Sweden) 

Festival Transterritorial de Cine (Argentina) 

2nd International Forum of Performance Art (Greece) 

2020 “Εντός – εκτός covid 19″Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με το έργο  “GLASSWING “, Επίμονη Τέχνη 

2020 “Επίμονη Τέχνη- Στάση ζωής” το κέντρο της Θεσσαλονίκης γίνεται γκαλερί στις στάσεις λεοφωρείων, με το έργο “GLASSWING FLIRT” στη στάση Αγγελάκη, Επίμονη Τέχνη 

2020 “Bleu Blanc Rouge” Galerie du Colombier στο Παρίσι, Γαλλία με πίνακες και Video art “GLASSWING FLIRT”, Επίμονη Τέχνη 

2020 “Proklisis” Αίθουσα Πυλη Α Θεσσαλονίκης με το έργο “VIRTUAL GARDEN”, Επίμονη Τέχνη 

2020 “Νίκος Καζαντζάκης – Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσυ” Capsis Astoria Hotel στο Ηράκλειο Κρήτης με το έργο  “GLASSWING “, Επίμονη Τέχνη 

2019 “Constant art” Bensousan Han Θεσσαλονίκη Το project  ήταν διαδραστικό  “The Waltz of Black & White Caviar”, Επίμονη Τέχνη 

1st price 13th Athens Fashion Week 

Βραβεύτηκε ως νέα καλύτερη σχεδιάστρια κερδίζοντας και στο διαγωνισμό τη πρώτη θέση 

Επιμέλεια Έκθεσης:  Πηνελόπη Νέλλη Τσιακυρίδου &

Σωτήρης Μητσιόπουλος 

Διάρκεια έκθεσης: 30 Μαρτίου έως 8 Απριλίου 

Gallery Thermaikos (bar)

Διεύθυνση: Λεωφ. Νίκης 21 Θεσσαλονίκη 


Social media Penelope Nelly 

Instagram: https://www.instagram.com/penelopenelly/

Facebook: https://www.facebook.com/nelly.tsiakiridou

Spotify: https://open.spotify.com/artist/5KL4vkYI3g8SZ0poP3YqP1

TikTok: https://www.tiktok.com/@itspenelopenelly