MOANING SILENCE: “Επιτυχία θα είναι οι Moaning Silence να έχουν διάρκεια, να παραμένουν δημιουργικοί και μέσω της μουσικής τους να κατορθώνουν να γεννούν συναισθήματα στον ακροατή”

Καλώς ήρθατε στο Polismagazino.gr Λίγα λόγια να σας γνωρίσουμε. Καλησπέρα! Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία. Είμαστε οι Moaning Silence, μια μπάντα με έδρα την Αθήνα. Κινούμαστε στο χώρο του ατμοσφαιρικού metal και μετράμε ήδη 2 full length κυκλοφορίες καθώς και ένα EP.

Πότε ξεκινήσατε σαν σχήμα;
Η ιδέα των Moaning Silence ξεκίνησε πίσω στο 2014, όταν και αποφάσισα πως ήθελα με κάποιο τρόπο να εξωτερικεύσω κάποιες σκέψεις και συναισθήματα, καθώς και να οργανώσω κάποιο υλικό που σταδιακά είχα γράψει τα περασμένα χρόνια. Ξεκίνησε ουσιαστικά σαν one man project και σταδιακά εξελίχθηκε, φτάνοντας στη σημερινή του μορφή εδώ και 1 περίπου χρόνο.

Ποια είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση; Αν θυμάμαι καλά, όλα πρέπει να ξεκίνησαν κάπου στο 1990 όταν ένας φίλος, μου έδωσε μια 90άρα κασέτα με τα 2 “keepers” των Helloween σε κάθε πλευρά!! Σίγουρα είχαν υπάρξει κάποια άλλα μεμονωμένα ακούσματα αλλά εκείνη η στιγμή ουσιαστικά άλλαξε τη ζωή μου!

Ποια είναι τα μέλη του σχήματος; Αυτή τη στιγμή είμαστε 4 άτομα. Εγώ στις κιθάρες και τα φωνητικά, η Ελευθερία Αγγελούδη έχει αναλάβει τα γυναικεία φωνητικά, ο Χάρης ο Νάκος τα πλήκτρα και ο Αντώνης ο Μαντής το μπάσο.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Θα σταθώ στη στιγμή που έπεσαν στα χέρια μου οι δίσκοι των Lake of Tears. Για αρκετά χρόνια συγκέντρωνα υλικό, τόσο στίχους όσο και μουσική, με σκοπό κάποια στιγμή να μπορέσω να δημιουργήσω κάτι αντίστοιχο. Να δημιουργήσω μελαγχολική μουσική, χωρίς μελοδραματισμούς, η οποία να σε κάνει να ταξιδεύεις. Αυτή είναι η φιλοσοφία των Moaning Silence. Θέλω επίσης να σταθώ στη γνωριμία μου με τον Bob Katsionis (Outloud, ex-Firewind), η οποία αποδείχθηκε καταλυτικής σημασίας για ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Εξαρτάται πώς ορίζει κανείς την επιτυχία και την αποτυχία. Επιτυχία για μένα θα είναι οι Moaning Silence να έχουν διάρκεια, να παραμένουν δημιουργικοί και μέσω της μουσικής τους να κατορθώνουν να γεννούν συναισθήματα στον ακροατή. Αν η μπάντα υπάρχει και μετά από δέκα χρόνια, τότε αυτό θα είναι η δική μας επιτυχία.

Πείτε μας λίγα λόγια για την τελευταία κυκλοφορία σας. Το “A waltz into darkness” αποτελεί τη 2η ολοκληρωμένη δουλειά μας μετά το “A world afraid of light” του 2015 και το ενδιάμεσο EP “Fragrances from yesterdays” του 2017.
Θεωρώ ότι συνεχίζει στα χνάρια του EP, με ένα πιο σαφή μουσικό προσανατολισμό, έχοντας τις βάσεις του στον ατμοσφαιρικό ήχο, με μερικές gothic και doom πινελιές. Περιέχει πιο σκληρές ηχητικά συνθέσεις ενώ και τα αντρικά φωνητικά έχουν γίνει λίγο πιο brutal. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει στις 05/05/2020, ενώ η χαρά είναι διπλή, μιας και για πρώτη φορά θα συνεργαστούμε με τη Symmetric Records, μια εταιρεία στην οποία ο Bob Katsionis έχει υπό την σκέπη του όλες τις μπάντες που ηχογραφούν στο studio του.

Ποιος επιμελείται στίχους και μουσική; Οι στίχοι είναι καθαρά δική μου δουλειά καθώς και το μεγαλύτερο κομμάτι της μουσικής. Ο Bob συμμετείχε με διάφορους τρόπους και σε αυτή την κυκλοφορία ενώ ενεργό ρόλο είχαν τόσο ο Χάρης όσο και ο Αντώνης σε κάποια κομμάτια.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα official lyric video για το κομμάτι “I am the sorrow”, ύστερα από τη συνεργασία με την HK Visual Creations. Στόχος μας είναι, παρά τις αντιξοότητες των καιρών, από το φθινόπωρο, να παρουσιάσουμε live το υλικό μας και από εκεί και πέρα, βήμα βήμα να προχωρήσουμε και σε επόμενες κινήσεις.

Links https://www.facebook.com/moaningsilence

https://moaningsilence.bandcamp.com/releases

https://www.youtube.com/channel/UCSXi2widV0NhxVBTQ-A_JYg

https://www.facebook.com/symmetricrecords/

https://symmetricrecords.bandcamp.com/

Moaning Silence – I am the sorrow (official lyric video)

https://www.youtube.com/watch?v=Kk7IQ9j42fI