Masha Ladilova

Ο Οίκος Δημοπρασιών MYRÓ Antiques House είχε τη χαρά να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του τη Ρωσίδα καλλιτέχνη και φωτογράφο Masha Ladilova, για διάστημα δυόμισι εβδομάδων, εντός του οποίου πραγματοποιήθηκε η δημιουργία πέντε έργων τέχνης.

Έπειτα από τις επιτυχημένες σε πωλήσεις εκθέσεις της στη MYRÓ Gallery (ατομική εικαστική έκθεση στα πλαίσια του Russian Art Week in Greece και έκθεση φωτογραφίας), η κα. Ladilova επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Οίκου Δημοπρασιών του Ομίλου MYRÓ, όπου μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο τέχνη και πολιτισμό, ανέπτυξε και αυτή τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες, δημιουργώντας μία σειρά από πέντε έργα, χρησιμοποιώντας ακρυλικά πάνω σε καμβά και αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον της στον ελλαδικό καλλιτεχνικό χώρο.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το MYRÓ Antiques House πραγματοποιεί κάτι τέτοιο, καθώς το καλοκαίρι του 2018 φιλοξενήθηκε και δημιούργησε, εντός των εγκαταστάσεων του, ομάδα φοιτητών του Stroganov Moscow State Academy of Arts and Industry.
Masha Ladilova
«Το όνομά μου είναι η Μάσα και ζωγραφίζω από τότε που ήμουν παιδί. Η τέχνη έχει διαμορφώσει το όραμά μου για τον κόσμο μέσω του χρώματος. Όλα έχουν το δικό τους χρώμα – ανθρώπους, ενέργειες, συναισθήματα και όλες τις αισθήσεις – ναι, ακόμη και μυρωδιά.
Στην ανάμνηση μου, η εμπειρία συνεχίζεται ως χρώμα ή απόχρωση ενός φάσματος χρώματος. Πόσο εύκολα μπορώ να ξεχάσω το όνομα ενός ατόμου, αλλά το “χρώμα” του θα μείνει στη μνήμη μου για πάντα. Μπορεί να είναι ανοικτό μπλε χρώμα με ροζ, μαργαριτάρι ιριδισμό. Θα μπορούσε να είναι το χρώμα του νεαρού χόρτου με ελαφριά λάμψη της πρωινής δροσιάς. Ή μπορεί να είναι ένα συμπαγές λαμπερό χρώμα τροπικών ωκεανών κοραλλιών. Πιστεύω ότι κάθε ζωντανό είναι ένα χρώμα. Και ακόμα, σε κάθε μεμονωμένη σκιά βρίσκουμε μια απόλυτη αντανάκλαση όλων των άλλων χρωμάτων…
Πριν από πολλά χρόνια, ήμουν παθιασμένη με τα γραφικά και το βιβλίο μου, τα βραβεία βιβλίου μου, αφιερωμένα στον διάσημο γαλλικό ωκεάνιο εξερευνητή Jacques – Yves Cousteau, δημοσιεύτηκαν ως βραβείο για τη δουλειά μου. Αποφοίτησα από σχολή τέχνης και συμμετείχα σε πολλές εκθέσεις στη Ρωσία.
Η δημιουργία για μένα είναι ο ατελείωτος ωκεανός μου, χωρίς καρέ ή υπερβολική σκέψη. Η τέχνη μου μπαίνει στο υποσυνείδητο έξω από τα σύνορα της καθημερινής ζωής. Τα κομμάτια τέχνης μου αντικατοπτρίζουν μια γυμνή ψυχή στον καμβά. Είναι το σύμπαν μου, ο σύμπαν μου όπου όλοι οι αστέρες είναι εγώ… και η σελήνη και ο ήλιος. Δεν πρόκειται για εγωκεντρισμό – πρόκειται για συνύπαρξη και αλληλεπίδραση με τα πάντα γύρω μας ταυτόχρονα. Πρόκειται για την αίσθηση ότι ένα μέρος του κόσμου δεν ξεχωρίζει από τον κόσμο.
Είναι η αντίληψή μου για τον κόσμο και έτσι εκδηλώνεται ο κόσμος μέσα μου…»
Σχετικά με το MYRÓ Antiques House
Ο Οίκος Δημοπρασιών MYRÓ Antiques House προσπαθεί μέσα από τις δημοπρασίες και τις εκδηλώσεις που οργανώνει, να εδραιώσει και στην Βόρεια Ελλάδα τον θεσμό της Δημοπρασίας, όπως αυτή εννοείται και πραγματοποιείται σε χώρες του εξωτερικού, αλλά και ως απάντηση στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Η επιχείρηση ηγείται ενός συνόλου δραστηριοτήτων ανάπτυξης, παραγωγής και προβολής ποιοτικής σύγχρονης τέχνης (μέσω της MYRÓ Gallery, της πλατφόρμας γλυπτικής Greek Marble Initiative και Διεθνών Συμποσίων που φιλοξενεί και διοργανώνει) και να αναδείξει την Ελλάδα διεθνώς μέσω δραστηριοτήτων Real Estate που περιλαμβάνουν τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για την διάθεση διακεκριμένων ακινήτων και νησιών από ιδιώτες.

Ο Οίκος βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Οδηγίες για να έρθετε και κάθε πληροφορία:

www.myroauctions.gr