Kωνσταντίνα Νανοπούλου – Δρίτσα: “Η έμπνευση είναι η κινητήρια δύναμη των έργων μου”

Σε ποια ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;

Ξεκίνησα να ζωγραφίζω από όσο μπορώ να θυμήθω τον εαυτό μου ,ίσως πριν ακόμα μάθω το αλφάβητο. Τα πρώτα ερεθίσματα τα πήρα από τον παππού μου Εμμανουήλ Καββαθά και σιγά σιγά άρχισα να νιώθω ότι μου είναι απαραίτητο να ζωγραφίζω και να εκφράζομαι μέσα από την ζωγραφική.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Ο καλλιτέχνης σίγουρα γεννιέται άλλα εξελίσσετε στην πορεία της ζωής του με την συνεχείς εξάσκηση και φυσικά με την σπούδη.

Νιώθετε την έμπνευση πριν δημιουργήσετε;

Φυσικά και νιώθω την έμπνευση πριν δημιουργήσω, χωρίς αυτήν δεν γίνεται να εξελιχθεί τίποτα επάνω στον καμβά μου, είναι η κινητήρια δύναμη των έργων μου.

Πως θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας σαν καλλιτέχνη;

Θεωρώ πως είμαι αρκετά δημιουργική, από την φύση μου είμαι αισόδοξο άτομο και αυτό προσπαθώ να το περάσω στα έργα μου ,ακόμα και αν συμβαίνουν δυσάρεστα γεγονότα γύρω μου εγώ οπλίζομαι με θετική ενέργεια και δημιουργώ.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Στο κοντίνο μέλλον έχω προγραμματίσει κάποιες εκθέσεις και άλλες δραστηριότητες γύρω από την τέχνη στην περιοχή όπου κατοικώ αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρα μας, επίσης θα ήθελα να συμμετάσχω σε εκθέσεις στο εξωτερικό κάτι που μέχρι τώρα δεν το έχω κάνει.

Βιογραφικό.

H Kωνσταντίνα Νανοπούλου-Δρίτσα διαμένει στο Άργος. Μέτα από παρότρυνση των καθηγητών της, εισήχθη στα Τ.Ε.Ι.γραφιστικής, στην Αθήνα, αλλά την μάγεψε περισσότερο η ζωγραφική και έτσι ολοκλήρωσε τις σπουδές της σχολή “ΑΒC DE PARIS”παράρτημα Αθηνών,με καθηγητές την Τζένη Παπαδάκη και Νίκο Αραπατζή.Συνέχισε τις σπουδές της στις σχολές καλών τεχνών ΑΚΤΟ και ΒΑΚΑΛΟ.
Σε νεότερη ηλικία παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στον οργανισμό Ν.Ε.Λ.Ε με τον εικαστικό Ρήγα Ρηγόπουλο και τοπιογραφία με τον εικαστικό Τάσο Γιαννόπουλο.
Υπήρξε εκλεγμένο μέλος της Πανελλήνιας Εταιρείας Πολιτιστικών Εκδηλώσεων “ΦΩΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΕΣΠΕΡΟΝ Μ.Κ.Ο” επί προεδρίας του Δημητρίου Παυλόπουλου, είναι μέλος της Ένωσης Εικαστικών Καλλιτέχνων”Διώνη”και της Κανέλος-ART(φώτο γκαλερί),της Καλλιτεχνικής Ομάδας Ερμιονίδας ,του συλλόγου Αργείων ο ο Δαναός.

Εχει πάρει μέρος σε αρκέτες εκθέσεις ατομικές ,ομαδικές και διαδυκτιακές.
Έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,όπως του 5ου δημοτικού σχολείου Άργους ,του 6ου δημοτικού σχολείου Άργους και του 3ου δημοτικού σχολείου Άργους όπου εκεί βρίσκονται παιδικές τοιχογραφίες της που δημιουργήθηκαν με τις συμμετοχές μαθητών. Έχει συνεργαστεί με την πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή του Δήμου Άργους Μυκηνών και με αρκετούς συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για την υλοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων καλλιτεχνικής δημιουργίας για παιδιά Έχει πραγματοποιήσει Ατομικές Εκθέσεις στον Δήμο Ναυπλιέων στο Πνευματικό Κέντρο από το 1995 έως και το 2012. Στον Δήμο Άργους Μυκηνών στο Μέγαρο “ΔΑΝΑΟΣ” το 1996 και το 1997. Ομαδικές Εκθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στον Δήμο Άργους-Μυκηνών. Έχει συμμετάσχει επίσης σε Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Δήμου Άργους-Μυκηνών και των Δημοτικών Διαμερισμάτων αυτού με εκθέματά της.
Πρόσφατες εκθέσεις:
α) Ναύπλιο (ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ)Διοργάνωση Πανελλήνιας Εταιρείας Πολιτιστικών Εκδηλώσεων. Σεπτέμβριος του 2014
Β)Άργος (ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ) Διοργάνωση του Λυκείου Ελληνίδων. Δεκέμβριος του 2014,
γ)Αθήνα,στο πολιτιστικό κέντρο ΚΑΜΙΝΙ στο Γαλάτσι.Διοργάνωση Πανελλήνιας Εταιρείας Πολιτιστικων Εκδηλώσεων.Απρίλιος του 2015.
γ) Άργος στο Σύλλογο Αργείων “ο Δαναός”. Δεκέμβριος του 2016.
δ)Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος . Διοργάνωση Δήμος Άργους Μυκηνών-Καλλιτεχνική Ομάδα Ερμιονίδας.Οκτώβριος του 2018
ε)Ατομική έκθεση στον σύλλογος Αργείων ο ο Δαναός και Καλλιτεχνικής Ομάδας Ερμιονίδας. Μάιος 2019.
ζ)Απονομή Τιμητικού Διπλώματος για την συμμετοχή της στην Εικαστική Έκθεση Της ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2019.

η)Δήμος Ερμιονίδας , κτίριο ΜΙΛΗΣΗ σε συμμετοχή με την Καλλιτεχνική Ομάδα Ερμιονίδας . Αύγουστος 2019.
θ)Έργα της φιλοξενήθηκαν στο
En Lefko Modern Bistro στο Άργος τον Ιούλιο 2017.
ι) Έχει πραγματοποήσει δύο παιδικές εκθέσεις ζωγραφικής με συνεργασία της Νεανικής Παιδικής βιβλιοθήκης του Δήμου Άργους Μυκηνών ,και της ΚΕΔΑΜ ,τον Ιούνιο του 2018 και 2019.

E-MAIL: [email protected]