Idol: “Το Restaurant-Bar που είναι έτοιμο να ικανοποιήσει κάθε απαιτητικό ουρανίσκο στην Σαντορίνη”

«Idol». Σαντορίνη. Στην άκρη της Καλντέρας μπορείτε να ανακαλύψετε το τριών επιπέδων Restaurant-Bar.

www.facebook.com/IdolBarRestaurantBar/

Το «Idol» είναι έτοιμο να ικανοποιήσει κάθε απαιτητικό ουρανίσκο σε συνδυασμό με μία από τις πιο εκπληκτικές θέες στον κόσμο.

Μοναδικές δημιουργίες από τον εξαιρετικά έμπειρο Chef μας και την ομάδα του, κρασιά από την τοπική αλλά και την παγκόσμια συλλογή μας, καλές επιλογές από τα πιο παλαιωμένα Whiskies και πρώτης ποιότητας ποτά, δροσιστικά cocktails, και προφανώς επώνυμες σαμπάνιες ώστε να γιορτάσετε τις αποκλειστικές σας στιγμές στην Σαντορίνη.

Στο κέντρο της Θηρας, κοιτώντας πάνω από την πανέμορφη Καλντέρα και το βαθύ μπλε του Αιγαίου Πελάγους, μπορείτε να καθίσετε και να χαλαρώσετε σε έναν από τους όμορφα διακοσμημένους ορόφους μας και στα αεριζόμενα μπαλκόνια μας με την εκθαμβωτική θέα τους.

Το «Idol» είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα εστιατορίων που εξελίσσονται χάρη στο πάθος και την αφοσίωση του ιδιοκτήτη του κ. Λουκά Κατρή.

Η καταπληκτική θέση του, η μαγική θέα, η εύκολη πρόσβαση, η all-day λειτουργία του, σε συνδιασμό με το μεράκι και το πάθος για την ποιότητα αναδεικνύουν το «Idol» σ’ ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού.

Ο επιχειρηματίας Λουκάς Κατρής και ιδιοκτήτης του Restaurant Idol απαντάει στις ερωτήσεις του polismagazino.gr

Μιλήστε μας για το «Idol» και για την αγάπη σας τη Σαντορίνη. Είναι δεδομένο ότι ένας άνθρωπος που έχει μεγαλώσει στο νησί αυτό, θρέφει κάποια έντονα συναισθήματα για τον τόπο που μεγάλωσε.
Είναι προφανές ότι όταν φτιάχνεις μία επιχείρηση που απευθύνεται σε επισκέπτες, οφείλεις να δείξεις, τον τρόπο που φιλοξενείς και μαγειρεύεις, τα τοπικά προϊόντα.

Όσον αναφορά τη Σαντορίνη η αγάπη είναι μεγάλη, είναι ο τόπος που μεγάλωσα, ο τόπος που έχω διαλέξει να ζήσω την υπόλοιπη ζωή μου.
Τώρα πως αυτό μεταφέρεται στους πελάτες είναι πολύ εύκολο. Έχουμε σαν πρώτο στόχο μας την ποιότητα των προϊόντων, οπότε την πολύ καλή πρώτη ύλη. Δουλεύουμε κυρίως με εγχώρια προϊόντα της Σαντορίνης και της Ελλάδας. Και από εκεί και πέρα φαίνεται στο μενού, στον τρόπο που λειτουργούμε, σε όλα.

Το Πάθος και το Μεράκι, σας διακρίνουν ως επιχειρηματία. Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια στο χώρο της εστίασης; Η αλήθεια είναι ότι το πάθος και το μεράκι μας φαίνονται από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τους πελάτες μας και το feedback που μας επιστρέφουν. Πάθος όσον αφορά το κομμάτι για το τι προϊόν θα βγάλουμε. Μεράκι ως προς το πώς θα στηθεί το μαγαζί και πώς θα διαλέξουμε το προσωπικό και γενικά πώς θα λειτουργήσει η επιχείρηση.

Όσον αφορά τα μελλοντικά σχέδια των μαγαζιών έχουμε ήδη δύο μαγαζιά στο χώρο των Φηρών, ετοιμάζουμε και ένα τρίτο μαγαζί το οποίο θα είναι street food, το οποίο πάλι θα αναδεικνύει την τοπική γαστρονομία. Στην ουσία θα είναι street food που έχει να κάνει με τις πανήγυρες που κάνουμε στο νησί. Δεν μπορώ να πω παραπάνω πράγματα αλλά θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον concept. Θεωρώ ότι ένας άνθρωπος που ταξιδεύει και πηγαίνει σε ένα μέρος του κόσμου θέλει να δοκιμάσει την τοπική γαστρονομία. Επομένως αυτό είναι το πλάνο που σκέφτομαι να ακολουθήσω στο κομμάτι της εστίασης.

Τουρισμός και Εστίαση. Πιστεύετε ότι φέτος το καλοκαίρι θα επανέλθουμε στην κανονικότητα; Εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να επανέλθεις στην κανονικότητα όταν η σεζόν έχει κοπεί στη μέση, εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να επιστρέψεις στην κανονικότητα όταν δεν υπάρχει ο έξτρα τουρισμός που λέγεται κρουαζιέρα. Θεωρούμε ότι αυτό το κομμάτι θα επανέλθει εάν επανέλθει σε καλό επίπεδο το 2023. Μην ξεχνάμε ότι ο Bill Gates είχε πει: 2 χρόνια δεν θα κάνουμε Πάσχα και Χριστούγεννα. Εγώ μένω σε αυτό. Κάτι θα ξέρει παραπάνω. Όσο αναφορά το κομμάτι της σεζόν 2021 θεωρώ και βλέπω μια αυξανόμενη ζήτηση με αρνητική πρόοδο.

Είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο. Ευτυχώς έχουν ανοίξει πολλές χώρες αλλά είναι κάποια πράγματα που δεν εξαρτώνται από τους επιχειρηματίες. Είναι καθαρά υγειονομικά. Θεωρούμε ότι το 2021 θα είναι μια σεζόν πολύ καλύτερη από το 2020 σαφώς καλύτερη ίσως πλησιάσουμε και το 50-60% του 2019. Τώρα για το 2022 θεωρώ ότι αν όλα πάνε καλά έτσι όπως δείχνει, θα είμαστε στο 70-80% του 2019 και ίσως το 2023 επανέλθουμε σε άλλα νούμερα που είχαμε συνηθίσει κάποτε…

Tηλέμαχος Αρβανιτίδης: ο sommelier του «Idol»

Μιλήστε μας για την ιδιότητά σας ως sommelier στο «Idol». Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι η Σαντορίνη είναι και ένας σπουδαίος προορισμός για Οινόφιλους. Έχει 22 μικρά κατά το πλείστον οινοποιεία και φυσικά η ποικιλία Ασύρτικο είναι παγκοσμίως γνωστή για τα λευκά κρασιά της. Μάλιστα έχουν φυτευτεί Ασύρτικα από Αυστραλία, Νότια Αφρική μέχρι την Καλιφόρνια. Ο Οινοχόος λοιπόν είναι αυτός που είναι υπεύθυνος για τη λίστα των κρασιών.

Η πρώτη αρμοδιότητά του είναι να μπορεί να δημιουργήσει την εκάστοτε κατάλληλη λίστα για το χώρο που εργάζεται, σε συνάρτηση με την τοποθεσία, το Μενού και το στήσιμο. Όλα αυτά βέβαια πάντα σε συνεργασία με τον επιχειρηματία. Αφού αυτό επιτευχθεί, πρέπει να γίνει σωστή εκπαίδευση στο προσωπικό έτσι ώστε να υπάρχει η γνώση για την πώληση αλλά και την παρουσίαση των Οίνων στο τραπέζι του επισκέπτη. Τέλος, ειδικά σε εποχιακές τουριστικές επιχειρήσεις η διαχείριση είναι πολύ σημαντική.

Με την Πάολα

Πόσες επιλογές κρασιών περιλαμβάνει η κάβα του «Idol»; Στους πελάτες του «Idol» προτείνετε Ελληνικές ή Διεθνείς ετικέτες κρασιών; Χρειάζεται θεωρώ καθημερινή ενημέρωση, γιατί όχι μόνον βγαίνουν στην αγορά καινούργιες ετικέτες, αλλά και τάσεις που επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά την πώληση. Επίσης βαθειά γνώση και εμπειρία, στις μεθόδους οινοποίησης και σε κάθε λεπτομέρεια που αφορά την ετικέτα του Οίνου της Λίστας. Η Βάση της Λίστας λοιπόν σε ποσοστό 90% είναι ελληνικά κρασιαα και λίγα επιλεγμένα από το εξωτερικό. Εξάλλου ο Επισκέπτης που έρχεται στην Ελλάδα θέλουμε να τον κάνουμε να αγαπήσει την κουζίνα μας, το κρασί μας, την κουλτούρα μας, να νοιώσει όμορφα και να ξανάρθει. Πάντα θεωρώ με ειλικρίνεια και επαγγελματισμό. Τέλος για την καλή συνολική λειτουργία, η σωστή διαχείρηση του προσωπικού την ώρα της δουλειάς και η σωστή αντιμετώπιση του επισκέπτη, σε αυτά που εύχεται να συναντήσει στον χώρο μας, κάνουν την δουλειά μου μοναδική εμπειρία κάθε μέρα εδώ και περίπου 40 χρόνια.

Με το Γιάννη Χαρούλη

Ποια είναι η πρότασή σας για το καλοκαίρι σε λευκό και κόκκινο κρασί; Η αλήθεια είναι ότι αγαπώ το ελληνικό κρασί, ταξιδεύω κάθε χρόνο για να ζήσω από κοντά μοναδικές εμπειρίες σε οινοποιεία στην Ελλάδα και να ακούσω από τους ίδιους τους οινοποιούς μικρές λεπτομέρειες, να δω τον χώρο που δημιουργούν, τα αμπέλια, είναι μαγικό! Έχω γνωρίσει πάρα πολλούς αλλά αυτή η εμπειρία με συναρπάζει, περιμένω το τέλος της Σαιζόν για το επόμενο ταξίδι. Και εξωτερικό έχω ταξιδέψει, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία. Σαντορίνη σημαίνει Ασύρτικο η λευκή ποικιλία που κατέκτησε τον κόσμο, υπάρχουν πολλές και είναι απίθανες. Θα αναφέρω την Σκυτάλη του Χατζηδάκη, την έχω αδυναμία. Κόκκινο θα πω Οικονόμου Σητεία και βέβαια να μην ξεχνάμε και το Ροζέ που είναι μια παγκόσμια τάση τα τελευταία χρόνια, θα πω το Lenga Pink από το κτήμα Αβαντις.