Hephaestus Radio (HR)

Το διαδικτυακό Ραδιόφωνο της Διασποράς, εξελίσσεται, εδραιώνοντας συνεργασίες με Δημοτικά Ραδιόφωνα στην Αυστρία, ανανεώνοντας συνεχώς τις εκπομπές του και αυξάνοντας διαρκώς την ακροαματικότητά του

Ένας Αυστριακός, ελληνικής καταγωγής, o Georg Gstrein, γνωρίζοντας καλά τη δύναμη του διαδικτύου κι έχοντας ήδη στο ενεργητικό του την επιτυχημένη ιστοσελίδα http://www.hephaestuswien.com, στην οποία παρουσιάζει θέματα της Ελληνικής και παγκόσμιας επικαιρότητας σε διαφορετικές γλώσσες, Ελληνικά, Γερμανικά, Αγγλικά και Γαλλικά και φυσικά θέματα που αφορούν άμεσα την ελληνική διασπορά, είχε το όραμα να δημιουργήσει ένα Ομογενειακό ραδιόφωνο.

Το όραμα έγινε πραγματικότητα κι εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο το Hephaestus Radio εκπέμπει παγκόσμια (σε τουλάχιστον 120 χώρες) και διαδικτυακά, αυξάνοντας συνεχώς την απήχησή του όχι μόνο στο Ελληνόφωνο κοινό αλλά και σε κοινό διαφορετικών γλωσσών, ελληνόφωνους 3ης και 4ης γενιάς κτλ.

Το Hephaestus Radio δεν είναι ένα ραδιόφωνο που θα ακούσει κανείς μόνο μουσική αλλά εδώ και καιρό, ο Georg Gstrein εξασφάλισε συνεργασίες με ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικούς τομείς κι έχουν ήδη κάποια πορεία σε αυτούς.

Έτσι οι εκπομπές του Hephaestus Radio γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, ενώ σημαντικές προσωπικότητες – Ομογενείς ή μη – έχουν παρελάσει από αυτές μέσα από συνεντεύξεις, έτσι ώστε οι Έλληνες της Διασποράς να διατηρούν επαφή με τη χώρα καταγωγής τους, να μαθαίνουν ακόμη περισσότερα πράγματα για την κουλτούρα τους και να ενημερώνονται για διάφορα ομογενειακά θέματα από συνεργάτες που η καρδιά τους χτυπά πάλι Ελληνικά και παγκόσμια.

Μερικές από τις σημαντικές προσωπικότητες αυτές είναι: ο Γιάννης Μελαχρινούδης, Έφορος Εκπαίδευσης Απόδημων Ελλήνων Προσκόπων, ο Γιώργος Φλωρεντής, πρώην Γεν. Γραμματέας του ΥΨΗΠΤΕ, ο Στέφανος Ταμβάκης, τ. Πρόεδρος του ΣΑΕ (Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού), ο Κώστας Προκάκης , Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βόρεια Μακεδονία, Μωυσής Ελισάφ, εκλεγμένος ανεξάρτητος Δήμαρχος Ιωαννίνων, η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου, οι συνθέτες Ευανθία Ρεμπούτσικα & Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθηνός, ο συλλέκτης Γιώργος Βογιατζόγλου και πολλοί άλλοι.
To HR έχει την ευλογία του Θεού: κάθε εβδομάδα την ανάλυση του Ευαγγελίου, από τον Επίσκοπο Απαμείας Παΐσιο Λαρεντζάκη.

Το HR έχει από το Μάιο του 2019, μια τακτική εκπομπή «“Το πολυταξιδεμένο φλαμίνγκο” για τα ελληνόπουλα της διασποράς όπου ακούγοντας παραμύθια και μουσική, μαθαίνουν τον πολιτισμό τους. Στη σύνταξη και στο μικρόφωνο, η συνεργάτης του HR Ξανθή Τοκμακίδου-Τριφούνοβιτς.

Ανάμεσα στους συνεργάτες του σταθμού είναι: ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Λευτέρης Γιαννάκος, συνθέτης του σήματος του HR, ο γνωστός κοινωνιολόγος Νίκος Τζαφέρης, η Σάγια Τσαουσίδου, διεθνής αντιπρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, η ηθοποιός Έρη Μπακάλη με καλλιτεχνική πορεία στο θέατρο στην Κεντρική Ευρώπη, ο δημιουργός ηλεκτρονικής μουσικής Τάσος Πέτσας, βραβευμένος με GLOBAL MUSIC AWARDS, η φιλέλληνας δημιουργός της Griechische Welle Wien, Reinhilde Digruber και ο Δημήτρης Λαζάρου, εκπαιδευτικός και διοργανωτής επιτυχημένων εικαστικών εκθέσεων στην Αθήνα.

Όλα τα παραπάνω και φυσικά η πίστη του Georg Gstrein στην εξέλιξη του σταθμού οδηγούν φέτος στη συνεργασία του με ένα από τα Δημοτικά Ραδιόφωνα της Βιέννης.

Το Hephaestus Radio σας και μας περιμένει, ανανεωμένο από το Σεπτέμβριο, εκπέμποντας από την καρδιά της Κεντρικής Ευρώπης, τη Βιέννη και μεταφέροντας την Ελληνική Ομογενειακή του καρδιά μέσα από τα παρακάτω links:

https://www.hephaestuswien.com/hephaestus-radio-2/
http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=3110

ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ!!!