Happy People Models

Σας παρουσιάζουμε την εταιρία HAPPY PEOPLE MODELS η οποία εξειδικεύεται στο *Event Management* και έχει μεγάλη εμπειρία στην διοργάνωση Consumer events, PR Events, Fashion Shows,Concept & Celebrity Parties.

Ξεκινήσατε το 2019 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Modeling Workshops. Εξηγείστε μας τι ακριβως είναι αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα; Ως Happy People Models έχουμε εντάξει στον κλάδο μας, σεμινάρια Modeling, ώστε να βοηθήσουμε μοντέλα όλων των κατηγοριών να ενταχθούν στη βιομηχανία της μόδας με τον πιο επαγγελματικό. Παράλληλα εξειδικευόμαστε και στο Commercial/Character κομμάτι, δημιουργώντας και σεμινάρια για ηθοποιούς/performers/characters/χορευτές. Είναι ενας άμεσος και ποιοτικός τρόπος για τα μοντέλα να αποκτήσουν γνώσεις και διορατικότητα στον ανταγωνιστικό κλάδο του modeling. Tα μαθήματα επικεντρώνονται στo πώς να χτίσει και να αναδείξει κάποιος/α τις δεξιότητες/ικανότητες του ώστε είναι επιτυχημένος.
Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν μια μεγάλη γκάμα γνώσεων από έμπειρους επαγγελματίες της βιομηχανίας της μόδας και της διαφήμισης.

Τα νέα μοντέλα που επιθυμούν να μπουν δυναμικά στο χώρο της μόδας και της διαφήμισης, γιατί πιστεύετε ότι πρέπει να συμμετέχουν στα sessions στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Modeling Workshops; Είναι απαραίτητη η γνώση του αντικειμένου καθώς και η επιμόρφωση. Η ομορφιά, ναί, είναι ένα καλό εισητήριο, όχι απαραίτητο όμως. Χρειάζονται δεξιότητες και εκ-παίδευση. Να παιδευτείς να μάθεις την ιστορία της μόδας, την ορολογία και το γλωσσάρι της μόδας. Να γίνεις επαγγελματίας με ποιότητα, συνέπεια και συγκροτημένο χαρακτήρα. Δεν είναι μία ατομική δουλειά. Είναι ομαδική. Στο Happy People Models γίνεσαι ομάδα, οικογένεια. Αρχίζεις να εμπιστεύεσαι και μαθαίνεις να λειτουργείς σαν ομάδα. Ώστε να έρθει η μέρα που το κάθε μοντέλο θα είναι έτοιμο να ανοίξει τα φτερά του και να πορευτεί μόνο του. Αυτή είναι η ουσία για εμάς. Να λάβουν τα απαραίτητα εφόδια, να ανακαλύψουν αυτό που πραγματικά θέλουν και κάποια στιγμή να φύγουν απο εμάς, όταν θα είναι έτοιμοι- φτιαγμένοι.

Ο γοητευτικός κόσμος της μόδας ποιές παγίδες κρύβει; Δυστυχώς τα μεγάλα πρακτορεία, έχουν χτυπηθεί απο κακόφημα σχόλια διαφόρων ειδών. Παγίδες υπάρχουν πολλές σε όλους τους κλάδους και τους τομείς. Ελοχεύει κινδύνους. Να πετυχεις τους στοχους σου με οποιονδήποτε σκοπό, δεν είναι η ουσία. Ένα καλό γραφείο με ειδικούς στον χώρο του Management και του Modeilng θα σε καθοδηγήσει κατάλληλα να κινηθείς στην βιομηχανία της μόδας, αποφεύγοντας τις κακοτοπιές και δουλεύοντας ως επαγγελματίας.

Ποιά ήταν τα πρώτα σας βήματα ως πρακτορείο μοντέλων; Ιδρύθηκε το 1990 στην Αθήνα ως διαφημιστική εταιρεία απο την κα. Στέλλα Μπουσίου. Μέχρι και σήμερα εργαζόμαστε σε όλο το φάσμα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, (κινηματογράφος, τηλεόραση, θέατρο, ραδιόφωνο και διαφημίσεις), Event management, Διοργάνωση εκδηλώσεων, δημόσιες σχέσεις, βιομηχανία της μόδας. Δουλεύουμε σκληρά για να οικοδομήσουμε ισχυρές και αξιόπιστες μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες μας, αλλά και τα ταλέντα που εκπροσωπούμε. Σε όλο το επαγγελματικό μας ταξίδι έχουμε πετύχει ένα ευρύ φάσμα συνεργασιών με τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες, τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια, τους πιο έμπειρους φωτογράφους και τα διάσημα μοντέλα στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Τουρκία.

Ποια γνωστά μοντέλα ξεκίνησαν την καριέρα τους από εσάς; Ιωάννα Μπέλα (Star Hellas 2018), Έρρικα Κολάνη (Miss Hellas 2019), Ραφαέλα Πλαστήρα (Star Hellas 2019), Στεφανία Νοβίκοβα, Σισσυ Παπατσόρη, Ντέγιαν Γιοβάνοβιτς, Ελισσάβετ Ντοβλιατίδου, Μαρία Λουίζα Βούρου, Γιώργος Καβακάκης, Τζούλια Κόλια, Βικτώρια Kαρύδα, Σοφια Χαρμαντά, Ελλη Παπαγγελη, Γιάννης Μπορμποκης, Μικαέλα Φωτιάδη, κ.α.

Το modeling είναι κυρίως γυναικεία ή και ανδρική υπόθεση; Κυρίως γυναικεία. Ακόμη και η ανδρική μόδα είναι γυναικεία υπόθεση. Μην ξενχάμε όμως εξαιρετικούς και μεγάλους επιτυχημένους άνδρες στο χώρο της μόδας. Σχεδιαστές, μοντέλα, Όίκους μόδας! 

Το διαδίκτυο έχει επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τον κόσμο της μόδας; Εάν το χρησιμοποιείς σαν εργαλείο αναζήτησης και το χειρίζεσαι σωστά, θα βγείς κερδισμένος. Ενημερώνεσαι, Εκπαιδεύεσαι, Αναζητάς, Μαθαίνεις πολλά. Για το πρίν, το τώρα και το μετά. Μία παγκόσμια βιβλιοθήκη- αρχειοθήκη με τεράστιο όγκο αρχείων και πληροφοριών. Τί πιο ωραίο! 

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει το χώρο της μόδας;  Τα τελευταία χρόνια το κοινωνικό-οικονομικό περιβάλλον αλλάζει συνέχεια. Δεν μπορούμε να το αρνηθούμε αυτό, ούτε να το αποφύγουμε. Οι ισορροπίες αλλάζουν σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς. Ένας απο αυτούς είναι και ο χώρος της μόδας. Βλέπουμε μεταβολές σε χαμηλά κόστη παραγωγής καθώς και αλλάγές στην παραγωγή διαφορετικών υλικών. Ο κόσμος της μόδας της βιοτεχνίας, των επιχειρήσεων πλήττεται. Μέσα όμως απο την καινοτομία, την ορθή επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφια, ακόμη και ο παλιός και ο νέος επιχειρηματίας θα βρεί την “Σταθερά” να διατηρήσει την ομοιόσταση του.

Υπάρχει στην Ελλάδα κατηγοριοποίηση των μοντέλων π.χ. plus size; Εσείς ως πρακτορείο, με ποια κατηγορία συνήθως συνεργάζεστε;  Τα λεγόμενα target Groups. Ναι φυσικά και υπάρχουν κατηγορίες. Plus size, Petite models, Commercial Models, Senior Models. Συνεργαζόμαστε με όλες τις κατηγορίες.

Ποια είναι η θέση της χώρας μας στο χρηματιστήριο της μόδας; Οι αγόρες διαφέρουν. Όπως και οι μεγάλοι σχεδιαστές και τα εξαιρετικά μοντέλα. Υπάρχει ένας βασικός κορμός, μία χτισμένη δομή στον κόσμο της μόδας, όμως η κάθε χώρα προάγει και κάτι διαφορετικό. Με άλλους ρυθμούς ανάπτυξης, αισθητικής έκφρασης και φόντα παραγωγής.