Ο Γιάννης Βλασερός συμμετέχει στα “Art Awards” της Dreamteam

Η Dreamteam με γνώμονα, ότι οι καλλιτέχνες αξίζουν τα δικά τους μοναδικά βραβεία, για πρώτη φορά θεσπίζει έναν εικαστικό διαγωνισμό πανελλαδικής εμβέλειας, τα Art Awards, με στόχο την ανάδειξη και την καταξίωση των καλλιτεχνών ανά κατηγορία. (ζωγραφικη- φωτογραφία-γλυπτική-mixed media), στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, αιγίδα Ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων και International Action Art στις 6-7-8 Φεβρουαρίου 2023!

Ως καλλιτέχνης, τι είναι αυτό που επιθυμείτε να δείξετε ή να μεταφέρετε στο κοινό με τα έργα σας; Κάθε καλλιτέχνης αποτελεί μια μοναδική οντότητα, που συντίθεται από το γενετικό του υλικό, τις αξίες, τις πεποιθήσεις του, τα συναισθήματά του και τα προσωπικά του βιώματα. Έτσι, ως φωτογραφος, μέσα από τα έργα μου επιθυμώ να δείξω στο κοινό το συναισθηματικό μου κόσμο, τις ευαισθησίες μου, την αισθητική μου, την οπτική μου αντίληψη, τους προβληματισμούς μου, τη δημιουργική μου περιέργεια, τον πυλώνα των ηθικών μου αξιών και μέσω όλων αυτών να μεταλαμπαδεύσω και τα αντίστοιχα μηνύματα.

http://www.art-code.gr/

Πιστεύετε πως η τέχνη είναι ικανό μέσο ή εργαλείο ώστε η κοινωνία, το σύνολο των ανθρώπων, να προοδεύσει και να εξελιχθεί; Και εάν ναι, με ποιό τρόπο; Ασφαλώς, η Τέχνη αποτελεί ικανό μέσο, για την εξέλιξη της κοινωνίας μας καθώς έχει τη δύναμη μέσα από την αφύπνιση των αισθήσεων, να καταδεικνύει προβλήματα που μαστίζουν την ανθρωπότητα. Έπειτα, αφού ο άνθρωπος αντιληφθεί τα προβλήματα και τις επιβλαβείς επιπτώσεις αυτών, ξεκινά η ευαισθητοποίησή του, η οποία είναι βασική προϋπόθεση για τη δράση του απέναντι σε αυτά τα κακώς κείμενα. Με άλλα λόγια, η Τέχνη, μας παρακινεί σε μια συλλογιστική διαδικασία, η οποία μεταβάλλει το συγκινησιακό μας φορτίο και ενεργοποιεί κατ’ επέκταση το υπαρξιακό μας σύστημα, που, όταν χρησιμοποιηθεί σωστά, ανυψώνει τον άνθρωπο σε αυτό, που ονομάζουμε ΜΕΓΑΛΕΙΟ. Μη ξεχνάμε άλλωστε και την τεράστια δύναμη της Τεχνης, ως παγκόσμια γλώσσα. Η έκφραση, οι συμβολισμοί, οι εικόνες, οι αισθήσεις, δεν γνωρίζουν αλφαβήτα και σύνορα. Συνεπώς, η Τέχνη αποτελεί και τον συνδετικό κρίκο των λαών.

Τον Φεβρουάριο 2023 λαμβάνετε μέρος στα Πανελλήνια Βραβεία Τέχνης “ART AWARDS” της Dreamteam, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ανάμεσα σε δεκάδες καλλιτέχνες. Τι είναι αυτό που πιστεύετε πως θα κάνει τον κάθε καλλιτέχνη να προσεγγίσει το βραβείο; Αρχικά, είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα η συμμετοχή μου στα Πανελλήνια βραβεία Τέχνης ”ART AWARDS” της DREAMTEAM. Όπως προείπα, κάθε καλλιτέχνης είναι μια μοναδική οντότητα, που μέσα από τα έργα του παρουσιάζει ένα σύνολο στοιχείων του εαυτού του. Σίγουρα η αισθητική του καλλιτέχνη, η οπτική του αντίληψη, η θεματολογία, η συγκινησιακή φόρτιση του θεατή, η διέγερση της φαντασίας και η αφύπνιση του προβληματισμού που προκαλεί, είναι κάποιοι από τους παράγοντες, που θα προσμετρηθούν κατά την αξιολόγηση των έργων, από καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου. Ωστόσο, όλα αυτά τα κριτήρια αποτελούν υποκειμενικούς δείκτες καθώς, η Τέχνη εναρμονίζεται με την προσωπική ματιά του καθενός, από εμάς, αφού η ανθρώπινη φύση είναι τόσο ποικιλόμορφη και αξιοθαύμαστη. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι η διάκριση, αλλά ο σεβασμός και η ευγενής άμυλα μεταξύ των καλλιτεχνών.

Ποιο θεωρείτε πως είναι το χάρισμα ή το πλεονέκτημα του εκάστοτε καλλιτέχνη που τον κάνει να ξεχωρίζει και να καταφέρνει να πουλάει τα έργα του; Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο προσόν ενός καλλιτέχνη, που τον κάνει να ξεχωρίζει και να καταφέρει να πουλάει τα έργα του, είναι η ικανότητά του να απεγκλωβίζει τη σκέψη του, να παραγκωνίζει τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις της κοινωνίας, να απελευθερώνει τον πλούσιο συναισθηματικό του κόσμο και όλο αυτό που αισθάνεται και βιώνει μέσα του, να του δίνει σάρκα και οστά, μέσα από την Τέχνη του. Με λίγα λόγια, αναφέρομαι στην ικανότητα έκφρασης του καλλιτέχνη. Λίγο πολύ, όλοι οι άνθρωποι διακατεχόμαστε από προβληματισμούς, περιέργειες και συναισθήματα. Λίγοι καταφέρνουν, να τα εκφράζουν με επιτυχία και ακόμα λιγότεροι, να τα επικοινωνούν σε παγκόσμια γλώσσα, ακομπλεξάριστα, και ενωθούν, να ταυτιστούν, να προβληματιστούν, να ευαισθητοποιηθούν, να βοηθηθούν  με μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα ενός επιτυχημένου καλλιτέχνη!

Πληροφορίες για τα Art Awards στα τηλέφωνα: 6985015875 – 6989283000

Τί είναι η Τέχνη για εσάς; Η Τέχνη για εμένα είναι ανάγκη έκφρασης. Είναι ένας τρόπος να ξεφεύγω από τα δεινά της καθημερινότητας και να εισέρχομαι στο δικό μου εσωτερικό κόσμο. Θεωρώ μαγεία, για εμένα μέσα από τη κάμερα, να μου δίνεται η δυνατότητα να παγώνω μια στιγμή του χρόνου (με το υλικό και άυλο περιεχόμενο της) και να τη διατηρώ αιώνια. Η μεγαλύτερη φιλοδοξία του ανθρώπου, ανέκαθεν, ήταν να κατακτήσει την αθανασία. Για την υλική μας υπόσταση είναι αδύνατον. Όμως η πνευματική μας υπόσταση, μπορεί να αφήσει  ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα, «αθάνατο στο χρόνο» Τέλος, μου δίνει τεράστια ευτυχία η δύναμη, που μου δίνει ο φακός, να μπορώ να κάνω τους ανθρώπους χαρούμενους, καταδεικνύοντας τους την εξωτερική και εσωτερική ομορφιά τους, με αποτέλεσμα να αυξάνεται τελικώς η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση τους, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε όμορφοι!

Καλλιτεχνικά, ποιος είναι ο στόχος σας; Καλλιτεχνικά ο στόχος μου είναι, ο κόσμος να γνωρίσει τα έργα μου, να τα αγαπήσει, να τον αγγίξουν, να τον προβληματίσουν, να τον ευαισθητοποιήσουν, να τον παρακινήσουν, να τον βοηθήσουν. Θα ήθελα το καλλιτεχνικό μου αποτύπωμα, να κατορθώσει να βάλει ένα ακόμα λιθαράκι, που θα βοηθήσει την κοινωνία μας να ενωθεί και να πάμε, όλοι μαζί ένα βήμα μπροστά, για ένα καλύτερο, περισσότερο ελπιδοφόρο και <<πολύχρωμο>> αύριο.

Facebook & Instagram: dreamteam.org.gr www.dreamteam.org.gr
Χορηγός Επικοινωνίας
http://polismagazino.gr