H dr Μούρα Χριστίνα στην κριτική επιτροπή των Art Awards 2024 της Dreamteam

Η dr Μούρα Χριστίνα θα είναι ένα από τα σημαντικά πρόσωπα που θα απαρτίζουν την κριτική επιτροπή των Art Awards 2024 της Dreamteam!

Η Dreamteam με γνώμονα, ότι οι καλλιτέχνες αξίζουν τα δικά τους μοναδικά βραβεία, θεσπίζει τον εικαστικό διαγωνισμό πανελλαδικής εμβέλειας Art Awards καθώς και την αντίστοιχη συλλογική έκθεση Τέχνης, με στόχο την ανάδειξη και την καταξίωση των καλλιτεχνών ανά κατηγορία. Τα έργα των Art Awards που θα είναι δημιουργίες γλυπτικής, ζωγραφικής, φωτογραφίας και μικτής τεχνικής θα εκτεθούν στη μεγάλη εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών στις 26-27-28 Φεβρουαρίου 2024. Η κριτική επιτροπή που αποτελείται από διεθνώς αναγνωρισμένα και καταξιωμένα πρόσωπα του εικαστικού χώρου, θα αποφανθεί για τα αρτιότερα έργα και θα αποδώσει τα βραβεία ανά κατηγορία!

Το όνομα και η κριτική της dr Μούρα Χριστίνας προσδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο καλλιτεχνικό αυτό γεγονός!

dr Μούρα γεννήθηκε στην Πρέβεζα. Μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Πήρε τα πρώτα μαθήματα Τέχνης με τους Φ. Κόντογλου, Βρ. Βλαχόπουλο, Π. Σαραφιανό και Γ. Τσαρούχη.

Είναι πτυχιούχος Α.Σ.Κ.Τ. του Ε.Μ.Π. με δασκάλους τους Ν. Νικολάου, Λ. Κανάκη και Γ. Μαυροειδή. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ιταλία, κερδίζοντας με εξετάσεις υποτροφία του Ι.Κ.Υ. για το ISTITUTO CENTRALE DEL ESTAURO της Ρώμης. Τα χρόνια που παρέμεινε στην Ιταλία τελείωσε γλυπτική και χαρακτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Perugia με δασκάλους τους R. Mancini, G. Sani, B. Ercolanoni, Maribelli, R.Marceloni και P. Diego Donati. Επίσης ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Perugia, με καθηγητές τους Τεχνοκριτικούς F. Bracco και Velia De Pretis.

Διατηρεί 37 χρόνια, με επιτυχία, τα γνωστά Εργαστήρια Εικαστικών Σπουδών «ΤΕΧΝΗ ΙΣΟΝ ΓΕΝΝΗΣΗ» στη Νέα Σμύρνη και προετοιμάζει για την Α.Σ.Κ.Τ., Ειδικά μαθήματα Ελευθέρου και Γραμμικού Σχεδίου για τα Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι. και Ε.Π.Α.Λ., ‘Portofolio’, για Πανεπιστήμια του εξωτερικού, Κατατακτήριες Εξετάσεις και Τέχνη για όλες τις ηλικίες με επιτυχία σχεδόν 100% στις εισαγωγικές εξετάσεις!

Διετέλεσε βοηθός στην Έδρα της ‘Χαρακτικής’ του P. Diego Donati και στη ‘Σκηνογραφία’ του Αρχιτέκτονα B. Signorini. Έχει στη δραστηριότητά της αμέτρητες ομαδικές εκθέσεις. Έχει συνεργαστεί αρκετά χρόνια με το γνωστό Ιταλό στυλίστα Cesare Bettini και τη γνωστή φίρμα ‘Casa Moderna’. Έχει συνεργαστεί με το γνωστό Έλληνα Σκηνογράφο Δ. Φωτόπουλο. Έχει διακοσμήσει γνωστά Αθηναϊκά σπίτια.

Εργάστηκε στην Αποκατάσταση των τοιχογραφιών του Αγίου Φραγκίσκου της Ασσίζης στην Ιταλία και στον σχεδιασμό των κουστουμιών των γνωστών αρχαίων ιπποδρομιών της πόλης Siena. Δούλεψε τη μελέτη για την αποκατάσταση του πύργου “Porta di Sant’ Angelo” της Perugia, η οποία χρησιμοποιήθηκε μετά την αποκατάστασή της από το Δημαρχείο της πόλης ως Πολιτιστικό Κέντρο. Έχει σχεδιάσει τα κουστούμια και τη σκηνογραφία γνωστών Θεατρικών Έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάζεται Εθελόντρια και προσφέρει υπηρεσίες Εικαστικές σε άτομα με ειδικές ανάγκες και ψυχικής υγιεινής.

Έχει σχεδιάσει τα Βιτρώ της Καθολικής Εκκλησίας της Κοινότητας των Σεβαστών Μαριανών Αδελφών στην Αγία Κυριακή, στο Παλαιό Φάληρο. Δίδασκε 16 χρόνια Εικαστικές Τέχνες στη Μαθητική Λέσχη του Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου «Χρυσόστομος Σμύρνης», της Λεοντείου Σχολής στη Νέα Σμύρνη, ενώ παράλληλα ήταν και υπεύθυνη σκηνογραφικά και ενδυματολογικά στα Θεατρικά δρώμενα της Λέσχης.

Έγραψε τέσσερις Διδακτορικές εργασίες (στα Ιταλικά) πάνω στη ‘Σύγχρονη και Μοντέρνα Ιστορία της Τέχνης’ και στην ‘Τεχνολογία και Σκηνογραφία’, οι οποίες διδάσκονται στην Ιταλία. Έχει αποσπάσει 3 διεθνή βραβεία, παίρνοντας την Α’ θέση σε ισάριθμους διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές Συλλογές, Δημόσια Ιδρύματα, Πινακοθήκες, Γκαλερί και Μουσεία.

Διετέλεσε μέλος, Γ. Γραμματέας του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων της Λεοντείου Σχολής για αρκετά χρόνια και είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Το Δ.Σ της Dreamteam ευχαριστεί θερμά την dr. Μούρα Χριστίνα για τη σύμπραξη και τη Τιμή!

Πληροφορίες για τα Art Awards στα τηλέφωνα: 6985015875 – 6989283000
www.dreamteam.org.gr
facebook & instagram: dreamteam.org.gr