Έναρξη Σχολικής χρονιάς στο Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Το Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υλοποιώντας το ευγενές όραμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, με επιτυχία συνεχίζει την λειτουργία του στη καλλιτεχνική δημιουργία.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μαζί με το Ωδείο του Ιδρύματός μας, στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο, σύγχρονο κτίριο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Κωστή Παλαμά 7 στα Πατήσια στην Αθήνα.

Το νέο αυτό κτίριο είναι πραγματικά ένα στολίδι που μαζί με το δοκιμασμένο και αξιόλογο έμψυχο προσωπικό, Καθηγητές και Υπαλλήλους, μπορεί να φιλοξενήσει και να στεγάσει το όνειρο του καθενός και της καθεμίας να μάθει μουσική, σε ένα χώρο επίσημο, αναγνωρισμένο από το κράτος και με πιστοποιημένους τίτλους σπουδών.

Η Βυζαντινή Μουσική διδάσκεται από καταξιωμένους Καθηγητές Ιεροψάλτες και ο πτυχιούχος λαμβάνει επίσημο πτυχίο και δίπλωμα, με τα οποία μπορεί να σταδιοδρομήσει ως Ιεροψάλτης και Καθηγητής. Στο Ωδείο μπορεί κάποιος να διδαχθεί όλα τα κλασικά μουσικά όργανα, έγχορδα, πνευστά και κρουστά καθώς και φωνητική,  τραγούδι και ορθοφωνία από επαγγελματίες Καθηγητές Μουσικής. Στη Σχολή του Ιδρύματος στον ίδιο χώρο, διδάσκονται όλα τα παραδοσιακά όργανα, όπως κανονάκι, λαούτο, σαντούρι, βιολί, κλαρίνο, λύρα, φλογέρα αλλά και λαϊκά όπως το μπουζούκι. Σε όλες αυτές τις εκπαιδευτικές δράσεις, παρέχεται η δυνατότητας λήψης επίσημου πιστοποιητικού σπουδών καθώς και κρατικό πτυχίο.

Η φοίτηση στη Σχολή και το Ωδείο μας δεν έχει όριο ηλικίας.  Η αγάπη μας σε αυτό που κάνουμε είναι ταυτισμένη με το δικό σας όραμα και την δική σας διάθεση να μάθετε το όργανο και την μουσική που επιθυμείτε. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας, θα σας εμπνεύσουμε, θα σας διδάξουμε και θα συμπορευτούμε μαζί σας σε ένα ταξίδι χωρίς τέλος, όπως είναι το ταξίδι στη μουσική.

Οι εγγραφές ξεκινούν από 1η Σεπτεμβρίου και σας  περιμένουμε σε αυτή την μοναδική εμπειρία. Μπορείτε να μας επισκεφθείτε στην ιστοσελίδα μας, www.sholi.gr, ή στο τηλέφωνο 21 111 64983, ή ακόμη μπορείτε να έρθετε να γνωριστούμε από κοντά, να δείτε τους χώρους μας και να σας βοηθήσουμε στις επιλογές σας.

Ώρες επικοινωνίας:  Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη απόγευμα: 15.00 –20.30 Πέμπτη, Παρασκευή πρωί:  09:00-14:00

Πέμπτη, Παρασκευή απόγευμα: 15.00 – 20.00.

Με αγάπη Χριστού, Ο Γενικός Διευθυντής Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος