Επιτυχημένες startups με σφραγίδα ελληνική

Οι startup επιχειρήσεις γνωρίζουν παγκόσμια άνθιση τα τελευταία χρόνια και οι ελληνικές startups δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Την τελευταία περίπου δεκαετία στη χώρα μας έχουν ιδρυθεί πάρα πολλες startups, αρκετές από τις οποίες μάλιστα έχουν διακριθεί και στο εξωτερικό.

Πάμε να δούμε μερικές από τις καλύτερες ελληνικές startups!

Apifon

Η Apifon, η οποία ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, είναι μια ελληνική startup επιχείρηση που εξειδικεύεται στο multi-channel messaging για επιχειρήσεις. Πρόκειται για μια επιτυχημένη startup, η οποία έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να επικοινωνούν αποτελεσματικά με τους πελάτες τους μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, SMS και πλατφορμών, όπως το Viber.

Μερικές από τις υπηρεσίες που προσφέρει η Apifon είναι η δημιουργία και διαχείριση καμπανιών επικοινωνίας, η αποστολή αυτοματοποιημένων SMS με ενημερώσεις και προωθητικές προσφορές, και η διεξαγωγή αυτοματοποιημένων τηλεφωνικών κλήσεων από τις επιχειρήσεις προς τους πελάτες τους.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Apifon έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο αξιόλογες εγχώριες startups με παρουσία σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία!

Blueground

Η Blueground είναι μια ελληνική startup επιχείρηση που ασχολείται με την παροχή επιπλωμένων διαμερισμάτων για μακροπρόθεσμη ενοικίαση σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Αρχικός σκοπός της εταιρίας αυτής -τον οποίο και πέτυχε- ήταν η δημιουργία μιας πλατφόρμας με διαμερίσματα, τα οποία να συνδυάζουν την ποιότητα του ξενοδοχείου με την άνεση του σπιτιού, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία διαμονής σε όσους τα επιλέγουν.

Μέσω της πλατφόρμας της Blueground, μπορεί κάποιος να νοικιάσει διαμερίσματα για περιόδους μεγαλύτερες του ενός μήνα, εξασφαλίζοντας μια ευέλικτη διαμονή χωρίς τις υποχρεώσεις και τα περιορισμούς που έχει ένα παραδοσιακό ενοικιαζόμενο διαμέρισμα.

H startup αυτή, η οποία ξεκίνησε από δύο συνεργάτες και ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στην Αθήνα, σήμερα έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας, διατηρώντας γραφεία σε 28 πόλεις του κόσμου!

eFood

Το efood είναι άλλη μια εξαιρετικά επιτυχημένη ελληνική startup που δραστηριοποιείται στον τομέα της παράδοσης φαγητού και άλλων αγαθών μέσω του app και του website της.

Η αρχική ιδέα της νεοφυούς αυτής επιχείρησης ήταν να συνδέσει τους καταναλωτές με μια τεράστια ποικιλία εστιατορίων, ώστε να μπορούν να παραγγέλνουν φαγητό online και αυτό να έρχεται στην πόρτα τους μέσα σε λίγη ώρα ή στην ώρα που επιλέγουν αυτοί.

Παρόλο που το eFood μετρά αρκετά χρόνια παρουσίας, η ευκολία και η βολικότητα που προσφέρει το έκαναν πολύτιμο την εποχή της πανδημίας και από τότε έχει γίνει ακόμα πιο δημοφιλές με την προσθήκη νέων επιχειρήσεων στη γκάμα του. Πλέον, η πλατφόρμα περιλαμβάνει φαρμακεία, χασάπικα, ανθοπωλεία, καταστήματα καλλυντικών, supermarket και πολλά ακόμα!

Persado

Η Persado είναι μια ελληνική τεχνολογική startup, η οποία ειδικεύεται στην τεχνητή νοημοσύνη, την παροχή υπηρεσιών marketing και την αυτοματοποιημένη παραγωγή περιεχομένου. Η πρωτοποριακή πλατφόρμα την οποία έχει δημιουργήσει η startup αυτή προσφέρει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να δημιουργούν πιο αποτελεσματικές στρατηγικές μάρκετινγκ και επικοινωνίας, ώστε να προσελκύουν πελάτες.

Η τεχνολογία η οποία έχει αναπτύξει η Persado βασίζεται στην ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων και την εφαρμογή αλγορίθμων μάθησης μέσω λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης και machine learning, οι οποίες αναγνωρίζουν τις προτιμήσεις και τις αντιδράσεις του κοινού. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να δημιουργούν περιεχόμενο που είναι προσαρμοσμένο στους πελάτες τους και άρα πιο αποτελεσματικό!

Η Persado είναι πλέον μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας και έχει ήδη δεχθεί επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων!

Douleutaras

Ο Douleutaras είναι άλλη μια πολύ επιτυχημένη ελληνική startup -πρόκειται για μια online πλατφόρμα, η οποία συνδέει επαγγελματίες και ανθρώπους που αναζητούν υπηρεσίες. Η startup αυτή δημιουργήθηκε για να καλύψει μια απλή ανάγκη: να μπορούν οι χρήστες να βρουν διάφορους επαγγελματίες που εκτελούν διάφορες εργασίες και υπηρεσίες και να κλείσουν ραντεβού μαζί τους εύκολα και γρήγορα.

Μέσω του Douleutaras μπορεί κανείς να βρει επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων, όπως κηπουροί, οικοδόμοι, οικιακές βοηθοί, μηχανικοί αυτοκινήτων, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κτλ, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα. Στα προφίλ των επαγγελματιών αυτών υπάρχουν αξιολογήσεις και σχόλια από χρήστες, τα οποία βοηθούν όσους αναζητούν επαγγελματία κάποιας ειδικότητας, να επιλέξουν τον κατάλληλο για τις ανάγκες τους.

Η startup αυτή έχει δεχθεί ήδη από το 2015 χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων και έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία!

 Αυτές είναι μερικές από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές startups, οι οποίες αποδεικνύουν ότι το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο μπορεί να οδηγήσει μια μικρή νεοφυή επιχείρηση, σε εταιρία εκατομμυρίων!