DREAMLORD: “Το σημαντικότερο είναι να είσαι ειλικρινής και αυθεντικός σε οτιδήποτε κάνεις”

“Οι επιρροές μας είναι στο Αμερικάνικο Bay area thrash, κυρίως. Metallica, Megadeth, Testament, Exodus, Sacred Reich, είναι μόνο μερικές από τις μπάντες που μας αρέσει να ακούμε και επιρρέασαν τον ήχο μας.

Καλώς ήρθατε το polismagazino.gr. Λίγα λόγια να σας γνωρίσουμε. Καλώς σας βρήκαμε και ευχαριστούμε για την φιλοξενία! Είμαστε οι Dreamlord, μια μπάντα από την Αθήνα και παίζουμε heavy/thrash metal.

Πότε ξεκινήσατε σαν σχήμα; Επίσημα, ξεκινήσαμε το 1995, όταν εγώ (Μπάμπης) και ο Γιάννης ήμασταν στο Λύκειο. Δυστυχώς, είχαμε πολλές αλλαγές μελών, καθώς και προσωπικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις που μας αναγκασαν να έχουμε μεγάλες περιόδους που η μπάντα ουσιαστικά ήταν ανενεργή. Το 2014, όμως η σύνθεση σταθεροποιήθηκε και πλέον είμαστε σε φούλ ταχύτητες.

Ποια είναι τα μέλη του σχήματος; Τα μέλη της μπάντας είναι οι
Μπάμπης Παλαιογιώργος – Ρυθμικη κιθάρα και φωνή
Νίκος Κουσουνής –Τύμπανα
Γιάννης Γλυκιώτης – Lead κιθάρα
Χρήστος Πεβερέτος – Μπάσο

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές; Στην πρώτη και πιο underground φάση της μπάντας, κυκλοφορήσαμε 2 demos, καθώς και ένα mini-CD και κάναμε πάρα πολλά μικρά live, είτε μόνοι μας, είτε σε διάφορα φεστιβάλ. Μετά την επαναδραστηριοποίηση μας, το βάρος έπεσε στην σύνθεση τραγουδιών για τον πρώτο μας full δίσκο, καθώς και μεγαλύτερα live, με αποκορύφωμα τον Νοέμβριο του 2019, που ανοίξαμε την συναυλία των Annihilator, στο Piraeus Academy. Οι επιρροές μας είναι στο Αμερικάνικο Bay area thrash, κυρίως. Metallica, Megadeth, Testament, Exodus, Sacred Reich, είναι μόνο μερικές από τις μπάντες που μας αρέσει να ακούμε και επηρέασαν τον ήχο μας.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Πιστεύω ότι περισσότερο πρέπει να μας τρομάζει το να μην προσπαθήσεις να κάνεις αυτό που σε γεμίζει και σε εμπνέει. Το αν αυτό θα είναι επιτυχημένο ή αποτυχημένο είναι δευτερεύον. Το σημαντικότερο είναι να είσαι ειλικρινής και αυθεντικός σε ο,τιδήποτε κάνεις.
Πείτε μας λίγα λόγια για την τελευταία κυκλοφορία σας
Η τελευταία μας κυκλοφορία ονομάζεται “Disciples of War”, η οποία κυκλοφόρησε από την No Remorse Records τον Δεκέμβριο του 2019. Περιέχει 10 τραγούδια μας και ηχητικά, είναι ένα μίγμα heavy και thrash metal. Οι στίχοι πραγματεύονται πολιτικά και κοινωνικά θέματα, όπως την εργαλειοποίηση του φόβου ως μέσο να περνούν διάφορες πολιτικές που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και όχι τον απλό κόσμο, το διεφθαρμένο πολιτικό και μηντιακό σύστημα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, η καταστροφή του περιβάλλοντος και άλλα.

Ποιος επιμελείται στίχους και μουσική; Οι στίχοι στο “Disciples of War” έχουν γραφτεί αποκλειστικά από τον Μπάμπη Παλαιογιώργο, αν και στον επόμενο δίσκο σκεφτόμαστε να συνεισφέρουν είτε στιχουργικά, είτε σε επίπεδο ιδεών και οι υπόλοιποι τημς μπάντας.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Ήδη έχουμε ξεκινήσει σην σύνθεση νέων τραγουδιών για τον διάδοχο του Disciples of War, ώστε να μπορέσουμε να μπούμε στο στουντιο κάποια στιγμή στην αρχή του 2021. Από κει και πέρα, λίγο πριν το ξεσπασμα του κορονοϊού, κάναμε το Release Party μας στο Crow Club και αναμένουμε να ξεπεραστεί η κρίση της επιδημίας, ώστε να συνεχίσουμε τις συναυλίες για την προώθηση του αλμπουμ μας. Ελπίζουμε να ξεπεραστεί γρήγορα και όσο το δυνατόν πιο εύκολα για την χώρα και τους ανθρώπους.

OFFICIAL LINKS

https://www.dreamlord.gr

https://www.facebook.com/dreamlordofficial

https://www.youtube.com/user/Dreamlordband

https://dreamlord.bandcamp.com

https://open.spotify.com/artist/3rX1TKLAwRqlI0QJTAHwhJ?si=tnZXR67sSdGPFvwa2Cf6JQ

https://www.reverbnation.com/dreamlordgreece

https://www.instagram.com/dreamlord_official

Dreamlord – Blinded Eyes (official) https://www.youtube.com/watch?v=V1DVZ9laUhg