Chili Bazaart 2023: Μια εικαστική αντιπρόταση για τις γιορτές

Ο Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος σε συνεργασία με 27 εικαστικούς από όλη την Ελλάδα παρουσιάζει στην Chili Art Gallery την έκθεση “Chili Bazaart 2023”, που επιδιώκει να παρουσιάσει μία εικαστική αντιπρόταση στο αθηναϊκό φιλότεχνο κοινό για τη γιορτινή περίοδο.

Εγκαίνια: Πέμπτη 6 Απριλίου ώρες 18:00 – 21:00 στην Chili Art Gallery (Δημοφώντος 13-15. Θησείο 11851).

Η έκθεση θα διαρκέσει από την Πέμπτη 6 Απριλίου μέχρι και το Μ.Σάββατο 15 Απριλίου 2023 αλλά θα είναι διαθέσιμη από τη δεύτερη ημέρα μετά το άνοιγμά της και διαδικτυακά, σε συνεργασία με την ARTgrID (https://artgrid.gr)

“Το 2019, με το 1o Chili Bazaart, ξεκινήσαμε μια προσπάθεια για να δείξουμε ότι έργα τέχνης με μεγάλη αξία δεν έχουν απαραίτητα μεγάλο κόστος, ενώ αξίζουν, όχι μονάχα σαν ένα αγαθό για λίγους, αλλά σαν μια καθημερινότητα για όλους.

Έτσι και φέτος, 4 χρόνια αργότερα, πειστοί στο ετήσιο ραντεβού μας, μαζί με νέους εικαστικούς δημιουργούς -στην πλειοψηφία τους ανερχόμενους καλλιτέχνες- καλούμε το φιλότεχνο κοινό  αυτές τις γιορτές να χαρίσει έργα τέχνης που αφήσουν το στίγμα τους στις ζωές των αγαπημένων μας, αντί για απλά διακοσμητικά αντικείμενα και χρηστικά δώρα που θα ξεχαστούν γρηγορα, και ίσως είναι λιγότερο επιδραστικά”, επισημανε ο κ. Πάρης Καπράλος.

Συμμετέχουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Βασίλης Βλάχος, Zeiko Duka, ΑRKI, Χρυσούλα Δεμάγκου, Κάθριν Τσιριγκούλη, Αικατερίνη Ν. Βησούλη, Μάρω Κοζάνη, Γεωργία Σταματελοπούλου, Δάμων Παπακυριακού, Ρούσσα Νεονάκη, Σπύρος Ρωμάνος, Νατάσα Αγγελάκη, Κώστας Μίχος, Μαρία Γκριτζάλα, Γιώργος Λειβαδιωτάκης, Πέτρος Φ. Φιλίππου, Κυριάκος Κεχαΐδης, Χρυσούλα Παπαζαχαρή, Βασιλική Μπαλτζή, Όλγα Μπαρμάζη, Αθηνά Αλέξη-Μπούρτζη, Βασιλική Νικολαΐδη, Κωνσταντίνα Σούρα, takis kiritsis, Σταμάτης Τούντας, Στέλλα Φουντουλάκη, Σωτηρία Χαλά, Ασημίνα Λαμπράκου, Σοφία Σιδηροπουλου. 

Ώρες / Μέρες: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 11.00 – 18.00, Πέμπτη 12.00 – 19.00, Σάββατο 11:00 – 15.00. Δευτέρα, Κυριακή Κλειστά. Είσοδος Ελεύθερη.

Instagram: #chilibazaart

https://facebook.com/events/s/chili-bazaart-2023/120782144245914/

*Το εικαστικό θέμα του υλικού προβολής και επικοινωνίας της έκθεσης είναι λεπτομέρεια έργου της Zeiko Duka.

Σχετικά με τον Επιμελητή

Ο Πάρης Καπράλος είναι Εικαστικός Επιμελητής, Ιδρυτής & Συντονιστής της ARC -Art Revisited Collective, και συνεκδότης του Arts & Antiques CCR. Γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται, και δραστηριοποιείται διεθνώς. Τη περίοδο 2008 – 2022 διέμεινε στη Β. Ελλάδα. Σπούδασε Οικονομικά (Αθήνα) και Γραφικές Τέχνες (Staffordshire, Αγγλία). Εργάστηκε ως Δημοσιογράφος με εξειδίκευση σε θέματα Τεχνολογίας σε οικονομικές εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικά πρακτορεία ειδήσεων, ως Project Leader σε επιχειρηματικά συνέδρια του κλάδου της Πληροφορικής & των Τηλεπικοινωνιών, και άλλαξε επαγγελματική πορεία στρεφόμενος στον χώρο της Τέχνης το 2011. Συνεργάστηκε με τον όμιλο Myrό (Myrό Gallery, Myrό Antiques House, Greek Marble Initiative, 2011-2017). Από το 2018 και εξής εργάζεται ως ανεξάρτητος Διοργανωτής και Επιμελητής εικαστικών εκθέσεων & εκδηλώσεων. Χρημάτισε εκπρόσωπος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Υδατογραφίας IWS (International Watercolor Society) τη περίοδο 2019-2022, ενώ τον Οκτώβριο του  2022 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης της ARTgrID παράλληλα με τις υπόλοιπες δραστηριότητές του. Έχει επιμεληθεί και διοργανώσει περισσότερες από 180 εκθέσεις, εικαστικές δράσεις, projects και συμμετοχές εντός και εκτός Ελλάδας. Περισσότερες πληροφορίες: https://artgrid.gr/paris-kapralos/

Σχετικά με την Chili Art Gallery

Η Chili Art Gallery ιδρύθηκε το 2010 και βρίσκεται στο Θησείο δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», μια ανάσα από το πιο ζωντανό σημείο της πόλης μας, το Γκάζι. Αποτελεί έναν πολιτιστικό χώρο, όπου οι φιλότεχνοι και το κοινό γενικότερα μπορούν να έρχονται σε επαφή με όλες τις μορφές της Σύγχρονης Τέχνης. Ζωγραφική, γλυπτική, κολάζ/συνθέσεις, εγκαταστάσεις/κατασκευές, χαρακτική, φωτογραφία, παρουσιάζονται σε μηνιαία βάση με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και events. Ανακαλύψτε περισσότερα: https://chiliart.gr

Διαδικτυακή Υποστήριξη

ARTgrID | https://artgrid.gr

Χορηγός Φωτογράφισης

Studio Kotsireas | www.studiokotsireas.gr

Χορηγοί Επικοινωνίας

Arts & Antiques CCR | http://www.artsantiquesccr.gr

Fox24 | https://fox24.gr

Polis Magazino | www.polismagazino.gr