ALEX MELIS: “Κυνήγησε τα όνειρά σου με πάθος”

“Έχω μόνιμη συνεργασία με τον 01 (Athens) καθώς και το Skullbar όσον αφορά την Αθήνα… Έχω αναλάβει τα μουσικά projects στο Caribbean Beach Bar, στο Κιάτο… κι έχουν προκύψει διάφορα πάρτι όπου με καλούν ως guest σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως η Κεφαλονιά, η Κέρκυρα, η Τζια, το Ναύπλιο κ.α.”

Σύστησέ μας τον άνθρωπο – καλλιτέχνη. Ποια είναι η μουσική σου ταυτότητα; Ονομάζομαι Αλέξανδρος Μελής και από πολύ μικρή ηλικία είχα κλίση προς τη μουσική καθώς έγινα μέλος της Φιλαρμονικής Λουτρακίου σε ηλικία 8 ετών. Εκεί έκανα τα πρώτα μου βήματα και αγάπησα την κλασσική μουσική και τα χάλκινα πνευστά όργανα όπως το αλτικόρνο, τρομπέτα κ.α. Πλέον δραστηριοποιούμαι στην underground ηλεκτρονική μουσική σκηνή της Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Tech House και Techno, ως μουσικός παραγωγός και DJ και ο κόσμος με αναγνωρίζει με το πραγματικό μου όνομα και όχι κάποιο nickname. Alex Melis δηλαδή.

Πώς γεννήθηκε η αγάπη σου για την ηλεκτρονική μουσική και τη house/techno; Σίγουρα είχα επιρροές από τα μεγαλύτερά μου αδέλφια καθώς και αυτοί (Vasscon, Fehrmon) ασχολούνται με την παραγωγή και το Djing με κύριο είδος τους την House. Βέβαια σε ηλικία 15 ετών βρέθηκα σε ένα πολύ μεγάλο event στην Αθήνα όπου έπαιζαν κάποιοι απ’ τους καλύτερους DJs παγκοσμίως και αμέσως κατάλαβα ότι μουσικά ανήκω σε αυτόν το χώρο.

Ποιον Έλληνα παραγωγό θαυμάζεις και με ποιον θα ήθελες να συνεργαστείς μουσικά; Ένας απ’ τους αγαπημένους μου Έλληνες παραγωγούς είναι ο Ekoboy και σίγουρα θα ήταν τιμή μου να μπορέσω να συνεργαστώ με κάποιον που βρίσκεται σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Που δραστηριοποιείσαι αυτόν τον καιρό και ποια είναι τα project με τα οποία ασχολείσαι; Κατοικώ μόνιμα στην Κόρινθο και καθημερινά ασχολούμαι με τη δισκογραφική εταιρεία που έχω μαζί με τα αδέλφια μου, την Clubshine Records, την οποία την ξεκινήσαμε το 2012. Επίσης έχουμε δημιουργήσει ένα νέο project το οποίο ονομάζεται Raw Community, μαζί με το φίλο και συνεργάτη Kobo και τον Silas. Σκοπός αυτού του project είναι η διοργάνωση event κυρίως με international djs.

Ποιο είναι το στοιχείο του χαρακτήρα σου, που σε κάνει να ξεχωρίζεις ως άνθρωπος και ως μουσικός; Θεωρώ το πιο σημαντικό στοιχείο του χαρακτήρα μου είναι η ειλικρίνεια που έχω, γενικότερα στις ανθρώπινες σχέσεις και σίγουρα με έχει βοηθήσει πολύ στο μουσικό κύκλο που βρίσκομαι αλλά και στη ζωή μου.

Με ποια clubs έχεις συνεργαστεί έως τώρα, ποιο ξεχωρίζεις και γιατί; Έχω συνεργαστεί με αμέτρητα clubs ανά την Ελλάδα αλλά αυτό που μου έχει μείνει αξέχαστο είναι το Oasis Beach Bar στην Ρόδο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το μαγευτικό πρωινό και το πλήθος κόσμου καθώς έβγαινε ο ήλιος μέσα απ’ την θάλασσα ακριβώς μπροστά στο σκηνικό μας, μαγεία.

Ποιο είναι το μυστικό ενός πετυχημένου dj; Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποιο μυστικό πάρα μόνο να αγαπάς αυτό που κάνεις και να κυνηγάς τα όνειρά σου με πάθος. Αυτό σίγουρα φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα με ό,τι κι αν ασχολείσαι.

Ποιες είναι οι νέες σου ή και ακόμα μελλοντικές σου κυκλοφορίες; Το τελευταίο μου release βγήκε φέτος τον Απρίλιο από την αμερικάνικη Spira Music και με τίτλο Jump Up. Τώρα μέσα στην χρονιά έχω ήδη κάποιες συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως ο Vasscon, ο καλός μου φίλος ο Sander El, ο Vlassis Ev και άλλοι και συνεργασίες με δισκογραφικές όπως η βραζιλιάνικη Klexos Records, η Pure Enjoyment Recording, η ελληνική Disguise Records και άλλες.

Ποια είναι τα μουσικά πλάνα σου για το καλοκαίρι και σε ποια clubs θα σε απολαύσουμε; Πλέον έχω μόνιμη συνεργασία με τον 01 (Athens) καθώς και το Skullbar όσον αφορά την Αθήνα. Επίσης έχω αναλάβει τα μουσικά projects στο Caribbean Beach Bar, στο Κιάτο. Από εκεί και πέρα έχουν προκύψει διάφορα πάρτι όπου με καλούν ως guest σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως η Κεφαλονιά, η Κέρκυρα, η Τζια, το Ναύπλιο κ.α. Από εκεί και πέρα έχουμε μεγάλες ανακοινώσεις με το Raw Community αν και εφόσον καλυτερέψει η κατάσταση όσον αφορά την πανδημία.