Medea Inside

Το φιλμ Medea Inside αποτελεί μια υβριδική διασκευή της διασημότερης Ευριπίδειας τραγωδίας με επίκεντρο τον πόνο, τον εγκλεισμό και τη βία.

Η Διονυσία Μπουζιώτη με το αφοσιωμένο της ensemble και τον μουσικοσυνθέτη Βασίλη Γεωργακόπουλο δημιούργησαν μια ονλάιν διασκευή της Μήδειας του Ευριπίδη. Low-budget διαμάντι εξ αποστάσεως σκηνοθεσίας που συνδυάζει μεταμοντέρνες υφές, πρωτότυπο ήχο και σασπένς με σκηνικό τα σπίτια των ηθοποιών.

Το Medea Inside είναι μια έντονα εσωτερική διασκευή που πειραματίζεται με τις έννοιες της στατικότητας και της σύγκρουσης. Η σκηνοθεσία κάνει χρήση διαφόρων μορφών παραστατικών αφηγήσεων για να απεικονίσει το θυμικό ταξίδι της Μήδειας όπως αυτό σωματοποιείται από τις τρεις γυναίκες του έργου. Ο Χορός στέκεται ως αντανάκλαση της Μήδειας, ενώ η ταινία έχει επιρροές από την πρόσφατη (ή τρέχουσα) πραγματικότητα της απομόνωσης και του εγκλεισμού, καθώς και την αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών στη διάρκεια των εκτεταμένων λοκντάουν.

Το φιλμ δεν κάνει χρήση λόγου και είναι προσβάσιμο σε όλες τις γλώσσες και άλλες πληθυσμιακές ομάδες.
Το έργο αποτελεί προϊόν πανεπιστημιακής έρευνας, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Leeds μέχρι τον Φεβρουάριο. Λόγω πανδημίας οι συντελεστές εργάστηκαν επί έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς αμοιβή καλύπτοντας τα έξοδα της παραγωγής και την προώθηση του έργου. Οποιαδήποτε δωρεά θα είναι ανεκτίμητης αξίας για την επιβίωση της ομάδας.

Οι τιμές των εισιτηρίων για πληρωμές από λογαριασμούς ευρώ ή άλλου νομίσματος κυμαίνονται σε σχέση με την ισοτιμία συναλλάγματος. Παρακαλούμε όπως ενημερωθείτε σχετικά από αντίστοιχες πηγές.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Η ταινία έχει θεματολογία που σχετίζεται με ψυχική υγεία, τραύμα και εγκυμοσύνη, αλλά και ενδοιοικογενειακή βία. Όλοι οι χαρακτήρες και τα γεγονότα είναι φανταστικά και οιαδήποτε ομοιότητα με αληθινά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι συμπτωματική.
Η ταινία θα μεταδοθεί διαδικτυακά με δυνατότητα πρόσβασης από το κινητό σας τηλέφωνο, τάμπλετ ή υπολογιστή. Συνιστούμε χρήση headphones με αυτές τις συσκευές για βελτιστοποίηση της εμπειρίας.

14-15-16 MAΪΟΥ 2021> UK 19.00, GR 21.00
Διάρκεια 52’

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

[Τηλε]Σκηνοθεσία/Σύλληψη/Παραγωγή Διονυσία Μπουζιώτη
Ερμηνευτές/Κάμεραμεν Erica Mulkern, Emily Raven-Baker, Georgiana Gillespie, Jenny Skinner, Gabriele Bonotto, Isabella Caro
Μουσική Σύνθεση/Σχεδιασμός Ήχου Βασίλης Γεωργακόπουλος
Διεύθυνση Φωτογραφίας Διονυσία Μπουζιώτη
Casting Διονυσία Μπουζιώτη, Mark Shields
Μοντάζ Διονυσία Μπουζιώτη, Alex Moldovan,
Βοηθός Μοντάζ Andrew Mills
Βοηθοί Λήψης Judy Raven, Philip Baker, Sheila Skinner, Daniel Skinner, Alexandra Gillespie, Evie Gillespie
Βοηθός Παραγωγής/Επικοινωνίες Merveille Nsumbu
Βοηθός Μάρκετινγκ/ Επικοινωνίες Natalia Lesińska
Graphic Design Tim C. Huang
Επικοινωνία Ιωάννα Άντζακα, Αθηνά Γεωργακοπούλου

FB: @dbartprojects Instagram: @resilience_company info: [email protected]

https://www.eventbrite.co.uk/x/medea-inside-tickets-151387491061