A23-Nectar «Επίμονη Τέχνη»

«Επίμονη Τέχνη»: Στάση ζωής. Γκαλερί το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στη μετά covid-19 εποχή η επανάσταση των χρωμάτων ξεκίνησε απο τη Θεσσαλονίκη. Μια πρωτοποριακή έκθεση καλλιτεχνών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η οποία αποτελεί επιπλέον μια στάση ζωής. Ένα συναρπαστικό εικαστικό πρότζεκτ στις στάσεις των λεωφορείων είναι πλέον κοντά στην καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων. Η αναμονή στον ΟΑΣΘ ή και ο περίπατος ακόμη στο κεντρο της πόλης αποκτά καλλιτεχνικό ενδιαφέρον αφού 51 καλλιτέχνες εικαστικοί εκθέτουν εκτυπωμένα έργα τους στις στάσεις του ΟΑΣΘ μετά απο πρόταση που έθεσε η εικαστικός Χρύσα Μπαρζόκα (www.facebook.com/chris.alevra), εμπνεύστρια επιμελήτρια & art director της «Επίμονης Τέχνης» στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη (www.facebook.com/MariaKaragianni.skg/) η οποία “αγκάλιασε” με μεγάλο ενθουσιασμό αυτή την πρωτοβουλία μαζί με το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης και με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. (www.facebook.com/ZervasMayor/).

Η Θεσσαλονίκη πρωτοπορεί και καλεί τουρίστες και δημότες να περιηγηθούν στο κέντρο από τη στάση στο Δημαρχείο έως τη στάση Πλατεία Εμπορίου, όλη την Τσιμισκή, τη Μητροπόλεως, Παύλου Μελά, Λευκό Πύργο, Στρατηγείο, Βενιζέλου & Ίωνος Δραγούμη έως Ερμού, Αγίας Σοφίας, Αγγελάκη, Εγνατία (άνω πλευρά) από ΔΕΘ έως και όλη την Αριστοτέλους σε μια πόλη πλημμυρισμένη από έργα Τέχνης, «Επίμονης Τέχνης».

Art project by Chris Barjoka www.facebook.com/chris.alevra

www.facebook.com/epimonitexni/

Δήλωση της Μαρίας Καραγιάννη, Αντιδημάρχου Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης

«Η τέχνη ξεπλένει από την ψυχή μας τη σκόνη της καθημερινότητας» Πάμπλο Πικάσο

«Η συνεργασία μας με τη Χρύσα Μπαρζόκα και την «Επίμονη Τέχνη» ξεκίνησε σε μία πολύ δύσκολη για όλους μας περίοδο, μέσα στην πανδημία, όταν όλοι οι χώροι του πολιτισμού ήταν κλειστοί.
Η έκθεση «Επίμονη Τέχνη» στο Γυάλινο Περίπτερο της παραλίας, με έργα που δημιούργησαν 35 καλλιτέχνες μέσα στην πανδημία, γέμισε με χρώμα και αισιοδοξία την καθημερινότητά μας και επιβεβαίωσε ότι η τέχνη δεν σταματάει ποτέ.
Συνεχίζοντας το “οδοιπορικό” μας με τη Χρύσα, 51 καλλιτέχνες-εικαστικοί της «Επίμονης Τέχνης» εκθέτουν εκτυπωμένα έργα τους στις στάσεις του ΟΑΣΘ δημιουργώντας μία ανοικτή γκαλερί φέρνοντας την καλλιτεχνική δημιουργία στο δρόμο.
Ευχόμαστε η Χρύσα Μπαρζόκα και η «Επίμονη Τέχνη» να συνεχίσουν να επιμένουν……»


Το polismagazino.gr παρουσιάζει τη συνέντευξη του εικαστικού A23-Nectar
www.a23-nectar.com

Wild Blossoming Trees – UV Inks-Aluminium DiBond, 90cm x 120cm

Συμμετέχετε κι εσείς σε αυτό το πρωτοποριακό project. Σε ποιο σημείο της Θεσσαλονίκης-Γκαλερί βρίσκεται το έργο σας; Πλατεία Ελευθερίας, [Freedom Square, Vrijheidsplein, Place de la Liberté, Plaza de la Libertad, Ploshchadi Svobody, Piazza della Libertà, Sahat Al-Huriya, Zì Yóu Guǎng Chǎng].

Τι απεικονίζει και ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους πολίτες της πόλης; Την (ανθρώπινη) Αναγέννηση απο το Βυθό μέσου της Γεωφυσικής Δύναμης.
Το haiku στο εργο (είναι στην Αγγλική), “Wild Blossoming Trees
Probing Deep Sanctuaries
Twenty-Three At Once”, τονίζει και υπογραμμίζει την πεμπτουσία του ανθρώπινου διλήμματος.
Το μήνυμα;
Ωσο πιο βαθιά βρεθεί κάνεις, τόσο πιο ραγδαία η ανάπτυξη όταν καταφέρει να ανθήσει, διότι έχει πλέον πιο πολλά σημεία στα οποία να στηριχτεί.

Abrasive C
alibration Test System, UV inks-Aluminium DiBond, 160cm x 120cm

Ποια ερεθίσματα σας οδήγησαν σε αυτή τη δράση; Ολοι μας είμαστε ταξιδιώτες εδώ, διάφορα σταθμά και μέτρα ορίζει ο καθένας στο πεπρωμένο της Ζωής.
Στάση Ελευθερία; Θέληση, Ελπίδα, Επιμονή και Πυγμή…

Αναμονή στην στάση του ΟΑΣΘ από εργαζόμενο, μαθητή, φοιτητή, συνταξιούχο, τουρίστα, ερωτευμένο, διαβάτη… Ποιός θεωρείτε ότι θα συνομιλήσει περισσότερο με το έργο σας; Δεν είμαι σίγουρος… όλο και κάποιο  κομμάτι του έργου θα βρει τον ανταποκριτή του.

Grand Dragon Hunter, UV Inks-Aluminium DiBond, 120cm x 160cm

Αν σας δινόταν η δυνατότητα τι θα λέγατε στον καθένα από τους προαναφερόμενους; “Σταθμά και μέτρα: Ολα είναι δικά σου- Παιχνίδι στη Ζωή“
Στηρίξτε τους καλλιτέχνες, πείτε στους φιλους σας (και σε όσους δεν ξέρετε επίσης) για το θερμό ετούτο το πανηγύρι που θα βαστάξει μεχρι τον Ιούλη, και αν κάποιο ανόητο, ορνιθοσκαλίσματα πάει να κάμει, με σπρέι ή άλλο πράμα, πες τους δυο λογάκια για την Επιμονή και την Τέχνη.

Χορηγός επικοινωνίας: polismagazino.gr