Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, Κολλέγιο Ανατόλια (Γήπεδο Ποδοσφαίρου) 10:00 – 13:00 &
2o Κύπελλο Lacrosse
Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, Κολλέγιο Ανατόλια (Γήπεδο ποδοσφαίρου)
10.00 – 13:00

Το lacrosse (λακρός) είναι ένα πολύ γρήγορο και συναρπαστικό ομαδικό άθλημα, που έπαιζαν οι Ινδιάνοι για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές. Σήμερα είναι εξαιρετικά διαδεδομένο και αγαπητό τόσο στην Αμερική, όσο και σε όλον τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα μόλις έχει ξεκινήσει να κάνει τα πρώτα του βήματα. Στόχος είναι τα δίχτυα της αντίπαλης ομάδας στην οποία πρέπει να μπει η μπάλα με τη βοήθεια ειδικών μπαστουνιών.
Σημαντικό ρόλο για τη διάδοσή και ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα έχει αναλάβει το Κολλέγιο Ανατόλια με το τριτοβάθμιο τμήμα για πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, το ACT- American College of Thessaloniki, διοργανώνοντας από το 2017 αγώνες και επιμορφωτικά σεμινάρια. Το 2018 το Κολλέγιο Ανατόλια φιλοξένησε στις αθλητικές του εγκαταστάσεις την προετοιμασία της νεοσύστατης Εθνικής Ομάδας Λακρός ενόψει της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ισραήλ.
Με στόχο να γνωρίσει το άθλημα σε προπονητές, αθλητές και φίλους του αθλήματος, διοργανώνεται και φέτος ανοιχτό και δωρεάν προπονητικό σεμινάριο. Tο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Κολλεγίου Ανατόλια (Alumni Soccer Field), και θα διδάξει ο Jason Pereles, General Manager της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λακρός, και η Χριστίνα Δανίσκας, προπονήτρια και συντονίστρια της ομάδας λακρός του Κολλεγίου Ανατόλια.

Για τη συμμετοχή δεν χρειάζεται προεγγραφή.
Ο ειδικός εξοπλισμός για το σεμινάριο θα προσφερθεί από το Κολλέγιο Ανατόλια.

Για περισσότερες πληροφορίες: Στεπάν Παρτεμιάν 6937 338357, 2310 398 228.

2ο Κύπελλο Λακρός

Το 2ο Κύπελλο Λακρός θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 από τις 10 το πρωί με τη συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Πολίχνης, του 1ου ΓΕΛ Πυλαίας και του Κολλεγίου Ανατόλια.