Η θρυλική Γιοβάννα σε μια μοναδική «Κατάθεση Ψυχής»

Η εμβληματική ερμηνεύτρια και συγγραφέας στην εκπομπή του Κώστα Μπαλαχούτη στον Κανάλι της Βουλής.

Ο δεύτερος κύκλος της εκπομπής «Κατάθεση Ψυχής» ξεκίνησε δυναμικά με προσκεκλημένη τη Χάρις Αλεξίου, η οποία και σκιαγραφήθηκε σε δύο εκπομπές, που πραγματικά «έγραψαν».

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου ο Κώστας Μπαλαχούτης υποδέχεται τη θρυλική -με τη σημασία της λέξης- Γιοβάννα.

Η εξομολόγησή της πραγματικά, όπως μας δήλωσε ο οικοδεσπότης της εκπομπής, είναι συγκλονιστική.

Η Γιοβάννα στέκεται στις μεγάλες συνεργασίες της (Μεντής, Πλέσσας, Καπνίσης, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος και όχι μόνο), στις συναυλίες της στο εξωτερικό και ειδικά στη Σοβιετική Ένωση όπου λατρεύτηκε και ακόμη και σήμερα παραμένει ιδιαίτερα αγαπητή, στο «δάσκαλό» της στον κόσμο της ποίησης Γιάννη Ρίτσο, στην απόφασή της να βάλει σε δεύτερη μοίρα το τραγούδι και να ασχοληθεί με επίσης εξαιρετικά αποτελέσματα με τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων (Γενέθλια, Ο δρόμος για το νότο, Βαμμένος ήλιος, Ο μεγάλος ωκεανός, Άντε γεια) που γέννησαν ταινίες και θεατρικά.

Το σημαντικότερο όμως ότι η εξομολόγησή της βαθαίνει σε μνήμες, συναισθήματα, απ’ την παιδική της ηλικία (κόρη του ζωγράφου Κωνσταντίνου Φάσσου) μέχρι και την καταξίωσή της φτάνοντας στη σημερινή εποχή.
Μια πορεία με λαμπερές περγαμηνές, αλλά και πολλές πικρές στιγμές, που πάλεψε χρόνια για να «πετάξει» από επάνω της.
Η Γιοβάννα παραδέχεται δε γεύτηκε τη χαρά των μεγάλων επιτυχιών της, τον καιρό που αυτές συνέβαιναν, καθώς την «πολέμησαν» και εμπόδισαν πολλοί «εσωτερικοί» και εξωτερικοί παράγοντες, προσωπικότητες του τραγουδιού αλλά και δικοί της άνθρωποι.
Μιλάμε για μια πολυδιάστατη καλλιτέχνιδα με ατέλειωτα ρεκόρ και πρωτιές που θέλει, στην τρίτη φάση της ηλικίας της να στείλει με αλήθεια και διαύγεια το δικό της μήνυμα στους συνανθρώπους της.
Η πρώτη ερμηνεύτρια του «Αν θυμηθείς το όνειρό μου» θυμάται και αποκαλύπτεται.

Η «Κατάθεση Ψυχής» της Γιοβάννας θα μεταδοθεί την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 2 το μεσημέρι στο Κανάλι της Βουλής.
Η εκπομπή θα προβληθεί σε επανάληψη τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, μισή ώρα μετά μεσάνυχτα (ξημέρωμα Τρίτης)

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ανδρέας Μαριανός.

Το trailer της εκπομπής: https://www.youtube.com/watch?v=8kqL8Wq5P2Y