4ο Chania International Photo Festival – Πρόγραμμα

Την Πέμπτη 1 Ιουλίου η έναρξη του Φεστιβάλ

Το 4ο Chania International Photo Festival θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη χρονιά στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στο Μεγάλο Αρσενάλι, στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων από την 1η μέχρι και τις 6 Ιουλίου του 2021. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που παρά τις δύσκολες αυτές συνθήκες μπορέσαμε να διοργανώσουμε το Φεστιβάλ όπως και πέρσι έστω και κάτω από διαφορετικές συνθήκες και συνήθειες.

Την Πέμπτη 1 Ιουλίου
Με την έναρξη του 4ου Cip Festival, θα ξεκινήσει ο καθιερωμένος Φωτογραφικός Μαραθώνιος, ο οποίος θα είναι πιο διευρυμένος χρονικά, για να δώσουμε στους συμμετέχοντες περισσότερο χρόνο να φωτογραφίσουν ημερήσια και νυχτερινά θέματα. Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας email στο [email protected] (δηλώστε ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας).

Η λήξη του Μαραθωνίου θα είναι το Σάββατο 3 Ιουλίου στις 23:59 μμ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει μέχρι τότε να έχουν στείλει με email στο email που δήλωσαν συμμετοχή τις 3 καλύτερες φωτογραφίες που τράβηξαν στα πλαίσια του Μαραθωνίου.
Οι φωτογραφίες που θα συγκεντρωθούν θα αξιολογηθούν από την επιτροπή. Επίσης θα αποσταλούν Δελτία Τύπου με τα ονόματα των νικητών στα ΜΜΕ.

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου
Από το χώρο του Φεστιβάλ, στις 18:30, θα ξεκινήσει workshop από τον κ. Αλέξανδρο Βούτσα, που διδάσκει στην Καλών Τεχνών στο Εργαστήρι Φωτογραφίας, με θέμα τη νυχτερινή φωτογραφία.
Και για αυτό το workshop θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή. Βασική προϋπόθεση να έχετε μαζί σας τριπόδι.

Την Κυριακή 4 Ιουλίου
Στο χώρο του Φεστιβάλ, στις 20:30, θα γίνει παρουσίαση και συζήτηση με τον κ. Αλέξανδρο Βούτσα πάνω στις φωτογραφίες που θα έχουν τραβήξει οι συμμετέχοντες στο workshop.

Τη Δευτέρα 5 Ιουλίου
Στο χώρο του Φεστιβάλ στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί workshop πάνω στην Φωτογραφία Δρόμου και το Αστικό Τοπίο από τον κ. Νίκο Αποστολόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ.
Στα πλαίσια του workshop ο κ. Ν. Αποστολόπουλος θα παρουσιάσει μία Οπτικοακουστική Παραγωγή με δουλειές τόσο δικές του όσο και φοιτητών του, μελών της καλλιτεχνικής ομάδας “Zeuxis Art Group”.

Στις 9:00 μμ. Θα γίνει παρουσίαση και σχολιασμός φωτογραφιών του Μαραθωνίου από τον κ. Νίκο Αποστολόπουλο καθώς και η ανακοίνωση των 6 νικητών του φετινού Μαραθωνίου. Θα ακολουθήσει η απονομή των βραβείων και των δώρων.


Λόγω του Covid-19 υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετοχών στα workshops (για το Μαραθώνιο δεν υπάρχει περιορισμός)

Επικοινωνία: 694.7725.521211.4052.138[email protected] www.cipfestival.com www.blankwallgallery.com www.keppedih-cam.gr