4η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό η 4η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair στη Θεσσαλονίκη.

Ένα γεγονός διεθνούς εμβέλειας, μια διοργάνωση που φέρνει την πόλη μας στο κέντρο του κόσμου.

Εμπνευστής και διοργανωτής της εκδήλωσης ο κύριος Παντελής Τσάτσης.

Η αγάπη και το μεράκι του για την τέχνη αλλά και για τη Θεσσαλονίκη, τον οδήγησαν στη δημιουργία αυτού του θεσμού.

Στις 21 Νοεμβρίου και για τέσσερεις ημέρες, το φιλότεχνο κοινό της πόλης μας θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει κεραμικά έργα του Πικάσο και ζωγραφικά έργα του Mice Jankulovski. Τιμώμενος καλλιτέχνης φέτος είναι ο Billy Zane. Συμμετέχουν 35 σημαντικές γκαλερί, από την Ελλάδα και το εξωτερικό και πάνω από 500 καλλιτέχνες. Θα γίνουν επίσης δύο σημαντικές παρουσιάσεις Ελλήνων συλλεκτών, η Συλλογή Ν.Βερνίκου και η Συλλογή Παπαδημητρίου. Επίσης, για 1η φορά, καθιερώνεται το βραβείο “MATAROA”. 10 επιλεγμένοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ατομικά περίπτερα και θα δοθούν τρία χρηματικά βραβεία.

Την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου η έκθεση, ξεναγεί στους χώρους της μαθητές σχολείων, ενώ την ημέρα των εγκαινίων, νωρίς το απόγευμα 12 σαξόφωνα θα μας ταξιδέψουν και ο μοναδικός Φίλιππος Μοδινός θα μας μαγέψει ! Αυτά και άλλα πολλά δρώμενα έχουν προγραμματιστεί για όλες τις ημέρες που θα κάνουν την επίσκεψή σας μοναδική.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10218387401789680&id=1632050862