26ο ΔΦΚ της ΑΘΗΝΑΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Η Οικονομική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Τατιάνα Παππά, ο Βουλευτής της Ν.Δ., Ιωάννης Παππάς, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας του Δ. Αθηναίων, Κατερίνα Γκαγκάκη και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Λουκάς Κατσίκας

Σε αισιόδοξο και συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 η Τελετή Έναρξης του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, ταυτόχρονα στον θερινό κινηματογράφο της Αίγλης Ζαππείου και Ριβιέρας από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ, Λουκά Κατσίκα, παρουσία της Προέδρου της Κινηματογραφικής Εταιρίας Αθηνών, κας Μαρίας Μπόμπολα, με την προβολή της βραβευμένης με Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας ταινίας “Nomadland” της Κλόι Τσάο και πρωταγωνίστρια την Φράνσις Μακντόρμαντ.

Ο Λουκάς Κατσίκας ευχαρίστησε θερμά την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Λίνα Μενδώνη, τη Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού για την αμέριστη υποστήριξη στην υλοποίηση της φετινής διοργάνωσης καθώς και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κο Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κο Δημήτρη Σκάλκο, ο οποίος παρευρέθηκε στην Τελετή Έναρξης, για την ενίσχυση στο Φεστιβάλ και ευχήθηκε η Πολιτεία να συνεχίσει να στέκεται αρωγός στους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας. Ανάμεσα στους επίτιμους προσκεκλημένους της εκδήλωσης ήταν και οι Βουλευτές της Ν.Δ. Ιωάννης Παππάς και Όλγα Κεφαλογιάννη.

Eκ μέρους του Δημάρχου Αθηναίων, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Κατερίνα Γκαγκάκη απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό.

Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκαν επίσης η Μουσειολόγος, Ιστορικός Τέχνης και Σύμβουλος Πολιτισμού του Δημάρχου Αθηναίων, Κατερίνα Κοσκινά, ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Διαγωνιστικού  τμήματος, Μισέλ Δημόπουλος, η Διευθύντρια στη Διεύθυνση Προώθησης (Hellas Film) του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ), Αθηνά Καλκοπούλου, ο Διευθυντής του Ethnofest και μέλος της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Διαγωνιστικού Ντοκιμαντέρ, Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, ο κριτικός κινηματογράφου Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, και ο δημοσιογράφος και εκδότης Λάμπης Ταγματάρχης.

Ακόμα, με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή εκλεκτοί προσκεκλημένοι από τον καλλιτεχνικό χώρο όπως οι σκηνοθέτες Εύα Στεφανή, Νίκος Χρήστου, Ηλίας Γιαννακάκης, Νίκος Περάκης, Αλίκη Δανέζη-Κνούτσεν, Νίκος Κορνήλιος, Νίκος Σκαρέντζος και Δημήτρης Μπαβέλλας, ο ηθοποιός – σκηνοθέτης Πάνος Βλάχος, οι ηθοποιοί Χρήστος Στέργιογλου, Μαρία Καλλιμάνη, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Αποστόλης Τότσικας και Ιώβη Φραγκάτου, η φωτογράφος Ρούλα Ρέβη και ο συνθέτης Μίνως Μάτσας.

To NEO ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Για την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας πατήστε εδώ 

Για τις online προβολές του 26ου ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας επισκεφθείτε το online.aiff.gr

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.