Όλα όσα δεν γνωρίζουμε για τις selfies

Το 2013, το Oxford Dictionary αναγνώρισε τη λέξη selfie ως λέξη της χρονιάς.

Όμως, πόσα πραγματικά γνωρίζουμε για τις selfies;

Πώς επιδρούν οι selfies στην ψυχολογία του εφήβου;

Τι σχέση έχουν με την ανορεξία; 

Τι αποκαλύπτει η επιλογή του φίλτρου των φωτογραφιών μας για την προσωπικότητά μας; Πώς έχουν διαφοροποιηθεί οι επιστημονικές έρευνες για την εικόνα του σώματος τα τελευταία χρόνια;

Σε αυτά και σε πολλά ακόμη συναρπαστικά και εξαιρετικά επίκαιρα ερωτήματα δίνει απάντηση η εμπεριστατωμένη έρευνα του μελετητή και συγγραφέα μας Ηλία Σακαλάκ.

Το βιβλίο αυτό είναι µια σε βάθος εξερεύνηση στην ψυχολογία της εικόνας στην ψηφιακή εποχή, που θα σε βοηθήσει στο να αποκωδικοποιείς ευκολότερα τον «ψηφιακό» χαρακτήρα του άλλου, να µάθεις τι αποκαλύπτει το ανθρώπινο πρόσωπο, να πληροφορηθείς για τις επιδράσεις που έχει η selfie στη ζωή και την αυτοπεποίθηση των εφήβων, όπως και να καταλάβεις το τι µαρτυρούν οι selfies για τη δική σου ψυχολογία.


Ο συγγραφέας

Ο Ηλίας Σακαλάκ είναι µέλος της Ορχήστρας Καµεράτα (cello) του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από της ιδρύσεώς της, έως και σήµερα. Η Ορχήστρα έχει δώσει χιλιάδες συναυλίες τόσο στην Αθήνα όσο και στο εξωτερικό µε τεράστια επιτυχία (Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Γερµανία, Φινλανδία, Σουηδία, Πολωνία, Κύπρο, Ρωσία, Κίνα) και έχει συνεργαστεί µε εξέχοντες µουσικούς, όπως Yehudi Menuhin, Martha Argerich, Mischa Maisky, Mstislav Rostropovich, Λεωνίδας Καβάκος. Έχει ηχογραφήσει πάνω από 40 CD. Τα τελευταία χρόνια, ηχογραφήσεις της µε την DECCA και την Deutsche Grammophon έχουν βραβευτεί! Η µόνη ελληνική Ορχήστρα που έχει προσκληθεί στο Festival Salzburg (3 συνεχόµενες χρονιές, 17,’18’19).

1998: Εκδίδεται το πρώτο του βιβλίο. Η µελέτη του “Σωµατικά και Ψυχολογικά προβλήµατα των Μουσικών”.

2000-2006: Αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφηµερίδες (“Αθηναϊκή, “Άβατον”, “Ήχος”, “Παιδί και νέοι Γονείς”, “ΔΙΦΩΝΟ”, “Σύγχρονη Ψυχολογία”).

2004: Εκδίδεται το δεύτερο βιβλίο του “Μουσικές Βιταµίνες, Στοιχεία Μουσικής Ιατρικής, Μουσικής Ψυχολογίας” την οποία έχει προσκληθεί πολλές φορές να παρουσιάσει (Πανεπιστήµιο Αθηνών, Ωδεία, Νοσ. Ευαγγελισµός, κ.ά). Η µελέτη του αυτή, προτείνεται στους φοιτητές ως βιβλίο αναφοράς από το Πανεπιστήµιο Μακεδονίας και το Πανεπιστήµιο Αθηνών.

Ως Freelance Φωτογράφος, έχει εργαστεί σε περιοδικά και εφηµερίδες. Έχει συµµετάσχει σε οµαδικές και ατοµικές εκθέσεις. Έχει εκδώσει 6 φωτογραφικά βιβλία